Bohemia  4
MTPCH  4

Komentář

K utkání dorazili Šterny, Zemča a Junior s jednominutovým resp. několikaminutovým zpožděním a tak jsme utkání odstartovali tradičním zacinkáním kasy.

Navrátilce do sestavy, Broňu a Hafana hráči očividně velmi rádi viděli, nálada týmu a také jeho vyhlídky byly mnohem lepší.

Dalším významným pozitivem byl přístup hráčů a jejich vzájemné chování, ve vzduchu bylo cítit, že minulý týden se na pražačce "pročistil vzduch".

Vyrovnaná utkání rozhodují detaily a jako reportér jsem postřehl ten nejzásadnější: Havelka si povodil zbytek týmu jako malé haranty. Dokonce jim i vymyslel hru na "p..ku", což byla nejhorší možná urážka spoluhráče, resp. v kontextu kopané, zdvořilé upozornění na chybu spoluhráče. Tímto Havelka změnil atmosféru utkání a zasadil se o výsledek.

Poměrně dlouho se hrálo bez branky, první oťukávaní soupeřů ukázalo Bohemii, že dnes by měla hrát na vítězství, při vší úctě a s veškerým respektem, soupeř nevykazoval známky vysokých kvalit.

Ale Bohemia není v optimální formě a tak se dal očekávat zajímavý duel, který rozhodnou maličkosti.

Bohemia hrála první poločas na jistotu se silnější defenzivou, paradoxně ale hned v úvodu 2x rychle za sebou individuálně chybovala při rozehrávce a soupeř byl v trestání chyb stoprocentní, 0:2.

Hráči v této fázi zápasu paradoxně nebyli nervózní, cítili, že mají na to srovnat, k soupeři se však dále odráželo úplně a vše a v koncovce byl neuvěřitelně produktivní, proto několik minut před koncem poločasu vedli již 0:3.

V posledních minutách ale Bohemia začala trochu jezdit a zatlačila soupeře. Aleš Tylinger v posledních vteřinách hází dlouhý aut na zadní tyč, kam si nabíhá Mrozek a nepovedenou,a le přesnou střelou posílá míč poprvé do sítě, 1:3. Musíme dodat, že Tomáš Brabec odtáhl dva soupeře a Mrozkovi tak volný prostor pronajal (jak pohybem tak panickým křikem).

Během poločasu se po vzájemné debatě narodila taktika pro druhý poločas. Mrozek byl vyslán na hrot s cílem skórovat, Junior pak zpět do zadních řad s cílem tvořit hru. Bohemia chtěla snížit a byla připravená v závěru hrát i "totální fotbal". (pozn.red.: aneb vždy je dobré mít plán...)

Ve druhém poločase dlouho nepadla branka, Bohemia již hrála na velké riziko a otevírala velká okénka v defenzivě. Jedno takové, které otevřel Mrozek a nezavřel Riedl soupeř potrestal, když tečovanou střelou o Dáňu poslal míč do šibenice, 1:4. Bylo rozhodnuto, alespoň to tvrdil soupeř na hřišti.

Prakticky v zápětí ale Bohemia zahrávala roh, ze kterého Tomáš skvěle našel Dušana ve vápně a ten placírkou prostřelil brankáře, 2:4. Bohemia se cítí zpět ve hře.

Do konce utkání již zbývá jen pár minut, soupeř viditelně tahá čas, Bohemia jede na plné otáčky. Mrozek dostává přihrávku do 100% šance od Bráby, ale v záklonu z hranice vápna přestřeluje.

O minutu později posílá Kubát dlouhý centr do pravého křídelního prostoru, zdánlivě ztracený míč hlavičkuje, k úžasu všech přítomných, Mrozek k nohám Brabce, tomu však v sychravé počasí zvlhl prach a jen lehce poslal míč přes...

Pak to ale vyšlo! Šterner se probojoval po levém křídle až k brankové čáře, odkud skluzem posílá míč před branku, kam dobíhá kupa obránců, brankář a Lafata Mrozek, který rovněž skluzem míč dorazil do branky, 3:4!

V závěru se již hrálo dost ostře, Bohemia takticky faulovala na polovině hřiště, což soupeř vyvedený z míry, hodně těžce nesl. Když k tomu Mrozek po kriminálním faulu na svou osobu přidal hodně důrazné odstrčení soupeře, dožadovalo se MTPCH trestu nejpřísnějšího. Na hřišti to jiskřilo, sudí naštěstí pískali spíše více než méně a tak přispěli ke zklidnění situace

V nastaveném čase však zadák MTPCH nezvládl situaci poté co si Mrozek parádně pokryl a bleskově píchl doprava míč, který dostal po zemi od Juniora. Zadák ve snaze důrazně odstavit útočníka přišel pozdě a již jen stihl podrazit roztylského štírka. Sudí neváhal pískat

K trestnému kopu se po dohodě postavil novopečený tatínek Šterny, který propálil vše co stálo v cestě a své dcerce Denisce tak k permici na Letnou vystřelil i bod, 4:4!!!

Po tomto góle došlo k politováníhodnému incidentu, kdy jeden z hráčů MTPCH vrazil do Mrozka, který skončil na zemi. Celá situace se obešla bez komplikací, hráč se omluvil tvrzením, že jej neviděl a v přemíře snahy rychle rozehrát jej povalil...

Bohemia už toho více nestihla, během několika dalších vteřin bylo utkání ukončeno. Hvizd sudího doprovodilo Hafanovo zvolání: "Proč jsme jim nedalí bůra?" na čež se z táboru hostí ozvalo: "Nepodávejte jim ruce, pořád faulovali, zejména tenhle -->!"(pozn.red.: prst ukazující na Mrozka)

Vzhledem k vývoji utkání odcházela Bohemia spokojená. Pravda ale je, že se dnes o bod obrala sama. Na druhou stranu v sobě zase něco objevila a zvedla si sebevědomí, vždyť během pár minut dokázala roztrhat soupeře na kusy! A to jen proto, že do poslední minuty makala a věřila...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:3 - Mrozek D. (Tylinger)
2:4 - Mrozek D. (Brabec T.)
3:4 - Mrozek D. (Šterner J.)
4:4 - Šterner J.

Karty

-

Muž zápasu

Mrozek Dušan

Mrozek Dušan

O výsledku této ankety rozhodl hattrick, který asi navíc bude Dušana něco stát, protože na jeho góly se nadřela hromada spoluhráčů!

Anketu mohl zrovna tak vyhrát některý z Tomášů, kteří dnes odvedli hromadu černé práce, nebo Šterny, jehož bodový zisk (1+1) a předvedený výkon také postavil do jiného světla a ukázal, že proti LMI šlo jen o momentální výpadek.

Zrovna tak mohl být mužem zápasu vyhlášen Daniel jako stratég, který v Mrozkovi objevil kombinaci Šmicrova štěstíčka a Lafatova precizního výběru místa v pokutovém území. Po taktické stránce toto utkání rozhodl.

Budiž však oceněn bojovný výkon Dušana, který v dnešním utkání do puntíku naplnil slova svého trenéra z dorosteneckých let Ivana Voborníka, který mu lil do hlavy, že fotbal je o tom na hřišti něco rozdat, něco schytat a bojovat se musí za každého stavu do poslední minuty...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook