Kumpáni  2
Bohemia  2

Komentář

Bohemia se i k druhému utkání sešla v přijatelném počtu hráčů na střídání, po minulé účasti 11 lidí se tentokrát dostavilo na Císařskou louku 10 borců. Bohužel největší opory a režiséři hry Tomáš Brabec a Martin Havelka chyběli oba.

Začátek utkání nebyl tak zběsilý jako před týdnem v kole prvním, přesto Bohemia opticky ztrácela, hrálo se častěji na její polovině a to zejména díky dvěma šikovným středopolařům Kumpánů. Nešlo o nijak výraznou převahu, přesto byla ze hry Bohemie cítit lehká nervozita spojená s vyčkáváním. Jako by všichni hráči čekali až někdo převezme taktovtu a nastaví směr, zároveň se však této role nikdo nechtěl ujmout.

První gól utkání přišel zhruba v 15. minutě. Honza Levý postupoval společně Dušanem Mrozkem do útoku, jejich snažení však zastavil obránce Kumpánů, který odehrál míč do zámezí. Duchapřítomný Honza jej okamžitě popadl a rozehrál na Dušana, který stále postupoval dopředu. Díky rychlé rozehrávce tak šel Dušan skoro od poloviny hřiště sám na brankáře, před kterým mu stačilo již jen usměrnit míč do branky, 1:0.

Dalších patnáct minut se odehrávalo ve znamení těžkého boje. Obrana Bohemie v čele s Tomášem Chalupou bránila křehký náskok týmu, co se jí nepodařilo zachytit, zlikvidoval Petr Krákora. Směrem dopředu byla Bohemia také vcelku produktivní, dostávala se do šancí. Jednou z největších šancí byla svižná akce, na jejímž konci se zmocnil míče Dušan Mrozek a křižnou přihrávkou jej předložil útočníkům. Bohužel Honza Levý byl o kousek rychlejší a míč mu šel příliš na paty. Dan Riedl stál ideálně, míč se mu však pouze otřel o pravou kopačku a skončil v autu. Navíc oba viděli míč až na poslední chvíli a nedokázali na něj patřičně zareagovat. Při dalších šancích chyběla kvalitní finální přihrávka, popř. rychlejší střelba. První poločas tak skončil těsným vedením Bohemie 1:0.

Během přestávky jsme se shodli, že rozhodčí v osobních soubojích poměrně pouští drobné háčky, čehož soupeř hojně využívá. Dokonce jsme viděli jak obránce Kumpánů odstavuje našeho hráče "strkem obouruč". Rozhodli jsme se tedy přitvrdit a v druhé půli použít stejných zbraní. Kapitán nás ještě nabádal ke skórování, klíčové bylo přidat další branku, ta by již zřejmě znamenala vítězství.

Druhý poločas začal vcelku klidně a opatrně, během deseti minut se však zcela změnila atmosféra. Kumpáni často chybovali a v obraně propadali. Bohemia měla k dispozici minimálně 4 přečíslení ve variantách 2:1 a 3:2. Bohužel ani jedno se nepodařilo využít, většinou Bohemia troskotala na špatné přihrávce a musela se hodně rychle vracet, aby soupeři nenabídla šanci obdobnou.

Zhruba ve 45.min se střelecky prosadili i Kumpáni. Bohemia tak dlouho zahazovala své šance až přišel trest v podobě vyrovnání na 1:1. Od tohoto gólu se hrál na obě strany otevřený fotbal se spoustou šancí. Bohemia chtěla opět získat vedení na svou stranu a v útočné eufórii riskovala více než bylo nutné.

V samotném závěru, asi 2 minuty před koncem utkání, přišel další gól v síti Bohemie. Celá obrana se vysunula dopředu, u míče byl právě jeden z obránců, který se pokoušel o střelu. Střela bohužel neměla prakticky žádnou razanci a skončila na kopačkách prvního Kumpána, který jí stál v cestě. Jelikož obrana v tuto chvíli nebyla nikým jištěná, následoval rychlý brejk a bohužel i gól, 1:2. Opět Bohemia natolik chtěla vyhrát, až přišla o remízu, honilo se hlavami hráčů na střídačce.

Když už se střídačka Bohemie smiřovala s další prohrou povedlo se hráčům na hřišti zatlačit Kumpány před vlastní svatyni a přišlo obrovské štěstí. Nekoncentrovaná obrana soupeře zapomněla zcela osamoceného kapitána Dana Riedla před brankou. Michal Brabec hodil parádní aut a pro Dana již nebyl problém dopravit míč hlavou do sítě, 2:2. Po této brance již následoval pouze hvizd rozhodčího, který celé utkání ukončil.

Jak se říká konec dobrý, všechno dobré. Nicméně Bohemia opět ví, kde jí tlačí bota, je to tradiční neproměňování šancí (tentokrát ne jenom útočníky), ale po několika sezonách znovu i takticky nezvládnutý závěr utkání...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Vondra Radek
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Mrozek D. (Levý)
2:2 - Riedl (Brabec M.)

Karty

ŽK - Levý Jan

Muž zápasu

Krákora Petr

Krákora Petr

Jednoznačně výborný výkon, jenom díky Petrovi jsme v sezoně získali první bod. S každou naší neproměněnou příležitostí jen rostla důležitost jeho zákroků. V první půli zlikvidoval samostatný nájezd Kumpána a několik tvrdých střel, udržel tak naše hubené vedení. Ve druhém poločase řešil několik takřka beznadějných závarů. Volba muže zápasu byla tentokrát jasnou záležitostí, Petra jsme vybrali jednohlasně.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook