Bohemia  4
England United FC  3

Komentář

Po dvou prohrách v řadě za sebou se Bohemia dostala do nelichotivé situace, přestože do konce soutěže chyběla již jen dvě kola, stále se musela prát o záchranu v páté lize. England United na tom byl o něco lépe, měl o tři body více a záchranu již jedno kolo v kapse. Oba týmy však v současné době prožívají spíše ty horší sezony. Vždyť před rokem a půl (jaro 2006) se utkali ještě v lize třetí, v této sezoně také společně třetí ligu opustili...

Sestava Bohemie měla pro tuto sezonu standardní podobu, nechyběli tradiční železňáci, ze špílmachrů chyběl jen Martin Havelka. Do branky se postavil opět Petr Krákora, který nahradil maroda Petra Kubáta, "Kraken" nastoupil ke čtvrtému utkání v této sezoně.

Malé jubileum slavil Tomáš Brabec, který nastoupil k 80. utkání, mezi další statistické zajímavosti patří čekání Honzy Levého na 80. branku (pozn. aut.: v tomto utkání již přišla), 40. branku Honzy Šternera nebo třeba 46. utkání v řadě Tomáše Chalupy či 5. utkání v řadě se vstřelenou brankou pro Tomáše Brabce.

Utkání začalo poměrně svižně, soupeři se dobře znali, oba chtěli vyhrát, hrál se sympatický útočný fotbal. Jako první skóroval England, kterému se dařilo krásnými kombinacemi motat hlavu nestíhající a nutno rovněž dodat špatně hrající obraně. Po krásném vyšachování si Kraken poprvé v utkání zalovil ve vlastní síti, 0:1.

Hra byla ze strany Bohemie dost neurovnaná, nedařila se přihrávka, žádný z hráčů se moc nenabízel. England byl v těchto momentech lepší, Bohemia individuálně zbytečně ztrácela, málo kombinovala a dokonce hrála dost špatně i pozičně. Naštěstí se soupeři nepovedlo z převahy vytěžit více. Z pohledu Bohemie padla v první půli jediná přesná přihrávka, zato fantastická.

Kapitán Dan Riedl zachraňoval situaci a vybojoval na půlící čáře balón, okamžitě si na něj křikl uvolňující se Honza Levý. Dan v pádu poslal mezi beky Englandu výstavní kolmici, na kterou nemohl dosáhnout nikdo jiný než její adresát. Honza se dostal do situace, které umí parádně řešit. Před sebou měl již jen gólmana, míč u nohy, na zádech dotírajícího obránce. Honza neváhal a s přehledem vyrovnal, 1:1. Zároveň tak vsítil svůj již 80. gól v dresu Bohemie. Kapitán Riedl se nezapomněl za nádherný pas patřičně pochválit (pozn.aut.: "Chtěl to tam, dostal to tam") a vystřídal.

Více branek se již do prvního poločasu nevešlo a tak Bohemia vcelku šťastně hájila remízu, kterou potřebovala k získání jistoty záchrany v soutěži. Během poločasové přestávky se mužstvo bičovalo ke kvalitnějšímu výkonu, hře po zemi a k větší aktivitě. Což jsou vesměs tradiční nedostatky týmu v posledních zápasech.

Druhý poločas bohužel opět nezačal dobře. England úspěšně navázal na půli první a kvalitním výkonem přehrával Bohemii, která se stále hledala. Výsledkem byl opět inkasovaný gól, Kraken si zalovil podruhé, 1:2. Bohemia má však ve svých řadách Tomáše Brabce, který ač se mu třeba nedaří individuálně znamená pro jakoukoliv obranu permanentní hrozbu. Právě Tomáše vybídl ke skórování Honza Šterner, Tomáš se nemýlil a opět srovnal stav, 2:2. Tomáš se trefil již v pátém utkání v řadě za sebou, rekord v této statistice drží Honza Levý, kterému se podařilo skórovat v šesti utkáních v řadě.

Po této brance se hra konečně vyrovnala, možná že Englandu mírně došly síly, možná že se Bohemia výrazně zvedla, hra byla z obou stran útočně naladěná, další góly visely ve vzduchu. A štěstí se poprvé v utkání usmálo na Bohemii. Tomáš Chalupa se chystal k rozehrání míče od vlastní klece. Tomáš Brabec důrazně vysílá Aleše Tylingera do ohně před brankou, protože nic jiného než dlouhý míč nemohlo přijít.

Broňa dlouhým nákopem posílá míč do ideální pozice, do vápna, přesně do souboje Aleše Tylingera se zadákem Englandu. Brankář Englandu nemohl nic dělat, překáželo mu tělo vlastního obránce. Míč se snesl k zemi, couvající Aleš vyskočil, ale nepodařilo se mu jej zasáhnout, zadák soupeře byl úspěšnější a lehce jej tečoval. Broňa protrhl mrtvolné ticho, míč skončil v síti, Bohemia se poprvé v utkání ujala vedení, 3:2.

England musel otevřít hru a ještě více se tlačit dopředu. To ale byla přesně voda na mlýn Bohemie. Bohemia má tyto situace ráda, hra na brejky ji vyhovuje, navíc Englandu se občas dařilo míč velmi snadno ztratit... Po jedné takové ztrátě se do ukázkového brejku dostalo trio Mrozek - Levý - Brabec T., Honza Levý kousek za půlkou posunuje míč doprava na Tomáše, ten neváhal a okamžitě poslal míč na druhé křídlo na Dušana Mrozka. Zejména díky brzké výměně míče mezi Honzou a Tomášem se dostal Dušan sám před brankáře ještě cca 3 metry před brankou, měl tedy čas si míč zpracovat a vystřelit. Naneštěstí mu rána nesedla a brankáři se jí podařilo vyrazit nohama nad sebe. Rozeběhnutý Dušan však neměl problém se ještě dostat k míči a hlavou jej poslat do sítě, 4:2.

Bohemia již měla mít utkání ve své moci, ale tradičně si komplikovala situaci všude kde to jen šlo. England neměl co ztratit a vrhl zbytek sil do útoku, Bohemii mělo stačit jen držet míč, v nouzi jej zakopnout a v klidu čekat na další šance. Englandu se ale podařilo snížit na 4:3 a vykřesat si tak šanci alespoň na bod. Posledních sedm či osm minut odehrála Bohemia v křeči, často chybovala a nabízela Englandu zajímavé příležitosti.

Gól již ale soupeř nedal a tak si Bohemia i v nadcházející sezoně zahraje ligu pátou... England, ač by si asi zasloužil víc opět s Bohemií prohrál a upravil vzájemnou bilanci na krutých 3-1-0 19:6.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Levý (Riedl)
2:2 - Brabec T. (Šterner J.)
3:2 - Chalupa
4:2 - Mrozek D. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Pravděpodobně byl zvolen, jen redakce zatím nebyla s výsledkem seznámena... Předpokládáme doplnění v průběhu pondělka.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook