Botič FC  1
Bohemia  3

Komentář

Zápas začal ve velmi svižném tempu a bohužel pro nás to byl Botič, který byl v úvodu více nebezpečným mužstvem, soupeři se podařilo dostat do několika velmi nebezpečných šancí, které musel řešit a vyřešil skvělý Petr Kubát. Jedna z úvodních šancí Botiče dokonce orazítkovala pravou tyč naší svatyně. Naštěstí jsme to však byli my, komu se podařilo otevřít skóre utkání. Martin Havelka po své první individuální akci prosvištěl polovinou hřiště soupeře a z pravé strany přihrál před branku na osamoceného Mrozka, který okamžitě zakončoval. Brankáři Botiče se střelu podařilo vytáhnout, bohužel pro něj se však míč "došoural" za brankovou čáru, 0:1. Vedoucí branka nás dostala z nervózního úvodu a v následujících minutách se hrál velmi vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách.

Botič výborně obsazoval všechny naše hráče, čímž znepříjemňoval naší rozehrávku, která se zúžila pouze na nakopávání vysokých míčů na Davida Klingera, který je po Kollerovsku sklepával na hráče v druhé vlně. Botič rozehrával své akce velmi podobně, nutno však dodat, že tuto taktiku měl lépe propracovanou, výkopy brankáře byly pouze polovysoké a bezpečně nacházely kopačky spoluhráčů. Během takto vyrovnaného boje vzal na svá bedra zodpovědnost expres Havelka a podruhé v utkání ukázal všem soupeřům záda, akci zakončil precizní přihrávkou na volného Dana Riedla, který zívající branku Botiče trefil a zvýšil naše vedení v zápase na 0:2.

Botič po druhé inkasované brance mírně znervózněl a začal více klást důraz na ofenzivu. Závěr poločasu se tedy odehrával ve znamení zvýšené útočné aktivity Botiče, který krachoval na vynikajícím Kubátovi. V posledních vteřinách první půle zahrával Botič nepřímý kop, nikdo z hráčů Bohemie si však nevšiml volného útočníka soupeře (přestože lavička Bohemie celou obranu hlasitě upozorňovala na jeho nepokrytí), který se po rozehrání standardní situace ocitl úplně sám před Kubátem a svou šanci přetavil v gól na 1:2. Po této brance rozhodčí ukončil první poločas.

Během poločasové přestávky jsme museli řešit další nepříjemnou záležitost, kterou byl nakopnutý palec Aleše Tylingera po jednom z ostřejších šprajců se soupeřem. Aleš musel ze zápasu odstoupit. Jinak jsme se nacházeli v psychické pohodě, pár slov padlo i k inkasované brance, protože jsme se v takto důležitém utkání snažili o co možná nejzodpovědnější výkon.

Druhý poločas začal opět vyrovnaným bojem, bojovalo se zejména na polovině hřiště, jelikož obrany obou týmů více nedovolovali. V našich řadách spolehlivě odebírali balóny soupeřům Tomáš Chalupa, Martin Havelka a Jirka Svoboda. Po několika minutách jsme se dostali díky Danovi Riedlovi do skvělé příležitosti, Dan se dostal do střelecké pozice a polostřelou či polopřihrávkou hledal na vzdálenější tyči branky Botiče dobíhajícího Dušana Mrozka, ten však míč nepochopitelně netrefil, takže celá akce skončila několika výkřiky obránců a překvapeným výrazem gólmana soupeře. Botič však také nebyl bez šancí, zahrával několik rohových kopů, dobře kombinoval a střílel. Jedna z nejnebezpečnějších situací před naší brankou vznikla po individuální chybě obrany, kdy se osamocený útočník řítil sám na Kubiho, naštěstí pro Bohemii celou situaci zmerčil Tomáš Chalupů, skokem srny útočníka dostihl, sekem pavoučí nohy odstřelil míč do zámezí a chůzí starce se dobelhal na střídačku. Tato akce pro nás byla velkým varováním, stále ještě nebylo o výsledku rozhodnuto, proto se Martin Havelka potřetí a naposled v utkání rozběhl, ukázal všem svá důvěrně známá záda a naservíroval krásnou přihrávku před branku, tam nestál nikdo menší než historicky nejlepší šutér Bohemie Honza Levý, který bez problémů skalpoval jinak vynikajícího gólmana Botiče, 1:3.

V závěrečné fázi jsme již byli uspokojeni naším vedením a mírně polevili, Botič naopak opět přidal a výsledkem byly hrátky s balónem v blízkosti branky Bohemie, po jedné z tvrdých střel zasáhl balón nic netušícího Davida Klingera do ruky, vše se odehrál v našem vápně. Botič se samozřejmě dožadoval penalty, Bohemia kontrovala očividnou neúmyslností zahrát rukou. Rozhodčí, který byl cca 5 min. před touto situací slušnou formou napomínán kapitánem Bohemie, že píská pouze na jednu stranu, vyřešil situaci šalamounsky a ruku odpískal, nicméně ji vytáhl mimo vápno a Botič tak kopal "pouze" přímý kop. Jelikož však soupeř nevyužil ani tuto příležitost skončilo utkání vítězstvím Bohemie v poměru 1:3.

Závěrem bych chtěl dodat, že utkání bylo hráno velmi slušně a sportovně, kvalitou by sice patřilo spíše do špičky čtvrté ligy, nicméně důležitá utkání většinou příliš krásy nepoberou...

P.S.: Slavia - Sparta 4:1

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Klinger David
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Svoboda Jiří
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Mrozek D. (Havelka M.)
2:0 - Riedl (Havelka M.)
3:1 - Levý (Havelka M.)

Karty

ŽK - Levý Jan

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Havelka Martin

Havelka Martin

První jmenovaný nás zachránil vždy, když nám "hořela koudel u prdele", čímž nepřipustil žádné zbytečné drama. Druhý jmenovaný zase exceloval v naší hře směrem dopředu, třikrát skvěle utekl a třikrát předkládal střelcům míč na zlatém podnose. Oba se tak významnou měrou zasloužili za dva body z tohoto utkání...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook