Bohemia  2
GTL A  3

Komentář

V tropickém počasí jsme se sešli v počtu devíti kousků. Hřiště na Tempu bylo celkem slušně rozpálené, drcená guma v umělce třetí generace připomínala spíše tavený sýr. Soupeř však nepříznivé počasí ignoroval a do prvního poločasu přímo vlétl.

Bohemia vzala úvod utkání spíše volněji, zato zodpovědněji, dobře bránila a dařilo se jí eliminovat útoky GTL. Dopředu však prakticky vůbec nehrála a čekala na svoji šanci. Za výrazného přispění sluníčka po několika minutách skvělý pohyb soupeře skončil a hra se vyrovnala. Šancí bylo na obou stranách víc než dost, vyznamenali se však bezchybní brankáři, zejména pak gólman GTL musel řešit hodně těžké střely kapitána Riedla a ostrostřelce Martina Havelky. Asi největší příležitost v dosavadním průběhu měl Tomáš Chalupa, který si až z pozice stopera vypracoval perfektní šanci, zakončil ji střelou, kterou gólman hostí pouze vyrazil těsně před sebe. Následná těžká dorážka Tomáše již jen "olízla" břevno a skončila nad brankou. Po prvním poločase by se dalo říci, že utkání bylo vyrovnané s množstvím šancí na obou stranách, brankáři byli perfektní. Větší fotbalová šikovnost však byla cítit z týmu GTL.

Oba týmy toho měly po první půli dost a tak hráči využili celou patnáctiminutou přestávku k odpočinku a doplnění tekutin. Výkon z posledních patnácti minut nás přesvědčil, že dnes, pokud budeme bojovat a budeme mít konečně i trochu štěstí, budeme prakticky poprvé v sezoně bodovat. Přestávka nám výrazně pomohla a hned po začátku druhé půle se obraz hry změnil o 180°. Parta, která poločas zahájila rozpoutala na hřišti peklo. Nejprve se prosadil Martin Havelka, který obešel soupeře, vyvezl míč, uviděl Honzu Levého jak si pohybem říká o míč a skvěle mu přihrál. Honza se zachoval jako pravý kanonýr a prudkou střelou pod břevno prostřelil do té doby perfektního brankáře GTL, 1:0.

Od tohoto okamžiku si drtivou převahu Bohemie uvědomovali i hráči soupeře, začali se dohadovat s námi, s rozhodčím a poměrně důrazně okřikovali i sami sebe. Bohemia skleslého soupeře vůbec nešetřila, skvěle kombinovala a valila na branku GTL jeden útok za druhým. V momentě kdy jeden ze soupeřů prohlásil: "Do <- cenzurováno -> ti si s námi dělají co chtěj!!!", přišel další gól Bohemie. Honza Levý uvolnil svého jmenovce a kolegu z útoku Šternera, který prokázal střelecké kvality a postřeh. Honza okamžitě míč dorazil do sítě, 2:0. Neuvěřitelné, po velmi dlouhé době hrajeme opravdu kvalitní zápas, daří se nám střelecky a na hřišti dominujeme. Dostali jsme se do takové euforie, že jsem zapomněli, že soupeř je velmi kvalitní a určitě se chce v této sezoně poprat o postupové příčky. GTL zvedlo hlavu a opět zvýšilo obrátky, hra se okamžitě vyrovnala.

Soupeř byl však stále rozhozen, Bohemii by v těchto chvílích stačilo přidat ještě jeden úder a utkání by bylo rozhodnuté. Naneštěstí se GTL podařilo vstřelit kontaktní gól. Již si přesně nepamatuji jak celá sitace vznikla, ale myslím, že Dušan špatně rozhrál balón a z následného útoku útočník soupeře prostřelil úplně vše 2:1. Hektickému závěru utkání se již nedalo zabránit. Dlouhé minuty se hrálo pro diváka velmi pěkné utkání, hodně se střílelo, dokonce se rozezněla i tyč branky Bohemie.

Poté však přišla další chyba, již přesně nevím kdo ani jak, ale došlo ke ztrátě míče zhruba na polovině hřiště. Následoval rychlý útok 2 na 2. Útočník GTL si míč hodil na pravou stranu, tam jej doběhl Dušan Mrozek, vše vypadalo dobře, útočník byl vcelku dost vytěsněný, Honza Šterner bránil druhého útočníka před Kubátem, který byl rovněž připravený. Útočník míč nečekaně nastřelil na zadní tyč, jeho kolega si naběhl za Honzu Šternera a pohodlně jej dorazil za Kubáta, 2:2. Velká škoda, měli jsme celé utkání ve vlastních rukou, ztrazili jsme však dvoubrankové vedení.

Na posledních pět minut udělal kapitán Dan Riedl jednu změnu v sestavě, poslal místo sebe do útoku Dušana Mrozka. Poslední minuty vypadaly opět jednoznačně, Bohemia bušila do soupeře, kopala jeden roh za druhým, dělovka Martina Havelky skončila jen těsně vedle. Další velkou kombinanční akci zastavila obrana GTL až na poslední chvíli a to si ještě málem srazila finální přihrávku Mrozek --> Brabec M. do vlastní sítě. Opět jsme se dostali do velké euforie. Udělali jsme však zásadní taktickou chybu, moc jsme nebránili a tak jsme byli naposledy v utkání potrestáni.

Již v nastaveném čase se dostal do útoku Michal Brabec, bohužel se mu však z těžké situace nepodařilo prokličkovat ani přihrát spoluhráči. Michal padá k zemi, snaží se ještě "hrou na zemi" protlačit míč na Dušana Mrozka, popř. do zázemí. Hráči GTL jej však již k ničemu nepustili, zmocnili se míče a rychlým postupem vpřed se dostali do přečíslení 3 na 2 nebo snad dokonce 3 na 1. Celé přečíslení vyřešili velmi jednoduše a prakticky zadarmo vstřelili poslední branku utkání, 2:3. Mohli jsme udělat více, Dušan když viděl Michala na zemi mohl se okamžitě vrátit místo Michala, mohli jsme takticky faulovat na polovině hřiště, mohli...

Kubát Petr - perfektní výkon, pochytal jsi co jsi musel + dost šancí a střel navíc, rozhrávalo se díky Tobě po zemi + pro pestrost občas vzduchem. Jediné co mě mrzí, že jsme Ty, já a Honza Šterner nezvládli akci při které GTL vyrovnalo, to bych řekl, že byla jediná slabší chvilka.

Riedl Dan - konečně jsi výrazněji ožil a k tomu Ti stačilo párkrát nebezpečně vystřelit! Střílej dál, více dotírej před brankou soupeře, góly přijdou.

Brabec Michal - vždy chceš abychom Ti křikli, že máš záda, ale dnes jsi se zlobil, že Ti 4 lidi křikli, že jsi sám, protože jsi jim nerozuměl ;o) Dojdi si na ušní, víc se uklidni a dál pracuj na své přihrávce. Kromě posledního gólu jsem Tě u ničeho zásadního neviděl, takže těžko napsat něco víc než to ušní...

Havelka Martin - jsi motorem týmu, ale evidentně potřebuješ vždy v pátek mírně seřídit, nějak ty Tvoje dělovky končí mimo. Jinak bez debat nejlepší hráč na hřišti.

Levý Jan - od Tebe chceme góly (popř. body), vše jsi splnil a byl u všech důležitých momentů. Líbilo se mi, že jsi přidal něco navíc, konkrétně, že se podílíš i na zakládání akci, chodíš si pro míč hodně hluboko, to je super. Občas tedy nejsem spokojený s množstvím kliček, které "na jeden zátah" zkoušíš, ale pokud to bude vypadat jako dnes, tak budiž.

Mrozek Dušan - hodnocení klasicky nechám na Vás, jen bych chtěl podotkout, že mi ještě nikdy nikdo žádné neposlal.

Šterner Jan - prvně bych chtěl říct, že za gól na 2:2 nemůžeš jen Ty, jak jsem prohlásil na hřišti, ale viděl bych to takhle 30% ten kdo ztratil míč, 30% Ty, 20% Já, 20% Kubát, byla to fakt škoda a stačilo málo k ubránění celé akce. Dal jsi důležitý gól a nijak jsi v zápase nechyboval, takže super. Jinak do novinek tohoto webu uvedu statistiku zápasů ve kterých jsi skóroval, už se na to opravdu musím podívat ;o)

Tylinger Aleš - na hřišti jsem si několikrát všiml a dokonce Ti i vyčetl, že jseš v soubojích o chlup druhý. Samozřejmě nechci, aby jsi riskoval život, ale občas bych chtěl, aby jsi do souboje taky vletěl, popř. vlítnul do skrumáže a důrazně ji vyřešil. Přesně tak jak jsi vletěl do vápna, když Ti nacetroval Martin Havelka, to bylo jako z učebnice důrazu, nedal jsi sice gól ale takhle to má vypadat.

Chalupa Tomáš - opět jistota zadních řad, udělal jsi mnoho černé práce, vybojoval spoustu míčů. Hra hlavou byla tradičně excelentní. Minule jsem Tě nabádal i k občasnému útočení a děláš mi radost ;o) Vypracoval jsi si perfektní šanci, škoda, že z ní nepadl gól byla by to paráda.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Levý (Havelka M.)
2:0 - Šterner J. (Levý)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Levý Jan

Levý Jan

Jelikož se tentokrát nekonalo hlasování na základně, byli nejlepší hráči utkání zvoleni kapitánem mužstva. Martin nastoupil ke dvěma posledním utkáním a zejména díky jeho výkonům se nám opět herně vcelku daří. Martin v zápase díky své rychlosti zastavil hodně protiútoků, zhruba 4 krát se dostal do výborné střelecké příležitosti a krásně přihrál na první gól Honzovi. Honza se začíná probouzet a opět sbírá body jako na běžícím pásu (poté co se mu dlouho nedařilo překonat magickou hranici 100 kanadských bodů). Celý zápas si chodil pro míče až do hloubi obranné poloviny a přitom stihl být u všeho podstatného před brankou soupeře, opravdu perfektní hra útočníka...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook