Bohemia  7
Traktor humus A  2

Komentář

V pátém kole nás čekalo pravděpodobně jedno z klíčových utkání v boji o záchranu. Situace v tabulce hovořila jasně: Traktor seděl na příčce osmé, jediný bod nad sestupovými vodami ve kterých se momentálně potácí Bohemia. Důležitost tohoto vzájemného souboje si všichni hráči Bohemie plně uvědomovali, neboť kapitán mužstva je celý týden upozorňoval na nutnost získání plného počtu bodů. Bohužel se sestava Bohemie na poslední chvíli rozpadla a z avizovaných 13ti bojovníků k utkání dorazilo pouhých 8 hráčů, navíc Honza Levý nebyl úplně fit a větší část prvního dějství proseděl na střídačce. Na utkání se přijeli podívat i Aleš Tylinger s rodinkou, náhradní gólman Petr Kretík, fotografka Jaruška a dědeček kapitána týmu Riedla (ten se po utkání postaral o velké překvapení - označil za nejlepšího hráče Bohemie hráče č.8).

Utkání jsme zahájili v solidním tempu, kdy jsme roztáhli hru a několika přihrávkami se dostali do slušných pozic na soupeřově polovině hřiště. Úvodní nátlak ještě nestihl ani pořádně začít a už Honza Šterner poslal dalekonosný křižný centr přes 2/3 hrací plochy, na který si naběhl Mrozek a placírkou poslal míč za záda brankáře hostí 1:0. Traktor tato inkasovaná branka zřejmě zaskočila více než si připouštěl a na několik minut se zadrhl na vlastní obranné polovině. Z nepřetržitého tlaku se Bohemii podařilo vytěžit ještě jednu branku, když se po akci před Traktorbrankou prosadil po přihrávce Martina Havelky Míša Brabců a zvýšil na 2:0. Po této brance se přeci jenom Traktor opět rozjel a na chvíli vyrovnal hru. Traktoristi se dostali k několika šikovným kombinacím, asi třem rohům a dokonce i k přečíslení. Většinu akcí se Bohemii dařilo likvidovat rychlým přístupem k hráčům Traktoru, kteří se tak dostávali pod tlak a chybovali. Navíc měl svůj den i Petr Kubát, který svou obranu podržel několika zákroky. Bohužel se soupeři i přes skvělý obranný výkon mužstva z Roztyl podařilo prosadit a snížit tak vedení Bohemie na rozdíl jednoho gólu, 2:1.

Bohemia se chviličku obávala, že by mohla dobře rozehranou partii ještě ztratit, přeci jen jsme měli v tuto chvíli pouze jednoho muže na střídání a utkání nebylo ještě ani ve své polovině. Naštěstí však máme Martina Havelku, který chvílemi vydatně podporoval náš útok a dostával obránce soupeře pod tlak hned po rozehrávce od vlastní branky. Jedna taková situace skončila kiksem obránce soupeře, kterou Martin potrestal gólem na 3:1. Tímto, pro nás velice příjemným, stavem skončil i celý první poločas.

Během přestávky jsme všichni věděli, že Traktor evidentně patří mezi ty slabší soupeře naší skupiny a byli jsme odhodlání ve druhém poločase potvrdit zisk dvou bodů. Navíc se dal dohromady Honza Levý a k druhému poločasu již byl připraven.

Druhý poločas jsme zahájili tím nejlepším a tím je v kopané gól, Danu Riedlovi se zřejmě zalíbilo jak jednoduše se dostal Martin Havelka při presinku k brance na 3:1, dokonale ho napodobil a poslal Bohemii do vedení 4:1. Nyní již i kapitán Bohemie ví, jak chutná gól ve třetí hanspaulské lize, čekal jsem sice výraznější oslavu první trefy, např. nějaký dunivý pavýkřik během sprintu do OBI, ale i zaťatá pěst s vykulenými bulvami a důrazné oznámení čísla střelce asistentu rozhodčího mě pobavilo. O pár minut později si vzal slovo navrátilec do utkání Honza Levý, který spolehlivě zakončil přečíslení, když se na jediného traktoristu řítila trojice Havelka M., Mrozek, Levý. Nyní jsme již vedli 5:1.

Naše výrazné vedení nás jako vždy ukolébalo, nejsme totiž zřejmě tým, který by byl schopen vyhrát 8:1 či 10:1, máme totiž raději divoké výsledky 8:4 či 10:6. Tak alespoň vypadala naše hra, soupeř nás dostal na pár minut pod tlak ze kterého vytěžil jednu nastřelenou tyč, jednu penaltu za neúmyslnou ruku Mrozka ve vlastním vápně a několik závarů, které řešila obrana, Tomáš Chalupa či Petr Kubát. Ani jednu z darovaných situací však traktoristi nevyužili a penaltu poslali pouze do levé tyče Kubátovy branky. Když už se hra začala opět pomalu vyrovnávat, podařilo se traktoristům podruhé v zápase skórovat a snížit na 5:2. Nikoho z Bohemie však tato branka neznervózněla, jelikož průběh utkání byl vcelku jednoznačný a do jeho konce chybělo jen několik minut. V posledních minutách již traktoristi rezignovali a tak si vzal slovo útok Bohemie, který po krásných akcích vstřelil ještě dva góly, nejprve Míša Brabců asistoval u gólu Honzy Levého na 6:2 a utkání střelecky zakončil kapitán Riedl, kterého vybídl po úniku ke skórování opět Honza Levý, 7:2.

Chtěli bychom poděkovat mužstvu Traktor humus A za celkem slušně odehrané utkání, 2 body a individuální střelecký trénink...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan

Góly

1:0 - Mrozek D. (Šterner J.)
2:0 - Brabec M. (Havelka M.)
3:1 - Havelka M.
4:1 - Riedl
5:1 - Levý (Havelka M.)
6:2 - Levý (Brabec M.)
7:2 - Riedl (Levý)

Karty

ŽK - Brabec Michal

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Víte co je to černá práce? To je Tomášův způsob boje. Ten kluk hrál velice aktivně, perfektně bránil, získával balóny a rozdával balóny. Bohužel se však tato jeho produktivita nepromítla do žádné ze sledovaných statistik, proto jsme ho jednohlasně vyzdvihli právě zde. Tomáš je náš černý pracant...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook