Bohemia  2
Restaurace U Pecků  2

Komentář

Velmi zajímavé utkání na špici tabulky se odehrálo v sobotu na hřišti v Zákostelní ulici, na domácí hřiště Restaurace u Pecků přijel v neúplné tabulce momentálně první tým Bohemia Roztyly. Přesto však byli domácí jasným favoritem utkání a hned od začátku se nastěhovali na naši polovinu hřiště, hráli velmi disciplinovaně a ve velkém tempu, evidentně chtěli utkání rozhodnout v prvních minutách.

Jenže Bohemia přesně s tímto počítala a svoji hru na obranné polovině založila na silném zahuštění prostoru před brankou, navíc pro tento zápas stáhla vysokého Davida Klingera mezi obránce, Peckové prostě nemohli dát obraně Klinger, Havelka P., Havelka M., Chalupa, Mrozek, Zeman, Šterner J. pět rychlých gólů, obrana byla zajištěna jak ze vzduchu, tak po zemi a díky uzdravenému Martinu Havelkovi i rychlostně. Směrem dopředu hráli v záloze Brabec M., který se střídal s Markem Šternerem, a v útoku se snažili zahrozit Honza Levý s Danem Riedlem.

Po delším neúspěšném tažení Pecek se začaly objevovat i náznaky šancí na naší straně, pomalu tlak ustupoval a i Bohemia se dostala k několika střelám. A co se nestalo po jednom z faulů se nám naskytla nenápadná příležitost v podobě přímého kopu z poměrně velké vzdálenosti. Jako nenápadnou ji však neviděl kapitán Roztyl a hlasitým a rozhodným hlasem určil k exekuci Honzu Šternera. Honza neváhal a napálil balón naprosto správně ke vzdálenější tyči. K velkému překvapení všech přítomných končí míč v síti. Lavička Bohemie uznale pokyvuje hlavami 0:1.

Po naší brance se hra opět přestěhovala na naší polovinu, již né tak hluboko, nicméně šikovní Peckové nebezpečně kroužili kolem našeho obranného valu a z každé pozice stříleli na branku, Petr Kubát však všechny tyto akce spolehlivě likvidoval. Celou situaci pozorovali i fotbaloví bozi a potrestali nás laciným gólem, kdy Pecka střílí na Kubáta, ten balón vyráží nešťastně před sebe, obrana lehce zaspala a druhá nastartovaná Pecka pohodlně skóruje...1:1 Tímto výsledkem rozhodčí ukončili první poločas utkání.

Druhý poločas to již s převahou Pecků nebylo tak jednoznačné, určitě byli nebezpečnější, cítili to a proto se hnali dopředu, to však také dávalo jisté šance i nám. Druhou půli jsme odstartovali samostatným nájezdem Michala Brabce na Pecku v bráně, Michal však odmítl slávu a svoji šanci neproměnil. Na druhé straně Kubát likviduje další šance Pecků. Peckové začínají být nervózní, již to nejsou ti šikovní fotbalisté z úvodu utkání, kteří po odpískání faulu v tichosti odchází, začínají remcat, mění se v divokou zvěř. Bohemia s tím má problémy, nepokrývá již tak důrazně hráče soupeře a ti toho využívají, po svižné akci, kdy po krátké mezihře Pecka kličkuje a střílí po zemi na Kubáta, ten má zakrytý výhled a míč mu prochází pod nohama do brány 2:1.

V tuto chvíli jsme věděli, že teď musíme hrát my, otevřeli jsme tedy hru a tlačili se dopředu, výsledkem bylo několik slibných šancí, ale ty však Pecka v bráně protentokrát zlikvidoval. Naše aktivita Pecky evidentně zaskočila a velmi znervózněla. Jednu z našich útočných akcí zastavuje bránící Pecka rukou ve vápně, určitě nebyla úmyslná, ale naštěstí pro Bohemii byla velmi dobře vidět. Všiml si jí i rozhodčí a bez váhání odpískal pokutový kop. Peckové pochopitelně protestovali, jeden z fanoušku dokonce vyzval pomezního na pěstní souboj, ale když viděl, že pomezní není proti, hrál "náhodný kolemjdoucí" mrtvého brouka.

Dan si opět vzal slovo a na penaltu určil Honzu Šternera, na lavička Bohemie si někteří ověřují zda slyšeli správně, Šterny se chytá za hlavu, Mrozek nevěřícně zírá. Šterny pomalu kráčí k osudné bílé značce, mezitím lavička uzavírá sázky, zda psychicky labilní Šterny situaci ustojí a zvedne si sebevědomí či bude muset po zápase vyhledat odbornou pomoc. Šterny však skvělou ranou "pod víko" nedává Pecce v bráně žádnou šanci 2:2.

Peckové se již definitivně proměnili v divou zvěř a rozpoutali velmi tvrdé peklo, nejprve se jeden z útočníků pokouší nafilmovat penaltu způsobem, který jeho tkáně nemusely vydržet, málem se přerazil vejpůl, ale rozhodčí zachoval klidnou hlavu a nechal pokračovat ve hře. Asi minutu před koncem utkání celou situaci uklidňuje Petr Havelka, který drží míč a sebevědomě s ním kličkuje až na polovinu soupeře, tam však dostává skluzem ze zadu ránu přes oba kotníky a těžce dopadá na zem. Rozhodčí opět neváhal a tasil červenou kartu. Následovala ostrá výměna názorů a trestný kop, ale nic podstatného se již v utkání nestalo.

Po skončení utkání bylo mezi oběma tábory řečeno mnoho, zvláště pak fanoušek Pecků, můžete si jej prohlédnout zde. Nás kupříkladu nazval zemědělci (asi 17ti vteřitové video je k dispozici ve fotogalerii), zde bych chtěl komentář ukončit tím, že Peckové byli větší fotbalisté, ale ke konci už to byla spíše škodná a tu nemá zemědělec rád!

Velký dík patří též rozhodčím, kteří se nebáli a utkání perfektně zvládli.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Klinger David
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Šterner Marek
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Šterner J.
2:2 - Šterner J.

Karty

ŽK - Brabec Michal

Muž zápasu

Šterner Jan

Šterner Jan

Havelka Martin

Havelka Martin

Klíčové postavy našeho týmu pro toto utkání, Honza Šterner dal dva neuvěřitelně důležité fíky, ač není zrovna hráčem, který by vyhledával vypjaté situace, vzal na sebe zodpovědnost a utkání zremizoval. Martin Havelka je potom osoba bez které bychom se v tomto utkání neobešli, jako jediný si s Peckama hrál...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook