Bohemia  4
Sever 1.FC  1

Komentář

Ač to den před utkáním vypadalo, že se skoro nesejdeme, nakonec všichni hráči, kteří přislíbili účast, dorazili. Soupeř sice přišel s předtištěným zápisem, bylo mu to však prd platné, Dan již měl vše připravené a předtištěný zápis jako kapitán domácího mužstva důrazně odmítl. Největší nedůvěra patřila Petrovi Havelkovi, který s týmem již delší dobu prakticky nekomunikuje. Další ránu Bohemii dal Marek Šterner, který přislíbil účast a který by se měl do týmu od příští sezony vrátit, a nepochopitelně si nenastavil budící zařízení. Všichni si uvědomovali, že jde o veledůležité utkání a že zisk dvou bodů nám na 99% zajistí účast ve čtvrté lize i v příští sezoně.

První poločas začal naprosto úžasně, v prvních minutách nalezl Dušan Mrozek pasem přes celé hřiště Martina Havelku, který nebezpečně zakončoval hlavou, gól však ještě nedal. Zhruba v páté minutě našel kapitán Dan Riedl opět Martina Havelku, ten se zbavil obránce, připravil si míč na levačku a vstřelil úvodní gól zápasu, 1:0. Po dalších deseti minutách výborný Tomáš Chalupa získal na půlce hřiště míč, lehce jej posunul a poslal opět Martina Havelku na brankáře Severáků, Martin tvrdě vypálil, trefil brankáře někam do krku, ramene či obličeje, brankář hostí ztratil brýle a nebyl schopen reagovat na dorážku, kterou Martin zavěsil do sítě, 2:0.

Dalším výrazným okamžikem utkání, který si všichni hráči Bohemie pamatují je výborný "forčeking" Dana Riedla, kterému se povedlo získat míč od obrany Severáků a ocitl se sám před brankářem. Dan neměl zhruba kilometr kolem sebe žádného obránce, brankář si z nastalé situace lehce "ukákl", Dan se napřáhl ke smrtící střele, vypálil,... ale bohužel pro Bohemii trefil pouze 10m vysokou ochrannou síť za brankou a to na jejím samém vrcholku...

Soupeř se chytil zejména v druhé půlce poločasu a několikrát nebezpečně zahrozil, hlavní kvalita Severáků spočívala v útoku, kde hráli technicky výborně vybavení hráči, kteří byli schopni podržet balón a obtočit se kolem obránce, následně tvrdě vypálit. Petr však měl svůj den a svými zákroky udržel v prvním poločase čisté konto.

Ve druhém poločase se hrála vyrovnaná hra s menšími šancemi na obou stranách, na straně Bohemie dominoval Petr Kubát, na straně Severu pak obrana, která spolehlivě likvidovala útočné výpady Bohemie. Ve 45. minutě utkání jsme však dostali "šmudlu", útočník Severáků držel míč ač měl na zádech nalepého Michala Brabce, kterého se po několika pokusech zbavil a vystřelil, skákavou střelu zbrzdil Petr Kubát, míč doskákal až na zadní tyč, kde se bohužel nepovedlo Martinovi Zemanovi odkopnout míč do bezpečí a útočník Severáků "horko těžko" doklepl míč do zívající klece, 2:1.

Již jednou Bohemia na Tempu vedla 2:0 a nakonec prohrála 2:3, tato vzpomínka nás lehce zamrazila. Naštěstí však zhruba po třech minutách přišel další gól v síti Severáků, Martin Havelka využil svou rychlost a zatáhl míč po levé straně, prakticky od rohového praporku vyslal střílenou přihrávku před branku, tam si skvěle naběhl Martin Zeman, u Martina naštěstí nenastala pověstná tzv. "dračí smyčka", a z první prudce napálil míč do sítě, 3:1. Tato brzká odpověď na inkasovanou branku nás opět dostala do herní pohody a ve všech hráčích Bohemie přiživila jistotu vítězství. Tento rychlý gól byl jedním z nejdůležitějsích okamžiků utkání. (poz. asistenta: Děkujeme Martine, zajistil jsi nám rozhodující vedení.)

Vedení Bohemie 3:1 ve 45. minutě zřejmě definitvně soupeři vzalo vítr z plachet a již nehrál do konce utkání v takovém nasazení jako v předcházejících minutách. To však neznamená, že by Sever přestál hrát, soupeř se i nadále snažil, nicméně byl si vědom, že dnes nezvítězí a v důrazu mírně polevil. V samotném závěru se Bohemii ještě jednou podařilo skórovat, z nenápadné akce Severáků se vyklubalo získání míče pro Bohemii, vysoký pas do útoku, kde Dušan Mrozek v těžké pozici posunuje míč patičkou do otevřené obrany soupeře, kam si naběhl rychlík Martin Havelka a vsítil poslední gól utkání na 4:1.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Volf Petr
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Havelka M. (Riedl)
2:0 - Havelka M. (Chalupa)
3:1 - Zeman (Havelka M.)
4:1 - Havelka M. (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Kubát Petr

Kubát Petr

Martin stál u všech gólů Bohemie, jeho probuzení z letargie přišlo v pravou chvíli a prakticky sám dokázal Bohemii postavit na nohy v pravou chvíli. Petr Bohemii podržel v těžkých chvílích zápasu, zejména když skóre ještě nebylo výrazněji na straně Bohemie. Zhruba po měsíční absenci jsme opět viděli jak Petr svými rybičkami likviduje jednu nebezpečnou střelu za druhou...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook