Bohemia  3
Ústavan 01 KK  7

Komentář

Tabulková pozice Bohemie před utkáním byla vcelku nervózní. Do konce soutěže zbývaly tři kola, náskok na první sestupující tým se díky přohře s Bleskem zkrátil na čtyři body a čekal ji dosavadní lídr tabulky, který klopýtl a "padl až" na druhou příčku.

Nikdo z hráčů netušil co se bude dít a s čím asi nejlepší tým skupiny přijde, přesto byli všichni odhodlaní opět uloupit nějaký ten bod a pojisti si pátou ligu i pro rok 2008.

Bohužel nedařilo se již před utkáním. Celou sobotu pršelo, foukalo a mrzlo... a kapitánův telefon se neustále vrtěl a hlasitě zpíval (pozn.aut.: jako kapitán sám). Samozřejmě přišlo několik tradičních podzimních omluv, ještě tradičnější Havelkovo nahánění vypraných věcí zakončené nejtradičnějším dohadováním "kdo bere auto".

Značně nervózní "předseda", který si na sobotu opět naložil bohatý rodinný program (aquapark, sběrný dvůr, nakupování, reklamování, stěhování, hledání ztracených věcí, ...), si vše vybil při telefonním hovory, když precizně seřval Aleše Tylingera, budiž mu gól odměnou.

Již při rozcvičce bylo jasné, že Ústavan je mladé mužstvo, což obvykle znamená i běhavé mužstvo... no a dnešní soupeř bylo hodně běhavé mužstvo. Žádný z hráčů soupeře nevynechal jedinou možnost na doběhnutí hráče s míčem, nehledě na to zda míří do útoku či obrany. A to jednoznačně rozhodlo! Jen si představte 7 chlapů jak 60 min. nahání soupeře či zachraňuje vlastní chyby... Na to bohužel Bohemia nemá věk, fyzičku ani psychiku.

Přesto hra nebyla vůbec špatná, Bohemia se snažila kombinovat, občas se dostala i do parádní šance, bohužel se jí však nepovedlo skórovat. Skórovat znamená trefit bránu, což se dlouhé minuty jevilo jako úhlavní problém, jakmile se Bohemia trefila mezi tyče byl úhlavním problémem famózní gólman Ústavanu, který měl mimořádnou kvalitu.

Ústavan se snadno a rychle dostal do vedení, o vyrovnání se svými střelami snažili Mrozek, Brabec T., Levý, leč neúspěšně. Naopak soupeř neměl s koncovkou problém a ve svižném tempu trestal všechny chyby, poločasové skóre tak narostlo na 0:3.

Poločasová pauza byla vesměs celá vyplněná debatami o častější střelbě, přitvrzení v osobních soubojích a v neposlední řadě také o rychlosti a šikovnosti soupeře. Bohemia byla u většiny míčů o chlup později a to mělo pro obranu fatální následky. Naopak směrem dopředu se jí nedařilo udržet míč na kopačkách, velmi snadno o něj přicházela a kolikrát jej až naivně ztrácela. Skóre však ještě nebylo tak hrozné, o odevzdanosti nemohla být řeč...

Patnáct minut druhé půle se však Bohemii opět nevyvedlo. Sice skórovala, když Tomáš Brabec po kolmé přihrávce Honzy Levého propálil gólmana Ústavanu a snížil na 1:3. Ale slovo si vzal soupeř a po dvou brankách vystoupalo skóre na potupných 1:5. Obrana Bohemie zaslechla jen tiché zaklínání "Tempa" a odlepování "sucháčů" na brankářských rukavicích... Petr však utkání dochytal. Nemá smysl góly nijak rozebírat kdo byl, viděl, kdo nebyl, musí mu stačit, že i to se stává, soupeř byl v laufu a do čeho kopl to končilo v síti...

Poté přišly asi nejlepší minuty Bohemie v utkání. Postupně se trefili Aleš Tylinger po přihrávce Honzy Šternera, 2:5 a Martin Havelka po asistenci Honzy Levého, 3:5. Na první pohled se zdálo, že závěr by mohl být ještě dramatický, hráči Bohemie se povzbuzovali k drtivému finiši, který předvedli proti Arctice Islandice. Nic z toho se však nekonalo, Ústavan k tomu nedal prostor.

Bohemia sice hrála totálně otevřený fotbal, ale soupeř ovládal dokonale i hru na brejky, trpělivě vyčkával a zasadil Bohemii rozhodující ránu, když v situaci dva na jednoho útočníci zesměšnili duo Šterner J.-Krákora (hoši není to myšleno nijak zle, ale z lavičky to vypadalo fakt komicky), tato situace však jen demonstrovala bezmocnost Bohemie... Honza i Petr předvedli co natrénovali o prázdninách na "Mácháči" - synchronizované plavání, 3:6.

Poslední gól dostala Bohemia z přečíslení snad 6 či 7 na Broňu a světe div se, Krakena tvrdě propálil právě Tomáš. ;o) Který se však asi podruhé v životě nasral a zbytek mužstva pěkně ostře sjel, 3:7. Naštěstí to bylo vše, v řadách Bohemie již nebylo koho "nasrat"... Ústavan zaslouženě jednoznačně vyhrál, Bohemia musí o záchranu ještě bojovat.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:3 - Brabec T. (Levý)
2:5 - Tylinger (Šterner J.)
3:5 - Havelka M. (Levý)

Karty

-

Muž zápasu

Levý Jan

Levý Jan

U Honzy se důvody ke zvolení mužem utkání prakticky vždy shodují: nabízel se, byl aktivní, byl vidět, pomáhal bránit, několikrát bodoval... Nebudu vymýšlet nic nového, bylo to opět tak, jednoduše byl v tomto utkání nejlepším hráčem Bohemie...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook