Alej  2
Bohemia  4

Komentář

Další klání ke kterému jsme dorazili s "pouhými" dvěma náhradníky a jedním narychlo uschopněným seniorem. Zjistil jsem, že mi to vlastně vyhovuje více než když je střídačka plná a já jdu na plac až když mě už bolí oči.

V týdnu došlo k jedné spíše nečekané události, Michal Javůrek se rozhodl opustit naše řady, trápí mě kvůli tomu svědomí, hodně jsem ho kritizoval, zřejmě jsem v posledním komentáři trochu přestřelil a dost možná to byla ona pověstná poslední kapka.

Utkání začínalo v 8:45, nevím proč ale ten čas mi připomněl léta strávená na hřištích jako Novoborská, Pertoldova nebo Zárubova. Zvláště pak písečné království Novoborská, Pajdovo modré disko triko s límečkem, Alešův fernetový dech, legendární bílá stodvacítka s červenou haubnou, Brába povytahující sitič, Červova zastrašující chůze, libušští na kolech, gumotextilky za 150,-...

Před začátkem bylo rozhodnuto, že nedorazivšího rozhodčího zastoupí nehrající hráč FK Alej a šlo se na věc. Začátek byl spíše opatrný, mužstva se oťukávala, od začátku bylo jasné, že půjde spíše o vyrovnané utkání, šance se oběvovaly na obou stranách hřiště. Aleji zatápěla především dvojice Brabec T. - Levý, která také otevřela skóre utkání, poté co se v 10.min. prosadil prvně jmenovaný, 1:0.

Soupeř však nechtěl dát svou kůži lacino a neustále se snažil tlačit dopředu, výsledkem bylo vyrovnání po výborném ťukesu na hranici vápna, 1:1. Aby toho nebylo málo, tak o několik minut později Alej využila váhavého vyběhnutí brankáře Šternyho a prakticky zadarmo šla do vedení, 1:2. Na obranu Šternyho musím říct, že Kubiho zaskočil skvěle, toto byla jediná vážnější chyba, kterou udělal a svým výkonem ve druhé půli ji více než odčinil.

Z poločasové přestávky mám dva významné postřehy:

1) Málo pití - chlapi, noste si vodu, Brábova zakalená léčivka je pro celý mančaft málo
2) Byl klid - letos asi poprvé se nikdo s nikým nehádal, všichni věřili, že to dnes dobře dopadne, spíše se probíraly Brábovy ochranné doplňky

Poučeni z předchozích duelů jsme se nabádali k soustředěnému začátku druhého poločasu a podařil se nám vskutku ojedinělý kousek. Hned v první minutě druhého poločasu jsme Alej zatlačili a Honza Levý prakticky z nulovéhu úhlu srovnal skóre, 2:2. Parádní vstup do poločasu!

Dalších zhruba dvacet minut se hrála vyrovnaná partie s šancemi na obou stranách, Bohemia měla o něco více šancí, končily však zejména na nepřesném zakončení. Hrál se pohledný kombinační a trpělivý fotbal. S přibývajícími minutami bylo jasné, že vyhraje ten kdo vstřelí branku. V tu chvíli vycítil šanci Tomáš Chalupa, z ničeho nic si naběhl do vápna na aut Tomáše Brabce a překvapenému soupeři zasadil zdrcující ránu, 3:2, Bohemia otáčí skóre.

V 54. min. se opět připomíná nejaktivnější tandem zápasu, tentokráte si vyměňují role a gól střílí Honza Levý, 4:2.

Tímto výsledkem také utkání skončilo. Chtěl bych v závěru také složit poklonu soupeři, který utkání odehrál stoprocentně fair-play. Neznám přesně historii Aleje, domnívám se, že tým vznikl cca o 1 rok dříve než Bohemia, se kterou se utkala poprvé na podzim 2002, ale mám pocit, že po celou tu dobu vzájemných klání, to dnešní bylo již sedmé, se v jejím dresu objevují titéž hráči, což je obdivuhodné a naznačuje, že jde o tým podobného ražení jako Bohemia, kdy se jedna parta schází již déle než jednu dekádu. Jen mi to přišlo sympatické :o)


6 - Mrozek D. - nic zajímavého, nic špatného, vyhrálo se, takže dobrý, viditelné jsou problémy s kondicí

7 - Šterner J. - jedna chyba, spoustu omluv typu "Já vím", které si prosím odpusť :) ale jinak naprosto špičkový výkon, nejsi gólman, přesto jsem dnes neviděl rozdíl mezi Tebou a Kubátem, několikrát jsi nás zachránil

5 - Brabec M. - hrál jsi méně, bylo vidět, že se bojíš a jsi dost nerozehraný, dostaneš tedy motivačný pětku

7 - Brabec T. - tradičně jeden z nejlepších, to se špatně komentuje, ale na víc jak jeden gól to dnes nebylo, nauč se více a hlavně dříve přihrávat :)

6 - Chalupa T. - vítězný gól a bezchybná černá práce, dnes jí však více posbíral Máca a tak jsi nebyl tolik vidět

7 - Havelka M. - na malém hřišti, kde donutíme soupeře hrát vzduchem jsi neporazitelný hlavičkář...

6 - Havelka P. - bez chyby, ale spíše neviditelný, dnes na sebe strhli pozornost jiní

7 - Levý J. - ostrostřelec, který zatím proměňuje jen 30-40% šancí, ale nevzdává to a dál maká

6 - Tylinger A. - další z méně viditelných, ale jednoznačně oceňuju, že jsi se postavil do cesty tomu nákladnímu rychlíku, který svištěl na naší bránu a vlastním tělem jej zastavil! Mám pro Tebe radu, cpi se do vápna, musíš se k tomu nutit, to nám hrozně pomůže, buď něco dorazíš nebo sebou strhneš hráče nebo umožníš skrýt nějakou naší střelu...

Soupiska

  • KapitánMrozek Dušan
  • BrankářŠterner Jan
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Brabec T. (Levý)
2:2 - Levý (Šterner J.)
3:2 - Chalupa (Brabec T.)
4:2 - Levý (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Levý Jan

Levý Jan

Tomáš s Honzou si umí vyhovět a hodně si rozumí, v tomto zápase to bylo vidět, směrem k soupeřově bráně vytvářeli šance prakticky jen oni. Na můj vkus toho trochu moc spálili, obávám se, že v jiných utkáních by nás takové nakládání s šancemi mohlo mrzet. Dále určitě stojí za povšimnutí bezchybný výkon Martina Havelky, který byl ve vzduchu nepřekonatelný, a Honzy Šternera, který jako záložní gólman, zachytal neobyčejně dobře.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook