Bohemia  4
Jawa Team  1

Komentář

Desáté kolo Bohemii postavilo do cesty Jawa Team, který měl na svém kontě ještě v pondělí 7 bodů. V úterý 5.6.2007 však STDK rozhodla o odečtu 6ti bodů za dvě neodpískaná utkání. Jawa padla na poslední místo a stala se prvním jasným sestupujícím. Bohemia je sice smířená se sestupem, zároveň si však uvědomuje, že za této situace by stačilo málo... Bohužel záchrana v této sezoně již možná není, protože FK Alej porazila Poľnohospodár 2:1 a za normálních okolností (bez dalších zásahů STDK) již neexistuje žádná minitabulka, která by Bohemii posunula nad sestupové příčky.

Na utkání Bohemia dorazila v počtu sedmi borců do pole, do branky se opět postavil Petr Krákora, Petr Kubát doplnil obrannou řadu. V utkání absentovaly dvě výrazné osobnosti posledních utkání, Martin Havelka a Honza Levý. Horké sobotní odpoledne naznačovalo, že se bude hrát spíše "líný fotbal".

Opak byl však pravdou, hned při prvním střídání předvedl Michal Brabec nevídaný kousek. Na polovině hřiště obelstil soupeře, hodil si míč k postranní čáře a pokračoval v postupu. Okamžitě se na něj vrhl obránce a donutil jej rychlý průnik zastavit, Michal si však svou prdelkou obránce pošteloval kam potřeboval a snadno se kolem něj obtočil, poté se vydal podél brankové čáry k vápnu, uviděl volného kapitána a nasměroval k němu přesnou přihrávku. Dan nezaváhal a z voleje poslal míč do sítě, 1:0.

Od našeho vedení se dlouhé minuty hrálo převážně ve středu hřiště, malinkovíce ze hry však měl Jawa Team, který pomalu ale jistě začal prokazovat své kvality. Naštěstí pro Bohemii přišla obrovská chyba brankáře Jawy. Ten se pokoušel rozehrát od branky přihrávkou po zemi do středu pole. Přihrávku zachytil pár metrů za vápnem Honza Šterner, obrana Jawy stála jako opařená, Honza si míč připravil a vystřelil. Brankář prudkou střelu vyrazil, bohužel pro něj opět k Honzovi. Obrana Jawy se proměnila v diváky tenisového klání. Honza si počkal až mu skákající míč sedne na levačku a tvrdou dělovkou jej poslal pod břevno, 2:0. Svou branku Honza náležitě hlasitě oslavil, skoro to vypadalo jako kdyby mu spadl balval ze srdce, Zákostelní ulicí zaburácelo něco jako "Jóó, kur..!" doprovázané významným máchnutím pravé ruky.

Dvoubrankové vedení si Bohemia moc neužila, směrem dopředu nebyla nebezpečná, nedokázala podržet míč a tak se dostala pod tlak. Po jednom z rohů Jawy nastala pro Bohemii nebezpečná situace, útočníci, které hlídali Dušan s Michalem si vyměnili pozice tak, že ani jeden z obránců nestihl na tento pohyb pořádně zareagovat, výsledkem byla situace kdy se hráč Dušana ocitl s míčem na hranici vápna, cca metr od něj blokoval střelu Michal, Dušan stál u druhého útočníka. Útočník s míčem na chvíli zaváhal, Michal s Dušanem se k němu přiblížili, útočník vystřelil, Michal míč zblokoval, přesto však prochází mezi jeho nohama. Dušan na skákající míč těsně nedosahuje, Petr Krákora reagoval na první střelu, přesto se ještě pokouší míč zastavit, ten jej však smolně přeskakuje a končí v síti, 2:1. Gól to byl sice spíše náhodný a ušmudlaný, pramenil však z tlaku, který Jawa v této fázi utkání měla.

Do konce první půle se již však skóre neměnilo a to ani přesto, že Jawa kopala nejpřísnější penaltu v dějinách tohoto nejpopulárnějšího kolektivního sportu a všech jeho mutací. Jawa zacentrovala do pokutového území Bohemie, kde hlídal Dušan Mrozek útočníka soupeře. Dušan se na něj nalepil a vytlačoval jej směrem od branky, nic tvrdého, nečekaného ani prudkého, k dokonalosti tohoto zákroku chyběly pouze roztažené paže, Dušan měl pravou paži schovanou mezi svým a protihráčovým tělem. Oba hráči míč minuli a ten skončil v zámezí. Ozval se hvizd sudího, zkušený obránce přesně věděl jaký prohřešek sudí píská a uznale přikyvuje. Rozhodčí vběhl na hřiště a postavil se kousek od Dušana, kde s ním prohodil několik zdvořilostních vět včetně uznání prohřešku. Všichni na hřišti se začali bavit o penaltě, Dušan pohledem zjistil, že sudí stojí na značce pokutového kopu, začalo mu docházet, že nepřiběhl "na pokec" a opravdu odpískal penaltu. Pokutový kop zahrával sám "poškozený", připravil si míč rozběhl se a tvrdě jej napálil, míč však skončil vedle levé tyče branky Bohemie...

Druhý poločas začal podobně jako konec první půle, Jawa se tlačila dopředu, svou šikovnou kličkou a perfektním držením míče zaměstnával obranu Bohemie zejména opálený borec s číslem 8, jednoznačně nejlepší fotbalista soupeře. Bohemii nezbývalo než vsadit na brejky a to se jí vyplatilo. Dušan Mrozek získal míč na polovině hřiště, kličkou do středu oklamal soupeře, potáhl míč až na dostřel branky a přihrál na narážečku Michalovi. Michal dost nepochopitelně míč nevrátil, ale naopak zastavil. Dušan mu okamžitě věnoval několik smrtících pohledů. Michal se ještě pokusil patičkou míč prostrčít přes dotírajícího obránce, bohužel neúspěšně, míče se zmocnil další obránce, který neváhal a prodloužil jej na Dana Riedla. Dan již věděl co má dělat a míč uklidil do sítě, 3:1. Dušan věnoval Michalovi uznalé pokynutí hlavy.

Tato branka vybičovala Jawa Team k mohutnému náporu, který byl podpořen trošku pasivní hrou Bohemie, která již chtěla spíše ubránit vítězství. Na Petra Krákoru se valil jeden útok za druhým, do obranné činnosti se několikrát musel zapojit i Honza Šterner. Hra Bohemie neměla prakticky v celém utkání pořádný řád, v těchto minutách však hráči spíše zmateně pobíhali a věčně doháněli aktivnějšího soupeře. S blížícím se závěrem zápasu Bohemia již jen nakopávala a zejména zakopávala míče co nejdále od své branky. Několikrát dokonce ohrozila zdraví návštěvníků přilehlé zahrádky, jednou otestovala pevnost střechy přilehlé budovy. Naštěstí přišla další neuvěřitelná klika, která Bohemii definitivně spasila.

Honza Šterner stojí několik metrů za pokutovým územím Bohemie a odvrací centr Jawy dalekonosnou hlavičkou. Míč letí a dopadá na hranici vápna, dochází k malému zaváhání mezi obráncem a brankářem, oba nechávají míč dopadnout na zem, míč se nepochopitelně vysoko odráží s přeskakuje ohromného brankáře Jawy. Míč padá do sítě, hotovo, 4:1! Na hřišti okamžitě propukly oslavy, nejhlasitěji byl slyšet kapitán, když zvolal "Hotovo ... se tady s nima ser... už dvacet minut...", tohle bych čekal spíše od hráčů Jawy...

Daniel Riedl - Nemám žádné výhrady, spíše naopak. Jsi na hřišti, aby jsi dával góly, to jediné je od Tebe vyžadováno. A to se také povedlo...

Krákora Petr - Super výkon, dostal jsi jeden ušmudlaný gól, vyrazil nebo chytil dost nebezpečných střel. Potřebovali jsme udržet vedení v první půli a výsledek ve druhé, obojí se díky Tobě povedlo.

Brabec Michal - Fantastický začátek utkání, perfektní akce. Byl jsi u všech důležitých okamžiků a po delší době se Ti dařilo. Nelíbilo se mi jen ve druhé půli příliš časté "vyměňování" za Honzu Šternera, chápu, že Tě spíše vytlačoval dopředu, myslím ale, že jsi ho měl vykázat a zůstat vzadu. Každý má svou roli a podle mě to dost narušovalo naší hru, v jednu chvíli jsme si překáželi, ve druhou nás bylo málo, atd.. prostě chaos.

Kubát Petr - Pamatuji si jen, že jsi spolehlivě zůstával na svém místě a neudělal žádnou větší chybu, cítil jsem jistotu ve chvíli kdy jsi byl s Tomášem na hřišti.

Mrozek Dušan - To je na Vás.

Šterner Jan - Dva velmi zajímavé góly, zejména ten první byl opravdu parádní, celý zápas jsi bojoval a makal nejvíc ze všech, v tomto směru jsi byl na naší straně jednička. Hodně jsi nám pomohl i v obraně, chvílema nás to však trochu mátlo. Spíš bych Tě viděl v útoku (popř. na odraženém míči), jak posbíráš míč a ulevíš tak přetížené obraně.

Tylinger Aleš - Nebyl jsi moc vidět, vzhledem k tomu, jak jsme se trápili se ani nedivím, soupeř nám nedal prostor na využítí útočníků. Chtěl bych, aby jsi se více tlačil do branky. Jednak každá naše kopačka ve vápně soupeře znamená nebezpečí a stažení obránce, jednak si myslím, že se nebojíš a míč do branky minimálně dotlačíš. Vybírej si výhodná místa a uklízej míče do sítě.

Chalupa Tomáš - Hodně jsi se nadřel v obraně, společně s Petrem jste byli nejstabilnějším duem. Tentokrát nebyl na nic útočného prostor, budiž Ti útěchou naše vítězství...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Kubát Petr
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Riedl (Brabec M.)
2:0 - Šterner J.
3:1 - Riedl
4:1 - Šterner J.

Karty

-

Muž zápasu

Krákora Petr

Krákora Petr

Šterner Jan

Šterner Jan

Petr skvěle zachytal, neudělal žádnou chybu, spíše naopak, několikrát na poslední chvíli zachraňoval. Zejména do stavu 3:1 a v posledních minutách Bohemii hodně pomohl. Honza dal jeden krásný gól, když nekompromisně ztrestal chybu brankáře Jawy, a jeden kuriózní gól: skóroval hlavou přes 3/4 hřiště! Kromě toho hodně bojoval a vydatně pomáhal při obranné hře.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook