Bohemia  3
Kareto-Reco  3

Komentář

Svátek práce Bohemia slavila společně, předehrávala si totiž utkání desátého kola proti týmu Kareto-Reco. Soupeř ještě v minulé sezoně hrál o soutěž výše, takže jsme po výhře nad Sumci (loni rovněž druhá liga) byli hodně zvědaví co beznadějně poslední mančaft předvede. Ne že bychom čekali slabého soupeře, spíše jsme byli přesvědčeni o tom, že přijedou třeba jen čtyři hráči do pole. A málem nám to i vyšlo, po čekací době bylo hráčů Kareta 7.

Od úvodních minut nám Kareto dokazovalo, že je kvalitním týmem schopným kombinace a razantní střely. Dalším významným rysem hry soupeře byl styl: "vše na jedenáctku". Útočník s číslem 11 vynikal mimořádnou kvalitou v osobních soubojích, jakmile cítil na svých zádech obránce, dokázal si s ním poradit a ohrozit Kubáta. V první čtvrthodince si s ním v naší obraně hodně užil zejména Martin Zeman. Zhruba po deseti odehraných minutách dokázali hráči Kareta zužitkovat jednu ze svých šancí a ujali se jednogólového vedení, 0:1. Gól nás naštěstí nijak nezaskočil, věděli jsme, že nehrajeme špatně a že jsme si vypracovali celkem slušné šance. Během pěti minut jsme převzali iniciativu a soupeře opticky přehrávali. Po jedné z útočných kombinací soupeře vyváží Bohemia míč po levé straně, z obrany si na střed nabíhá Mrozek, ocitá se úplně sám a dostává míč, okamžitě s ním vyrazí na bránu soupeře, cca metr před vápnem naznačuje pumelenici nevídané razance, poté přihrává na pravé křídlo, kam se uvolnil David Klinger, David, ač je ve složité situaci, během svého pohybu od míče (čili v lehkém záklonu) ostře přihrává před branku Kareta, tam nabíhá hladový Honza Levý a zakončuje... Míč končí v síti a obrana Kareta uznale pokyvuje hlavami, 1:1.

Vyrovnávací branka nám pomohla zejména psychicky. V obraně jsme se srovnali, útočníka č. 11 si vzal do péče Martin Havelka a prakticky ho do konce poločasu vymazal z Tempa. Do konce poločasu jsme byli mírně lepším týmem, což jsme dokázali potvrdit při další, tentokrát individuální akci Martina Havelky. Martin poté co si splnil své povinosti vůči 11, nabral rychlost na zteč, vše zmerčil pohotový gólman Petr Kubát a přesným výhozem Martina v polobrejku podpořil, obrana Kareta byla z celé situace natolik vyvedená z míry, že Martinovi vydláždila dvouproudovku až do prostoru odkud se dá příjemně pálit, Martin nabídku přijal a z takových sedmi či osmi metrů bodlem poslal míč za pravou tyč branky Kareta, 2:1. Během první půle došlo ještě k jedné zajímavé situaci a to když se 11 skácel v našem pokutovém území k zemi, kam ho nohama poslal Petr Kubát. Zřejmě penaltová situace tak zůstala nepotrestána. Poté ještě 11 předvedl pár teatrálních pádů, ale to bylo z jeho strany vše. Ostatní hráči Kareta byli sice rozladění, že dostali gól bodlem, ale již se na nic nezmohli a tímto výsledkem rovněž skončila první půle.

Během poločasové pauzy jsme se povzbuzovali, řekli jsme si, že hrajeme dobře a že dnes máme na vítězství. Slova stejného významu avšak ostřejšího ražení zaznívala i z tábora Kareta. Chtěli jsme důsledně bránit 11 a hrát na brejky, Karetu nezbývalo, než hru otevřít.

Druhou půli jsme si krásně zrežírovali, 11 opečovávala trojice Havelka M., Chalupa, Mrozek a prakticky jen v úvodu se mu podařilo obejít Mrozka a trefit tyč naší brány, jinak neexistoval. Kareto útočilo přesně tak, jak jsme předpokládali, při jednom z postupných útoků Kareta se obránce širších rozměrů, který byl sice šikovně drzý a dost si dovolil, dostal do velkých nesnází poté co narazil na Mrozka se kterým šel do šprajcu. Míč se odrazil k našim kopačkám a výsledkem byl rychlý brejk po pravé straně v podání Martina Havelky, na levé straně mu nabíhal Mrozek, Martin jednoho obránce obešel, ten ho fauloval, přesto Martin nepadá a křížem přihrává na Mrozka. Mrozek, ač vyčerpán dlouhou cestou k brance Kareta zachoval klid ostříleného snipera a placírkou posílá z první míč pod brankářem Kareta do jeho svatyně, 3:1. Provedl to tak lišácky, že sám kapitán si po utkání myslel, že Mrozek pouze usměrňoval míč do prázdné sítě. Na tyto omyly našeho vedení jsme však zvyklí, nejednou se stalo, že kapitán plichtil, zatímco mančaft vyhrál a dokonce i to, že kapitán plichtil, zatímco se rozhodlo o oboustranné kontumaci... Během následující minut jsme měli skvělé příležitosti, Honza Šterner trefil tyč, kapitán Riedl měl dvě výborné příležitosti, jednou se dokonce ocitl tváří v tvář brankáři Kareta, žádnou jsme však nedokázali proměnit. Je to velká škoda, protože naše případné vedení 4:1 by bylo zřejmě definitivní.

Ve výborném rozpoložení a celkem solidně hrající jsme vydrželi až do 49.min kdy Kareto předvedlo nádhernou akci a po vyšachování celé obrany skórovalo do prázdné branky, na to se opravdu dalo dívat, 3:2. Posledních deset minut měl bohužel soupeř navrch, zatlačil nás na vlastní polovinu a bušil do naší obrany. Bohemia se zmohla pouze na odkopávání míčů do bezpečí. Horké chvilky přišly, když do konce zápasu chyběly dvě nebo tři minutky. Marin Zeman fauluje před vápnem 11 a Kareto zahrává přímý kop, před Kubátem se míchá hromada těl, exekutor však trefuje pouze naší zeď, rána trefuje Honzu Levého někam do břicha či hrudníku, Honza se těžko zvedá, soupeř však zůstává na naší polovině a pokračuje v akci. Už se zdálo, že tlak přežijeme bez úhony, když minutu před koncem se snaží Martin Havelka prudce odkopnout míč, bohužel je o zlomek vteřiny pomalejší než hráč soupeře a zasahuje ho do kotníku, jasný faul rozhodčí viděl a také odpískal. Přichází další přímý kop z podobného místa jako ten první. Bohemia opět postavila zeď a čeká na rozehrání standardky. Exekutor opět tvrdě střílí, jeho rána je tentokrát přesná a ihned se třepotá v naší síti, s touto ránou se opravdu nedalo nic dělat, vyrovnáno 3:3. Po vyrovnání již následovalo jen naše rozehrání, úprk Martina Havelky dopředu, kde byl zřejmě faulován, bohužel nás již rozhodčí k ničemu nepustil a místo faulu odpískal konec utkání.

Utkání tak skončilo zaslouženou remízou, ani jeden ze soupeřů nebyl natolik lepší, aby si zasloužil vyhrát, nás jen mrzí, že jsme opět neudrželi vedení (tentokrát dvoubrankové) a že jsme přišli o bod v posledních sekundách zápasu.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Klinger David
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Levý (Klinger)
2:1 - Havelka M. (Kubát)
3:1 - Mrozek D. (Havelka M.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Kubát Petr

Kubát Petr

Martin opět dokázal jak důležitým článkem našeho mančaftu je. Nebýt jeho skvělé defenzivní práce, dostali bychom zřejmě více než tři branky. Nebýt jeho fantastické rychlosti, nedali bychom dva góly, které nesou jeho rukopis. Petr zase skvěle zachytal, je pro naši obranu oporou, která nás diriguje a řídí naší hru. V této sezoně se mu opravdu hodně daří. Dnes se mu dokonce povedlo asistovat u branky, poté co perfektně vyhodnotil situaci a vyslal Martina ke zteči soupeřovy brány ze které jsme skórovali...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook