Bohemia  3
Paraguay  2

Komentář

Hned v úvodu dnešního komentáře bych velmi rád vyhlásil vítěze naší ekologické soutěže a zároveň pochválil duo Brabec-Mrozek, které v rámci závazků stanovených v "Plánu A" (pozn.red.: protože plán B neexistuje), který prosazuje "ty správné věci" postavené na pilířích jako zainteresujme ostatní, upravme vlastní chování, recyklujme odpady, snižme spotřebu přírodních zdrojů, nastartujme férové partnerství, žijme zdravě a v pohodě (pozn.red.: více na webu Plánu A) a jelo na zápas společně a tak se nepřipojilo k většině našich spoluobčanů, kteří kromě sebe převážejí jen vzduch. Stejnou cenu málem obdržela i druhá dvojice Riedl-Chalupa, ale Chalupa, přizvajíc svou přítelkyni, nedokázal ze svého vozu vytěsnit dostatečné množství vzduchu a samotný Riedl již ztrátu na vedoucí dvojici nedokázal nahradit.

V posledním vzájemném souboji před více než 3mi lety utrpěla Paraguay drtivou porážku 5:0, když ji na vlastním hřišti třemi góly deklasoval typický informatik Mrózek, pro kterého je nemožné pouze slovo. Snad jediný rozdíl od tohoto duelu na straně Bohemie byl přesun Tomáše Brabce z role aktivního hráče mezi pasivní fanoušky cicmajíc se ve VIP sektoru s exkluzivní fanynkou Bohemie.

Toto měření sil však mělo být jiné, vždyť šlo o přímý souboj o sestup do páté ligy. Paraguay před duelem zaujímala poslední místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na záchranu a tříbodovou ztrátou na Bohemii, z jejího pohledu se hrálo o body čtyři. Výhra by jí zřejmě pomohla smazat manko na soupeře a navíc by udržela Bohemii ve hře o záchranu až do posledního kola.

Naproti tomu Bohemia měla dvě kola před koncem tříbodový náskok před prvním sestupujícím, stačil jí tak vlastně jediný bod k jistotě setrvání ve čtvrté lize, tento bod se rozhodla získat dnes, proto se důkladně připravila. Šterner měl "zákaz rohů", Javůrkovi se mělo přihrávat jen v kritických situacích, sám Javůrek dostal klapky na oči, Kubát měl pustit lehký druhý gól, na druhé straně hřiště měl Brabec za úkol udržovat požadovaný remízový stav (pozn.red.: stůj co stůj), Martin Havelka měl zákaz skórovat, byť to celý zápas vypadalo na jasnou režii, ukázalo se, že vůbec nebyl informován.

Vlastní utkání začalo dle poměrně očekávaného scénáře, obě mužstva se tlačila dopředu, udržovala si však zajištěnou obranu a snažila se rozbít útoky soupeře již v samotném zárodku. Zhruba po deseti minutách boje se poprvé radovali jihoameričtí přátelé. Jeden z obránců přihrál míč útočníkovi na hraně vápna, tomu však míč naprosto nepochopitelně utekl a prošel za něj, dezorientovaný obránce Bohemie jej nechal šourat dál, domnívajíc se, že Kubát míč snado lapí, případně předvede nějaký ekvilibristický zákrok, aby zvýšil svou cenu před vyjednáváním o novém kontraktu v Bohemii. Kubát naprosto nepochopitelně nereagoval na pohyb míče a nechal jej doklopýtat až do sítě, 0:1. Po utkání byl Kubát, naprosto logicky, donucen odstranit ze svého kontraktu klauzuli zaručující přísun nových rukavic. Vedení klubu tato situace doslova vytrhla trn z paty, protože jí umožnila kompenzovat ztrátu z Bunga Bunga projektu, který nedávno přišel o své nejvěrnější mecenáše.

Vyrovnání přišlo náhle, při kombinaci v zadních řadách se rozhodl Honzík Šternerů k zoufalém odkopu zvanému "svíce", který plachtil přímo na branku jihoameričanů. Jednoduše šlo o nejzoufalejší odkop míče, který doplachtil k nejzoufalejšímu brankáři této sezóny, prošel mu nad rukama a skončil v síti, 1:1. Asistenci utrpěl Honza Levý, bylo však nutné pečlivě prostudovat záznam z utkání, protože finální přihrávka zůstala všem účastníkům skryta.

Poločasové skóre dotvořil Michal Brabec, který po přihrávce Honzy Levého vsítil druhý gól Bohemie a celkově třetí gól večera, 2:1. Neptejte se mě jak, prostě do toho bouchnul a nedal Chilavertovi šanci.

Ve druhém poločase se hrál dlouhé minuty vyrovnaný fotbal, zhruba v polovině poločasu se podařilo Paraguayi se štěstím vyrovnat, Kubát si totiž vzpomněl na svůj závazek a pod rukou pustil hodně laciný gól, 2:2. Dlužno dodat, že to bylo cca ze 3 metrů od brankové čáry, takže je dost možné, že za nízkých teplot prostě jen nezanfungovaly jeho stařecké reflexy.

Několik unikátních šancí měl během druhého poločasu Martin Havelka, ale přesně dle taktiky Bohemie neskóroval. Martin má totiž dar, kope výhradně bodlem, unikátnost spočívá v nejistotě, zda ze dvou metrů před brankovou čárou trefí brankáře do krku či obličeje nebo zda smete libovolný z rohových praporků.

Po minimálně půl tuctu šancí hráčů Bohemie se zápas dostal do své závěrečné fáze ve které se Paraguay snažila o vsítění rozhodující branky znamenající zisk dvou bodů a Bohemia o překvapivý brejk, který by definitivně zlomil odpor soupeře. Nakonec celé utkání rozhodl Martin Havelka, který odebral soupeři míč, prošel s ním 3/4 hřiště a bodlem (světe div se) trefil bránu, 3:2.

Gól oslavil Martin rázným pokřikem, veškerou pozornost však na sebe strhl kapitán Riedl, který oslavoval setrvání v lize páté, nevěřícně přihlížející spoluhráči se jej snažili opravit, on však trval na svém. Chybu uznal až po vitamínové injekci a pěti minutách na kyslíku.

No a tak jsme se zachránili.

KM

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Javůrek Michal
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:1 - Šterner J. (Levý)
2:1 - Brabec M. (Levý)
3:2 - Havelka M.

Karty

-

Muž zápasu

Mrozek Dušan

Mrozek Dušan

Brabec Michal

Brabec Michal

Oba borce bych velmi nerad potkal za tmy někde na ulici, bál bych se nejpíš o život, oba "vyhazovači" vypadají jakoby zrovna opustili zdi ruzyňského či pankráckého zařízení a již jen jejich pohled bodá jako tisíce jehel, obhroublá mluva pocit jen umocňuje, strach studí za nehty. Málokdo by věřil, že když kopnou, může to být jako pohlazení, nadýchaný bochánek, neomylný pas, měkce se snášející na hruď spoluhráče, každý by spíše uvěřil, že půjde o ránu rozervajíc okolní atmosféru, drajíc se k cíli, ohýbajíc končetiny strážců svatyní do nepřirozených poloh, trhajíc brankové sítě,... Dnes tam od nich bylo vše, motivace, nasazení, síla, důvtip, nápad, výbušnost, myšlenka, dynamika, zrychlení, chytrost, bojovnost, nebojácnost, perfektní oči, brilantní technika, agresivita, do očí bijící nekompromisnost, tvrdost, kooperace, ladnost pohybu, harmonie, bleskové napadání, vysunutý presink, tvrdá střelba, přesná přihrávka, brilantní pokrytí míče, matení soupeře klamavým pohybem těla, povzbuzení spoluhráčů, konstruktivní kritika, dynamické prolínání postů (pozn. red.: zvané libero či lidově "tulák"), vítězný přístup, jednoduše radost a oslava fotbalu. Takto to vypadá když exploduje vulkán, když z někoho fotbal vyložené prýští. Ostatní hráči hráli výborně, za uvedenými borci však zaostali minimálně o jahody (pozn.red.: aka "čůča") vegetariánky Pam Anderson. Oba dva se jednoznačně zasadili o dnešní výsledek a nezbývá než dodat, že Brabec uvedené činnosti plnil pouze v rámci ekologické soutěže zmíněné vlevo...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook