Bohemia  2
Pražská legie 2000  1

Komentář

Prořídlá soupiska Bohemie před prvním zápasem v nové sezoně dostala několik hodin před výkopem další trhlinu v podobě omluvy Davida Klingera, který si musel plnit své studijní povinnosti. Pro úplnost dodávám, že již dříve byli omluveni Martin Havelka a Martin Zeman. Pro zranění nemohl nastoupit Honza Šterner (o jeho stavu informujeme v novinkách) a již před sezonou nás pro dlouhodobé zdravotní problémy opustil Jirka Svoboda.

S týmem Legie jsme se v minulosti utkali již 2x, poprvé jsme se k zápasu nedostavili, podruhé jsme zvítězili 2:1. Vzájemnou historii si můžete prohlédnout v sekci "Příští utkání", která je dostupná z úvodní stránky tohoto webu. Pro pamětníky uvádím, že při posledním měření sil proti nám nastoupili bratři Kyselové.

První minuty zápasu pro nás byly hodně těžké, Legie byla živější, hráči měli pohyb, dobře spolu komunikovali a celkově vypadala její hra velmi dobře organizovaná. Bohemie působila spíše pasivnějším dojmem, dopředu jí to moc nešlo, v obraně exceloval Tomáš Chalupa doplňovaný Michalem Brabcem a Petrem Havelkou. Legie se velmi často pokoušela o střelbu i z větších vzdáleností, jeden z takovýchto projektilů dokonce orazítkoval břevno Kubátovy branky. Zhruba po deseti minutách však Bohemie srovnala hru a začaly přicházet šance i na druhé straně. V polovině prvního poločasu došlo k nepřehledné situaci před brankou Legie, kdy se po sérií šťastných odrazů protancoval Michal Brabec až do těsné blízkosti brankáře a své tažení zakončil hbitým doklepem do poodhalené svatyně, 1:0. Brzké vedení nám dodalo odvahu do dalších minut a zvedlo sebevědomí, které v minulé sezoně po neúspěšném tažení třetí ligou hodně utrpělo. V prvním poločase jsme si ještě vypracovali několik slibných příležitostí, např. po dlouhém autu Dana Riedla se ocitl před brankářem sám Dušan Mrozek, nestačil však rychlý míč dobře usměrnit, takže jej gólman Legie pohodlně ukryl v náruči, dále stojí za zmínku trestný kop Michala Brabce, který jen těsně minul cíl. Poločasový výsledek: 1:0 pro Bohemii.

Ve druhém poločase hráče Legie pořádně namíchli Honza Levý a Michal Brabec, první jmenovaný několikrát skvěle zadribloval a podržel míč, to hráče soupeře vyprovokovalo k uspořádání "honu", Honza si již od této chvíle sice pořádně nezahrál, zato vždy když byl na hřišti dostávalo se mu početné "péče", čímž vytvářel prostor pro naše útočné snažení. Druhý jmenovaný absolvoval během krátké chvíle několik drsnějších soubojů, které vyburcovaly slabší povahy k řečnění s rozhodčím a poté k živé diskuzi se spoluhráči, Legii se nedařilo a začala se dostavovat nervozita. Ve 45. minutě Bohemia odrazila jeden z útoků Legie a přešla do brejkové situace, pas do pravého křídelního prostoru našel Honzu Levého, který těžký míč zpracoval, přehozením přes hlavu se zbavil dotírajícího obránce a poté přenechal míč Petrovi Havelkovi, který mu přispěchal na pomoc. Petr si nechal míč jednou skočit, napřáhl se a z dobrých 17ti metrů trefil přesně k tyči, 2:0. Gól z této vzdálenosti jednoznačně padá na hlavu brankáře, který střelce podcenil a v době střelecké přípravy stál příliš daleko od své levé tyče, po ukončení přípravy mu již byla přidělena role překvapeného neplatícího diváka v sektoru VIP s bezkonkurenčním výhledem.

Vše vypadalo skvěle, do konce zbývalo slabých 15 minut a Bohemia vedla 2:0. Bohužel krátce po našem gólu přišla série chyb na straně druhé. Bohemia se dostala pod tlak a jen těžko se bránila, Legie vysunula obranu a útočila se vším co bylo na hřišti. Jeden z obránců se rozhodl pro individuální průnik středem hřiště, obránce Dušana Mrozka se mu povedlo až příliš lehce obejít jednoduchou klikou do leva a poté střelou po zemi, která měla všechno jen né potřebnou rychlost, šťastně prostřelil Petra Kubáta a snížit tak na 2:1. Chvíli jsme stáli jako opaření, takové góly nedostáváme, ale když je štěstí unavené... Věděli jsme, že díky této brance nás čeká hodně těžký závěr zápasu.

Poslení čtvrhodinu jsme se převážně bránili a odolávali tlaku soupeře, šance jsme si vypracovávali jen při ojedinělých brejkových výpadech. Rozhodčí ač se snažil působit, že má vše pevně ve svých rukou, podlehl tlaku Legie a zřejmě ze strachu o svou osobu odpískal závěr jednoznačně ve prospěch soupeře. Naštěstí se již nic podstatného neudálo a Bohemia se vítězně prokousala až k závěrečnému hvizdu, který stvrdil výsledek 2:1 pro Bohemii.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš
  • Volf Petr

Góly

1:0 - Brabec M.
2:0 - Havelka P. (Levý)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Michal

Brabec Michal

Michal velmi dobře bránil, svým neúhybným stylem vyvolával u soupeře nervózní reakce, hráči Legie se marně dožadovali jeho karetního potrestání snad po každém kontaktu s naším "buldozerem". Dostal se rovněž k několika nebezpečným střelám a jako jediný se dobře zorientoval při závaru před brankou Legie z něhož padl první gól zápasu. Udržel nervy na uzdě a byl oporou...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook