Bohemia  2
Pirelli  2

Komentář

Šlágr kola, souboj prvních Pirelli s nejtěsnějším pronásledovatelem z Roztyl. Necelých 16 hodin po fantastickém druhém místu na turnaji jarních slavností nastupujeme k souboji o první místo v tabulce 4.D ligy, místem konání je škvárové hřiště Dynama Pankrác, teplota se pohybuje okolo 30 °C.

Příprava na utkání byla z naší strany příšerná, historicky nejúspěšnější útočník Bohemie se opil a vůbec nedorazil, pan Mrozek dorazil bez kopaček a musel mazat zpět pro obuv. Přesto jsme vstoupili do utkání pohádkově, hned z prvního útoku v zápase se nám podařilo skórovat poté co se k míči dostává Mrozek, vysunuje hru a po narážečce s Danem Riedlem se dostává do vyložené šance. Ve chvíli, kdy se snaží míč poslat na soupeřovu branku jej šikovně zastupuje obránce Pirelli a přesnou trefou posílá Bohemii do vedení 1:0. Ač se jednalo o vlastní gól, na pozápasové poradě byl připsán dvojici Mrozek-Riedl. Poté se dlouhé minuty hrál vyrovnaný a prašný fotbal s několika menšími šancemi na obou stranách.

Zhruba pár minut po polovině poločasu nás Pirelli dostali pod tlak, nedařilo se nám míč dostat do bezpečí, po menším biliardu u branky Bohemie se míč dostává k Mrozkovi, ten místo, aby míč napálil pánu bohu do oken, snaží se obejít předsunutého obránce Pirelli, ten však míč zachytil a po dalších dvou svižných přihrávkách Pirelli vyrovnávají na 1:1. Do konce poločasu se již žádný ze střelců nedokázal prosadit, přestože příležitosti byly obrovské, zejména pak na straně Bohemie, kdy Mrozek napálil míč po autovém vhazování Martina Zemana těsně vedle pravé tyče branky soupeře, dále samostatný nájezd Martina Zemana na brankáře Pirelli, který ovšem nebyl zakončen atd. Tyto dvě příležitosti vystihují závěr první půle a naše střelecké trápení.

Ve druhém poločase se obraz hry nijak výrazně nezměnil, Pirelli zahazovali slušné šance, Bohemia zahazovala tutovky. Hrálo se poměrně útočné utkání a tak bylo otázkou času, kdy se jednomu ze soupeřů podaří skórovat. Bohužel pro Bohemii to byla ona kdo inkasoval. Pirelli zahrávali rohový kop, ten mířil těsně nad zemí do vápna, prošel přes první dvojici soupeřů a dostal se až před branku kde stál nešťastník Mrozek, snažil se míč napálit do bezpečí, vůbec jej však netrefil, pouze o něj nepatrně škrtl, míč však zcela změnil dráhu letu a lehkým obloučkem typu "padající list" zapadl za vzdálenější tyč Šternerovy svatyně, na vlastní branky tedy bylo vyrovnáno, v zápase se však tým Pirelli ujímá vedení 2:1.

Bohemia nevěřícně zírá, snažila se vsítil gól, zlomit utkání na svou stranu, měla mírnou převahu a hromadu šancí, najednou prohrává. Závěr utkání se hrál nahoru a dolu, zde nám hodně pomohli Honza Šterner, Martin Havelka a zejména Tomáš Chalupa, kteří vzadu získali mnoho balónů a úspěšně řešili všechny útočné aktivity soupeře. Závěrečná křeč Bohemie přinesla další a další tutovky, žádná z nich však neskončila gólem. Naštěstí po jedné z nenápadných akcí, kdy delším pasem vysunuje David Klinger Martina Zemana a ten svým prvním gólem v sezóně vyrovnává na 2:2, veledůležitý okamžik, Zeman svým gólem nechává Bohemii ve hře o postup do třetí ligy.

Po vyrovnávající brance na 2:2 se v úmorném vedru oba týmy smířily s jedním bodem za remízu a pár posledních minut utkání již dohrály se zajištěnými obranami.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářŠterner Jan
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Klinger David
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Mrozek D. (Riedl)
2:2 - Zeman (Klinger)

Karty

-

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Konečně byl také Tomáš označen za muže zápasu, protože jeho přínos pro obranu Bohemie je obrovský. Tomáš je přezdívaný jako "pavoučí muž" či "Spiderman" a to díky hbitým končetinám, které svou oběť udolávají tak dlouho dokud nepovolí... Ze všech hráčů má na svém kontě nejvíce získaných míčů ze soubojů 1 na 1.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook