Farkáň 92 1.FC  2
Bohemia  3

Komentář

Po delší době nás čekalo další utkání na Císařské louce, kde se nám mimořádně daří, přestože kvalita terénu je srovnatelná s KARLÍN cross country. Po všech omluvách jsme se měli sejít v pěti lidech na střídání, bohužel však nedorazil Petr Havelka, po kterém bude kapitán požadovat vysvětlení..

Zároveň jsme zažili jednu "tisícovou" záležistost, bylo oznámeno, že Honza Levý nastupuje ke svému 100. utkání v barvách Bohemie a že mu hrozí rovněž i získání stého kanadského bodu, což je meta na kterou v historii Bohemie ještě nikdo nedosáhl. O několik desetikorun levnější záležitostí pak byl první zápas v dresu Bohemie, premiéru zažíval brankář Petr Krákora, přestože je členem týmu již několik měsíců.

V utkání na sebe narazily dva týmy, které v minulé sezoně hrály o ligu výše. Zajímavé bylo i postavení týmů v tabulce, Farkáň se držela ve skupince čtyř tříbodových týmů jeden bod o sestupu, Bohemia byla s pěti body na místě čtvrtém za týmy, které zatím neztratily ani bod. Připadná prohra by znamenala pro oba týmy příliš velké starosti, výhra naopak jisté uklidnění. Po několika úvodních minutách jsme však vycítili, že Farkáň není nijak výrazně silná a svoji kvalitu koncentruje do jediného muže. Začátek byl určitě vyrovnaný, oba soupeři se pokoušeli o kombinaci, Bohemia spíše o roztažení hry do křídel, Farkáň o středovou kolmici s přiťuknutím na hráče nabíhající z druhé vlny.

Velmi důležitým okamžikem byla úvodní branka utkání, která jak se později ukázalo dostala Farkáň do výrazné psychické nevýhody. Branku vstřelil Michal Brabec, kterému se podařilo přesně usměrnit prudkou přihrávku před branku, autorem pasu nebyl nikdo menší než Martin Havelka, 1:0. Další dlouhé minuty do přestávky by se daly z pohledu obou týmů vyjádřit jako "bitva o gól" a zároveň jako "bitva s potencí". Jelikož žádnou bitvu již do konce poločasu žádný z týmů nevyhrál vedla Bohemia po prvním poločase 1:0. Do druhého poločasu již bohužel nemohl zasáhnout Honza Levý, který si obnovil zranění kolene. Dosažení mety sto bodů se tedy ještě odkládá.

Zhruba po deseti odehraných minutách druhého poločasu již Farkáň díky "bitvě s potencí" začínala pomalu prohrávat "bitvu s psychikou", nervózní hráči se prakticky za jakýkoliv tvrdší dotek začali dožadovat udělení žluté karty, jako by šlo o Viagru. Bylo by však nefér tvrdit, že jsme měli v této fázi hry nějak psychicky navrch, protože soupeři začaly vycházet kombinace a několikrát se dostál do přímého souboje s gólmanem Bohemie. Sice jsme se báli ztráty těsného vedení, ale v brance jsme měli staronovou akvizici Petra Krákoru, který po nepřítomnosti Petra Kubáta poprvé stanul mezi tyčemi Bohemie a vedl si vskutku výborně. Přesto se však Farkáni povedlo vstřelit kýžený gól a vyrovnat na 1:1.

Z vyrovnání jsme byli vcelku zklamaní, naplnily se naše obavy o výsledek a v duchu jsme lehce přepočítávali vlastní nevyužité šance. Prakticky vzápětí se však odehrálo něco co nás trošku škodolibě zahřálo u srdíčka, asi nejlepší hráč soupeře a zároveň největší dožadovatel žluté karty dost nesportovně a hlasitě zařval na Martina Zemana "BAF!" ve chvíli kdy přihrával míč na Michala Brabce. Trošku unfair, ale budiž. Akci však Michal zakončil střílenou přihrávkou před branku, kde se ji pokoušel onen dožadovatel odvrátit..., napral ji do své branky přimo pod břevno. Nechytatelné..., 2:1. Ve tváři Martina Zemana se objevil blažený úsměv se kterým šel střelci nadšeně pogratulovat. Asi deset minut p5ed koncem se podařil husarský kousek Martinovi Havelkovi, kdy po pravé straně typicky utekl všem pronásledovatelům a předložil přesný pas opět Michalovi, který zvýšil již na 3:1 pro Bohemii.

Poslední minuty jsme hráli tak jak jsme potřebovali, měli jsme nahráno a tak i zakopnutý míč či přetažený centr byl vlastně dobrým pokusem o zakončení či uvolnění. Do konce zápasu chyběla přesně jedna minuta, když Farkáň skórovala podruhé, po výborném obtočení útočníka okolo obránce těsně před brankou Petra Krákory, 3:2. Poté jsme však již jen dvakrát nad Císařskou loukou přisvítili a byl odpískán konec utkání.

P.S.: Konečně se přestal Michal s Martinem jenom olizovat a začali i něco hrát ;o)

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Brabec M. (Havelka M.)
2:1 - XXX
3:1 - Brabec M. (Havelka M.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Michal

Brabec Michal

Tentokrát byla volba toho nejlepšího z nás zcela jasná, Michal se pár minut před utkáním dozvěděl, že nastoupí v útoku, v prvním poločase otevřel skóre, ve druhém svou prudkou přihrávkou do pokutového území donutil soupeře k brilantnímu vlastenci, no a v závěru pak přidal další trefu, která se stala nakonec vítěznou.

P.S.: Nešlo o únavu štěstí...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook