Bohemia  5
Uličníci FC  3

Komentář

K utkání dorazila Bohemia opět v kompletní sestavě. Letošní sezona je v tomto směru vyjímečná, průměr odehraných zápasů na registrovaného hráče v poli se vyšplhal na 4,67 utkání z 5 možných. Nutno dodat, že "náhradní" gólman Petr Krákora si ještě letos nezahrál, což je asi špatně, protože je neodmyslitelnou součásti týmu, ale posuzovat to zde nebudeme... Mužstvo se prostě schází v plné síle a to je určitě pozitivní zjištění.

Do utkání šla Bohemia s jasným cílem zvítězit. Vzhledem k cílům týmu bylo zřejmé, že Uličníky, kteří mají na svém kontě 0 bodů, musí porazit. Výhra Bohemie tabulkově řešila pouze připadné udržení ztráty na vedoucí kluby a odpoutání od klubů, které bojují o záchranu.

Úvod utkání nebyl nijak opatrný, Uličníci se pokoušeli o kombinační hru, ke střeleckému zakončení se však dostávali jen sporadicky. Bohemia na tom byla o něco lépe, její projektily jen těsně míjely branku Uls. První trefu v utkání přinesla až střela znovuprobuzeného střelce Tomáše Brabce, kterému asistoval Martin Zeman, Bohemia se tak po několika utkáních ujala vedení v zápase, 1:0.

Zbytek prvního poločasu měl vcelku vyrovnaný průběh. Bohemia měla sice více ze hry, ale nedokázala se střelecky prosadit. Uls rovněž nebyli úplně bez šancí, ale troskotali na dobré obranné hře Bohemie a občas chybělo i kousek štěstí.

Asi minutu před koncem prvního poločasu (běžel již nastavený čas) zahrávala Bohemia svou minimálně třetí standartní situaci. K míči se postavil Michal Brabec, soupeř postavil tříčlenou zeď, všichni hráči Bohemie očekávali rozehrání na některého z borců s tvrdou střelou. Michal však zvolil přímou střelu na branku a udělal dobře. K překvapení všech poslal míč na bližší tyč, kterou rozezvučel a od které míč skončil v síti, 2:0. Všichni stojí jako opaření a všichni si kladou stejné otázky: Jak to tam dostal? Špatně postavená zeď? Jak to udělal? Mířil tam? Odpověď nastínil sám střelec: "Chtěl jsem to jinam.", 2:0. Bohemia došla k důležitému poznání: Né vždy rohoduje tvrdost střely a možná, že našla i nového exekutora přímých kopů... Pro vývoj tohoto utkání šlo o klíčový moment.

Začátek druhého poločasu zvládla Bohemia výborně, asi tři minuty po zahájení rozehrál autové vhazování na polovině Uls Šterner na Mrozka. Dušanovi byl sice míč vypíchnut, ale po krátkém biliardu a po dvou lehkých kličkách se podařilo Dušanovi se otočit a poslat polostřelu či polopřihrávku na zadní tyč, která prošla bránícímu hráči mezi nohama a skončila až v síti, 3:0.

Vedení o tři branky na chvíli umrtvilo veškeré útočné snažení soupeře. Momentální indispozice Uls využil Petr Havelka, který sám zbavil soupeře míče a svou akci zakončil gólovou střelou na fantastických 4:0. Zhruba v polovině druhého poločasu si vzal slovo opět Mrozek, který zvýšil náskok Bohemia na 5:0.

Bohemia uspokojená luxusním vedením však výrazně polevila a nechala soupeře hrát. Uls během deseti minut dali 3 góly a stáhli náskok na pouhých 5:3. První gól Uls byl víceméně náhodný, následovala však herní převaha, kterou Bohemia v tomto ročníku ještě nezažila. Něktěří hráči ze střídačky měli dokonce strach o remízový bodový zisk... Obavy byly vskutku oprávněné, Uls ovládli hřiště a Bohemia hrála přinejmenším mizerně.

Naštěstí se soupeři podařilo již jen snížit na konečných 5:3...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Brabec T. (Zeman)
2:0 - Brabec M.
3:0 - Mrozek D. (Šterner J.)
4:0 - Havelka P.
5:0 - Mrozek D.

Karty

-

Muž zápasu

Mrozek Dušan

Mrozek Dušan

Opět nebylo jednoduché vybrat toho nejlepšího, celý tým funguje dobře, Bohemia hraje pohledný kombinační fotbal a za pěkným výsledkem stojí hra celého mužstva. Přesto pokud se má vyhlásit nejlepší hráč musí to být buď obránce, který evidentně zachraňoval mužstvo (což není moc vidět, vzhledem k výsledkovému průběhu utkání) nebo brankář (který však třikrát inkasoval) nebo nejúspěšnější střelec. No a v tomto utkání byl nějúspěšnější Dušan, který se z nenápadných akcí trefil dvakrát a zařídil tak důležité branky. První v úvodu druhého poločasu na 3:0 a druhý na 5:0, který se ukázal jako důležitý až po závěrečném střeleckém probuzení "Uls"... Mužem zápasu se tak stal střelec dvou branek.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook