Bohemia  6
Junior Motol  0

Komentář

Bohemii opět zdobila perfektní docházka, na zápas dorazilo 11 hráčů a to ještě po dohodě nedorazil Martin Havelka. Druhý z Havelků prijel tradičně později a s připravenou padesátikorunou se hlásil u kapitána týmu. Mimochodem průměrně odehrál každý hráč Bohemie 4,8 utkání ze 7mi a to jsou do tohoto průměru započítáni i Petr Krákora s Markem Šternerem.

Když už jsme u odehraných zápasů, tak stojí za to připomenout, že Tomáš Chalupa odehrál již 43. utkání v řadě za sebou a vyrovnal tak rekord Michala Brabec, podívejte se na statistiku "Zápasy odehrané za sebou".

Junior Motol se na Tempu sešel na poslední chvíli a to bez jediného muže na střídačce. Zato na beton přesvědčený, že utkání skončí 0:0. Prakticky od úvodního hvizdu rozhodčího, který v prvním utkání minulé sezony vyloučil Dušana Mrozka a nařídil penaltu po neúmyslné ruce, se Junior "zakopal" před vlastní brankou a pokud měla míč na svých kopačkách Bohemia, nepřekročili jeho hráči půlící čáru.

Bohužel to je přesně pozice ve které Bohemia neumí hrát, není na ní zvyklá a nemá ve svém středu žádného borce, který by v takové situaci něco vymyslel a mužstvo rozhýbal. Jediným adeptem, který by toto mohl dokázat je Martin Havelka, ten však do tohoto duelu nezasáhl.

Bohemia se celý první poločas snažila dostat před branku Junioru postupným útokem, ale byla příliš statická a tak jediné šance, které si vypracovala, byla prudká střela Dušana Mrozka, která prolétla těsně kolem tyče. A břevno Honzy Levého, který zakončoval jednu z mála kombinačních akcí. Junioru skvěle vycházela taktika, úspěšně betonoval a čekal na chyby, kterých se také několik dostavilo, naštěstí ani jeden z brejků neskončil za zády Petra Kubáta. Inkasovaná branka by zřejmě znamenala, že Bohemia opět nezvítězí, tak pevná byla obrana Motola.

V posledních minutách úvodního poločasu se již dala nervozita hráčů Bohemie krájet. Kromě menších průpovídek jednotlivců, které vyzněly spíše do prostoru a měly vystihnout zoufalost z marného útočného snažení. Důrazněji to zajiskřilo mezi kapitánem Danem a Tomášem Brabcem, Dan však ještě na hřišti rozmíšku důrazně ukončil a o poločasové přestávce si to oba poměrně v klidu vysvětlili. Bohemia prostě potřebovala skórovat. Poslední podstatnou informací bylo oznámení Honzy Levého, který mohl z druhého poločasu odehrát maximálně 15 min. a poté musel z Tempa odjet k jiným povinnostem.

Druhý poločas začal snad ještě hůře než ten první. Junior se dostal k několika slušným šancím a Bohemii úspěšně držel dále od své branky. Naštěstí se po úvodní desetiminutovce podařilo právě Honzovi Levému skórovat. Petr Havelka rozehrál autové vhazování, Honza se s míčem dostal pod tlak, nezbývalo než vystřelit. Střela se Honzovi nijak zvlášť nepovedla, snad na hřišti vykopl i drn, byla však neuvěřitelně přesná, otřela se o levou tyč a skončila v síti, 1:0. Po tomto gólu Honza vystřídal a odebrall se na parkoviště ke svému kočáru.

Do konce utkání zbývalo něco málo přes 15 min. Junior musel změnit způsob hry, najednou se musel více tlačit dopředu a pootevřít zadní vrátka. Asi za další tři minuty rozehrává Petr Kubát míč na Dušana Mrozka, ten jej posunuje na střed, kde si jej přebírá Tomáš Brabec a startuje svou hvězdnou desetiminutovku. Tomáš s míčem prochází až na dostřel branky, napřahuje se a tvrdou střelou trefuje odkrytou část branky, 2:0.

O chvíli později se celá situace opakovala, tentokrát však Petr vyhazuje míč vzduchem přímo na Tomáše, ten se opět prokličkoval až na dostřel a další dělovkou nedává gólmanovi Junioru šanci, 3:0. Byl to již 50. Tomášův gól. Honza Levý sotva stačil zařadit první rychlostní stupeň... O několik okamžiků později znovu nachází přihrávka, tentokrát Aleše Tylingera, Tomáše, který tentokrát spíše z pravé strany vypálil, míč prolétl kolem hlavy brankáře a opět se třepotal v síti, 4:0. Tomáš zkompletoval svůj třetí hattrick v dresu Bohemie (a druhý čistý). Pro zajímavost šlo o 14. hattrick v historii klubu.

Opět to netvralo dlouho a Tomáš přihrává na gól Honzovi Šternerovi, 5:0. Junior ač během deseti minut dostal těžkou nakládačku nepřestal hrát a i nadále se sympaticky snažil o hru směrem dopředu. Právě to však vyhovovalo Bohemii, vyčerpaný soupeř kupil chyby a dostával góly. Poslední střelecký úspěch si připsal Michal Brabec, který po přihrávce Aleše Tylingera, napálil míč za pomocí břevna do sítě, 6:0.

Více se již do férově odehraného utkání nevešlo, Bohemia si připsala druhé vítězství v sezoně a šestý zápas bez prohry za sebou, Junior Motol popáté prohrál a stal se tak horkým kandidátem na sestup do 6. ligy.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Vondra Radek

Góly

1:0 - Levý (Havelka P.)
2:0 - Brabec T. (Mrozek D.)
3:0 - Brabec T. (Kubát)
4:0 - Brabec T. (Tylinger)
5:0 - Brabec M. (Tylinger)
6:0 - Šterner J. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Tomáš dokázal během deseti minut završit hattrick a za další tři minuty ještě přihrát na další gól. Všechny jeho góly měly společnou charakteristiku, padly vždy po samostatném uvolnění a tvrdých střelách ze střední vzdálenosti. Tomáš tak po neplodné čtyřicetiminutovce prakticky sám rozstřílel soupeře rozdílem třídy... a zajistil Bohemii druhé vítězství v sezoně. Tomášovi hodně prospělo vysunutí do útoku, opět prokázal, že góly dávat umí.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook