Bohemia  9
Sever 1.FC  4

Komentář

K prvnímu utkání se očekávala velmi dobrá docházka, kapitán však příliš nevěřil, že by nakonec skutečně nikdo nechyběl. Ale světe div se, kromě náhradního brankáře dorazili všichni.

Maximální možná účast má několik zajímavých dopadů:

1) Tým hraje v nejsilnější možné sestavě
2) Tým hraje v nejsilnější možné sestavě nejméně minut
3) Hráči mají problém se dostat do tempa

Zejména s posledním bodem mělo asi nejvíce hráčů problém, šest hladových vlků na střídačce již není žádná sranda. (pozn.aut.: v útoku dva hráči hráli, dva střídali, v obraně tři hráli, čtyři střídali)

Hned v úvodu odkryl soupeř svou největší zbraň, malého, do té doby i nenápadného, hráče s černými podvlíkačkami, který !!!protančil s míčem těsně u nohy!!! kolem tří bránících hráčů a nebezpečně vystřelil. Od té chvíle nebylo pochyb o nejtechničtějším muži na hřišti. Rovněž však bylo jasné koho je potřeba pořádně hlídat...

Bohemii nezastihl úvod utkání v nijak oslnivé formě, hrálo se lehce ospale, nic kloudného se nevymyslelo, snad jen Tomáš Brabec měl několik střeleckých pokusů, všechny však skončily mimo branku.

Naštěstí první gól vstřelila Bohemie a zařídili jej hráči na které se bude v této sezoně hodně spoléhat, Martin Havelka asistoval u první střely Tomáše Brabce mezi tyče, 1:0. Od této branky již nikdo neviděl Tomáše Brabce minout cíl! Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, Tomáš se dostal ke střele z hodně velké blízkosti, neponechal nic náhodě a tvrdě vypálil, 2:0.

Třetí gól byl jediným ve kterém neměl Tomáš prsty, krásně pod břevno se totiž trefil Martin Havelka po asistenci dalšího hráče, který by měl letos utkání rozhodovat, Honzy Levého, 3:0. První poločas se blížil do své poslední desetiminutovky když se dostal Aleš Tylinger do šprajcu s gólmanem Severu, míč se samozřejmě odkutálel k Tomášovi, který jej pohodlně uklidil do sítě, 4:0. Bohemia střílela góly až příliš snadno a po zimní přistávce byla při chuti, soupeři však také vyšla jedna akce a po nádherném ťukesu snížil na 4:1.

Závěr poločasu ale patřil dvojici Honza Šterner - Tomáš Brabec, Honza se nechtěl nechat střelecky zahanbit a i on ukázal soupeři, že střílet umí. Dvě Tomášovy přihrávky proměnil v góly na 5:1 a 6:1. Více se již do prvního poločasu snad ani nemohlo vejít... Bohemia poprvé ve své historii vstřelila 6 gólů v jednom poločase (ke třem divokým zápasům z historie se nedochoval údaj o poločasovém výsledku, tudíž je tento zápas se Sever 1.FC jediným o kterém toto můžeme říci. Rovněž nejsou započítány zápasy, které byly dodatečně kontumovány, např. za vyloučení týmu ze soutěže atp.)

Druhý poločas začal stejně jako probíhal ten první, během chvíle další akce kdy po přihrávce kapitána Riedla zvyšoval Tomáš na hrozivých 7:1. Bohemia poté však z nějakého důvodu polevila a Sever se začínal dostávat do šancí. Příčinou byla zřejmě touha hráčů Roztyl také vstřelit branku, vždyť u Tomáše to vypadalo tak jednoduše... a určitě i zlepšená hra soupeře. Nejšikovnější "Severák" tak Bohemii v poměrně krátké chvíli nasázel 2 góly a korigoval výsledek na 7:3, což již nevypadalo tak tragicky.

Naštěstí v závěru poločasu opět udávala tempo hry Bohemia a góly na sebe nenechaly dlouho čekat, nejprve zvýšil Tomáš po asistenci Petra Havelky na 8:3 a poslední gól Bohemie dal opět Tomáš ;o) po přihrávce Martina Zemana. Poslední slovo si ale vzal Sever a malý rychlý driblér-kouzelník vsítil čtvrtou branku svého týmu, 9:4.

Závěrem by bylo vhodné podotkout, že toto utkání nám abnormálně vyšlo, nebo přesněji Tomášovi abnormálně vyšlo. Průběh by asi nebyl tak jednoznačný, kdyby dnes "Brába junior" zůstal doma. Poslední obavou je střelecká potence Tomáše, doufejme, že se již nevystřílel, jeho góly budou potřeba zejména ve vyrovnanějších utkáních. Jinak samozřejmě Bohemia zaznamenala fantastický vstup do sezony, je na prvním místě a zaznamenala 3 rekordy:

1. Nejvíce gólů v utkání vstřelených jedním hráčem (T.Brabec 6)
2. Nejvíce kanadských bodů v utkání nasbíraných jedním hráčem (T.Brabec 6+2)
3. Nejvíce vstřelených gólů za jeden poločas (Bohemia 6)

V ostatních statistikách se pak objevují další pikantnosti, např. v historické tabulce kanadského bodování Martin Havelka v úvodu prvního půle dotáhl dvěma body Honzu Šternera na 5. místě, na konci poločasu mu však Honza o dva body opět utekl. Ve stejné statistice se dotáhl Martin Zeman na devátou pozici legendárního útočníka Michala Červenky... Petr Kubát dostal již svůj 213. gól...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Brabec T. (Havelka M.)
2:0 - Brabec T. (Tylinger)
3:0 - Havelka M. (Levý)
4:0 - Brabec T. (Tylinger)
5:1 - Šterner J. (Brabec T.)
6:1 - Šterner J. (Brabec T.)
7:1 - Brabec T. (Riedl)
8:3 - Brabec T. (Havelka P.)
9:3 - Brabec T. (Zeman)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

O nejlepším hráči bylo rozhodnuto vcelku brzy, zápas ještě pořádně ani nezačal a Tomáš již vstřelil dvě úvodní branky, pak se na chvíli odmlčel, ale do konce poločasu stačil ještě jednou skórovat a připravit další dva góly... no a hádejte kdo dal všechny tři góly Bohemie v druhém poločase, ano, opět "Brába junior". Tomáš tak vytvořil klubové rekordy v počtu vstřelených branek v jednom utkání (6) a v počtu nasbíraných kanadských bodů v jednom utkání (6+2)...

(doporučuji všem najet myší na jméno muže zápasu v záhlaví tohoto sloupečku, za ten rekordní úsměv to rozhodně stojí)

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook