M - Bubo A  3
Bohemia  3

Komentář

Bohemia se sešla v silné sestavě s poměrně ideálním počtem hráčů na střídačce (5). Chyběli pouze náhradní brankář Petr Krákora a Aleš Tylinger, který absentoval poprvé za posledních 22 zápasů. Před prvním zápasem tak kapitána mužstva mrazila jediná otázka: "V jaké formě se Bohemia nachází po své rekordní sezoně?". Většina hráčů totiž během prázdnin pouze "odpočívala".

Ihned po úvodním hvizdu hráči M-Bubo doslova vystřelili vpřed, na polovině hřiště odebrali míč Mrozkovi a po narážečce se jeden z útočníků dostal až před Kubáta. Petr, ač si navlhčil rukavice, nestačil dostat své tělo pod útočníka včas a ten střelou po zemi poprvé rozvlnil síť, 0:1.

Určitě šlo o jednu z nejrychlejších branek, kterou kdy Bohemia dostala. Mohlo však být ještě daleko hůře, Bohemia nedokázala reagovat a o pár minut málem znovu inkasovala. Další z útočníků se po stříleném centru ocitl sám před odkrytou klecí, naštěstí se mu nepovedlo míč usměrnit mezi tyče. O chvíli poději dokonce zazvonila tyč. Z dalších akcí soupeře šel sice strach, ale Bohemia se již zahřívala na provozní teplotu a postupně vyrovnávala hru.

Zásadní událost první půle přišla po drobnějším faulu obránce v pokutovém území Bohemie. Sudí neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Po formální stránce zákrok sice splnil všechny náležitosti faulu a byl po zásluze odpískán, v praxi se však málokdy "poštěstí", že by se za něco podobného kopala penalta. Petr Kubát polovysokou střelu vyrazil, dobíhající spoluhráči pak poslali míč do bezpečí.

První reálné nebezpečí hrozilo soupeři po chytré střele Honzy Levého, její dráhu letu ale zastavilo břevno. Patnáctá minuta již byla minulostí, když i Bohemia zatlačila svého soupeře a po jedné ze svých akcí srovnala skóre. Martin Havelka odzbrojil soupeře, zařadil čtyřku a po pravém křídle pronikl téměř až k brankové čáře, odkud poslal prudkou přihrávku před branku. Dobíhající Michal Brabec již věděl co má dělat a napálil míč pod břevno, 1:1.

Bohemia si ale dovolila další luxus v podobě minutového volna. Soupeř rozehrál a hned z další akce opět skóroval, útočník M-Bubo si výborně pokryl balón, obtočil se kolem bránícího hráče a přesně trefil, 1:2. V době kdy byla partie zcela otevřená si soupeř pohlídal svou jednogólovou výhodu.

Do konce prvního poločasu se již skóre neměnilo. Soupeř trpělivě posílal polovysoké přihrávky na své útočníky, kteří se je snažili připravovat pro hráče nabíhající z druhé vlny. Bohemia zahodila dvě přečíslení tři na jednoho, resp. tři na dva, a několikrát nebezpečně vystřelila. Celkově by se dalo říci, že hra byla vyrovnaná, dojem ze hry si však Bohemia pokazila výrazně horším začátkem a spoustou nepřesností.

Druhý poločas začal pro Bohemii mnohem lépe, byla to totiž ona kdo se chopil dirigentské taktovky, její hráči rozehráli zcela jinou partii. Vyrovnání přišlo asi po deseti minutách, Martin Havelka poslal před branku M-Bubo krásnou kolmici, kterou Tomáš Brabec přetavil v druhou vyrovnávací branku, 2:2.

V dalších minutách se hrálo oboustranně krásné utkání se spoustou kombinací, střel a šancí. S každou další odehranou minutou Bohemia stupňovala tlak, rovněž i počet faulů na straně M-Bubo neustále rostl. V době kdy další vstřelená branka Bohemie visela na vlásku přišel třetí šok. Již poměrně nervózní soupeř se dočkal brejku, který se mu podařilo využít, 2:3. Po této brance dali M-Bubáci průchod svým emocím a v eufórii posílali Bohemii zpět do páté ligy. Radost měli obrovskou, inu není se co divit, není to tak dávno co se i Bohemia musela loučit s "trojkou"...

To však mělo za následek pouze další vystupňování tlaku Bohemie. V drtivém závěrečném náporu brankář M-Bubo kapituloval až po střele Petra Havelky, která se lehce otřela o kopačku Dušana Mrozka, který ve vápně číhal, vyrovnáno, 3:3.

Konečná remíza je zaslouženým výsledkem pro oba týmy, Bohemia sice cítí mírné zklamání, přeci jen mohla vyhrát, ale nedokázala to zejména díky své střelecké impotenci a chybám, které přišly vždy v tu nejméně vhodnou chvíli. Z nezaujatého pohledu přineslo toto utkání prvního kola velmi pěkný zápas kvalitních soupeřů se spoustou dramatických pasáží...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Brabec M. (Havelka M.)
2:2 - Brabec T. (Havelka M.)
3:3 - Mrozek D. (Havelka P.)

Karty

-

Muž zápasu

Nejlepší hráč zatím nebyl zvolen, je potřeba provést detailnější analýzu u videa, protože Bohemia odehrála vskutku parádní druhý poločas a byla by škoda na někoho zapomenout. Jednoduše je v tomto případě potřeba širší shody... ;o)

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook