Bohemia  4
A - klub 90  4

Komentář

Po kritice z minulého týdne jsem čekal významně lepší docházku jak na hřišti, tak v ochozech. Ale opět jsem se ujistil v tom, že lehký dubnový deštík je silnější než mytí prdele na veřjném internetu a znovu jsem nepochopil, kde berou všechny ty facebooky, youtuby, twittery, linkediny a podobné "sociální" nesmysly svou sílu...

Alespoň jeden miniúspěch jsem zaznamenal, do sestavy se po zranění vrátil Honza Levý, jinak to byla opět bída, na lavičce "nikdo" resp. jen dva kousci, v ochozech jen vykartovaný Mrozek.

Jelikož jsem na utkání dorazil těsně před jeho startem, dozvídám se až během závěrečné fáze rozcvičky nejnovější novinky (alias "drby" a zaručené informace): Martin Zeman skončil, což oznámil kapitánovi někdy počátkem minulého týdne, Petr Havelka potvrdil, že tato sezóna je jeho poslední v dresu Bohemie.

Jelikož jsem měl, díky červené kartě z minulého utkání, naprosto ojedinělou příležitost sledovat celé utkání jako nezúčastněný pozorovatel, rozhodl jsem se do něj nezasahovat a následně co nejvěrněji popsat, co jsem viděl a samozřejmě projevit na to zde svůj názor.

Utkání začalo dominancí A-klubu, během prvních 4 minut se Bohemia k ničemu nedostala a jen zírala jak A-klub kombinuje. V 5.min. však došlo ke klíčové události duelu. Tomáš Brabec se dostal do úniku, prošel přes posledního obránce A-klubu a řítil se na brankáře, na hranici vápna jej zezadu podrazil obránce soupeře. Sudí okamžitě zapískal, došel k místu přestupku a obránci ukázal červenou kartu!

Bohemia sice k tomuto kroku sudího vyzývala, ale upřímně musím přiznat, že takovou odvahu od rozhodčího nečekala. Inu, realita v hanspaulce je taková, že rozhodčí si spíše kryje prdel než aby riskoval ránu do zubů. Soupeř samozřejmě nesouhlasil a "prskal", ale bylo to jen "na oko", všichni přítomní věděli, že to rozhodčí takto posoudit mohl a červená karta tak byla soupeřem víceméně akceptována..

Bohemia nevěděla "co s tím", hráči najednou přebývali, byli ustrašení, nevěděli kam se postavit, koho hlídat, jaké rozestavení zvolit. Zde vidím obrovskou chybu kapitána. Měl na situaci reagovat, přeskupit řady, dát jasnou tvář hře. Soupeř hrál na jednoho útočníka, Bohemia na tři obránce, kde vždy dva přebývali a z aktuálního rozestavení nevěděli o koho se vlastně mají "starat".

Zhruba v 15.min. se po přihrávce Martina Havelky dostal ke střele Tomáš Brabec a otevřel skóre utkání, 1:0. Bohužel soupeře to spíše vyburcovalo k nastartování obrovské aktivity a tak to dlouho netrvalo a soupeři se podařilo vyrovnat, 1:1.

Velmi důležitý moment přišel v předposlední minutě prvního poločasu, kdy Honza Šterner po asistenci Martina Havelky vrátil vedení na stranu Bohemie, 2:1. Po této akci ze hry odstoupil pro zranění gólman A-klubu, kterého nahradil hráč z pole.

První poločas byl tak ukončen za stavu 2:1 pro Bohemii, výhody jednoho hráče v poli a výhody absence gólmana základní sestavy. Vše vypadalo růžově a snadně. Jenže divák mezi oběma týmy rozdíl cítit musel: hráči A-klubu byli nasraní, propocení a působili hladově, zatímco hráči Bohemie jen lamentovali, stěžovali si na absenci přesnosti, nulový pohyb a nedostatečnou přesnost. Byl to takový sbor profesorů, který by velmi dobře radil (ve sboru samozřejmě), ale individuálně hráči nebyli ochotni ani schopni situaci zvrátit. Až na vyjímky samozřejmě, abychom byli konkrétni, tak až na Martina Havelku, kterého k super výkonu vyburcoval Oleg a Tomáše Chalupu, tradičního srdcaře, to bylo buď nevýrazné nebo v roli zmíněnýh profesorů.

Brzy po půli soupeř podruhé vyrovnal, čímž mě definitivně přesvědčil, že bude bojovat až do konce a že jedinou šancí Bohemie je rychlý odskok na rozdíl 2-3 branek, 2:2.

Bohemia byla bezzubá, hráči si občas trochu vynadali, ale téměř všichni si stěžovali, nicméně nikdo neudělal nic pro změnu situace na hřišti. Bylo jasné, že toto je slabé místo Bohemie, chyběl klid a hráč, který by uklidnil hru a zavedl na hřišti nějaký pořádek, neustále vyčítání "vždyť jsou jen čtyři" celou agónii jen prohlubovalo.

Zruba v 35.min. se ke slovu dostal navrátilec do sestavy Honza Levý, který zužitkoval přihrávku Honzy Šternera a posunul Bohemii do třetího vedení v utkání, 3:2. Netrvalo to však ani 5 min. a soupeř opět vyroval, 3:3. Důvodem byl opět spánek a laxnost Bohemie, který nemohl konkurovat bojovnosti a agresivitě soupeře. O další 4 min. později se po individální akci prosadil opět Tomáš Brabec, který po zdravém nasrání prudkou střelou upravil skóre na 4:3 ve prospěch Bohemie.

Soupeř odpověděl za necelou minutu, když využil zaváhání obrany a zřejmě i Petra Kubáta a z nenápadné střely srovnal ve 45.min. na 4:4. Utkání se dohrávalo ve vysokém tempu, Bohemia konečně zvedla otáčky a začala soupeři konkurovat, nicméněl v posledních minutách se mohlo stát cokoliv a tak by utkání zřejmě vyhrálo to mužstvo, které by dalo gól. Nikdo však již neskóroval a tak klání skončilo dělbou bodů.

Závěrem bych rád řekl, že soupeř jezdil po prdeli, byl agresivní, zatímco Bohemia je čekala, že vítězství příjde samo. Svou bojovností soupeř smazal výhodu Bohemie a naprosto zaslouženě ji potupil.

5 - Riedl D. - podle mě utkání úplně nezvládl takticky, herně patřil spíše mezi profesory, snadno se radí, ale měl stáhnout T.Brabce dozadu minimálně o poločasové pauze
6 - Kubát P. - chytil jednu až dvě super příležitosti soupeře, jinak ale pouštěl laciné góly, dnes jsem v něm necítil jistotu
6 - Brabec T. - jeden z velkých "profesorů", individuálně za to umí vzít, nicméně potřebuje vedení, oceňuji tah s přesunem do zadních řad v posledních minutách
8 - Havelka M. - několikrát jsem rostl z jeho "mám" a centru za něj, který neměl, nakonec však byl nejlepší na place
5 - Levý J. - po zranění a zimní pauze byla cítit absence herní praxe, nešlo mu to, ale nakonec dal krásný gól, nicméně také patřil spíše mezi "profesory"
4 - Šterner J. - nejistota, ufňukanost, laxnost, pomalost, bojácnost až posranost, hrubá nepřesnost! S narůstajícími minutami z něho "stres" upadal a hral lépe, jinak ale nuda a hailing všemi směry, hrůza! S věkem se to zhoršuje, Šterny si již nevěří ani na zpracování míče, natož, aby atakoval soupeře, vůbec tomu nerozumím...
7 - Chalupa T. - výborný výkon, nebyl tolik vidět jako kolega Havelka, ale tradičně zahrál výborně
3 - Javůrek M. - budu tvrdý, na hřišti nohama nic, pusou velký "profesor", možná je to tím jaké naděje do Michala vkládám, ale zatím mě nepřesvědčuje, věčně se hádá, střílí do vlastních řad a když se nedaří tak on rozhodně nepomůže či nezavelí k obratu, naopak spíše průser prohloubí, buď tím že to vzdá nebo tím, že "naštve" ostatní nebo dokonce tím, že přestane hrát...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Javůrek Michal
  • Levý Jan
  • Šterner Jan

Góly

1:0 - Brabec T. (Havelka M.)
2:1 - Šterner J. (Havelka M.)
3:2 - Levý (Šterner J.)
4:3 - Brabec T.

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Jako jediný "jezdil po prdeli", dost možná za to mohou souboje s Olegem, nejlepším hrotovým hráčem soupeře, se který svedl nespočet tvrdých soubojů. Na hřišti dominoval, spolehlivě odvracel útočné pokusy soupeře, který velmi dobře věděl, že krz Martina cesta k vytouženému cíli nevede. Bohužel ostatní hráči se do takového tempa nedostali a tak v bojovnosti významně zaostali. Nejvíce se Martinovi přiblížil Tomáš Chalupa, ten však měl lehčí problém s kondicí a nakonec nebyl tolik vidět.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook