Bohemia  3
Zbabělci B  5

Komentář

K utkání nedorazili omluvení borci Michal Brabec, kterého trápí koleno a pracující Martin Zeman. Honza Levý sice na sraz dorazil, ale na poslední chvíli se rozhodl své koleno šetřit a zápas sledoval z útrob VIP tribuny.

Zápas nezačal po herní stránce vůbec špatně. Bohemia byla mírně lepším týmem a hrozila z nebezpečných přímočarých akcí

Škoda, že se hned v úvodu neujala některá z Dušanových či Danových šancí, průběh zápasu by byl zcela odlišný.

Jak se stalo v tomto ročníku zvykem, skóre utkání otevřel soupeř kdy skóroval po nádherné kombinaci prakticky do prázdné, 0:1. Bohemia se hecovala a burcovala, cítila, že skóre neodpovídá poměru sil na hřišti. Jenže o několik minut později se onen zvyk naplnil podruhé, soupeř opět poměrně snadno skóroval a vedl již o dvě branky, 0:2.

Naštěstí byla i aktivita Bohemie odměněna gólem, pohotový Bróňa se výborně zorientoval ve vápně a dorazil míč za brankářova záda, kde jej prakticky již na brankové čáře Šterny definitivně nasměroval do sítě, 1:2.

Soupeř v závěru poločasu postupně vyrovnal hru a chvílemi dokonce diktoval tempo. Po jedné z nenápadných akcí se podařilo Zbabělcovi prostřelit Martina Havelku tak nešťastně, že míč zapadl za tyč. Bohemia opět prohrávala o dva góly, 1:3.

V posledních minutách prvního poločasu se zbabělci doslova třásli strachem. Tomáš Brabec několikrát jedovatě vypálil těsně vedle, poté rozezvučel břevno a svou aktivitou vyburcoval Bohemii ke skvělému výkonu. Vše korunovala hvězda dne Tomáš Chalupa, který po Dušanově přiťuknutí nedal z hranice vápna gólmanovi šanci, 2:3. Bróňa byl v eufórii, do čeho kopl to smrdělo gólem!

Druhý poločas začal doslova tragicky. Bohemia se sice hecovala, chtěla vyrovnat a poprat se ještě o dva body, vždyť sám Dáňa slíbil, v případě vítězství, pětisetkorunový příspěvěk do klubové kasy. Jenže hned v druhé minutě zbabělci využili nedorozumění v obraně a doslova vyšachovali vše co jim stálo v cestě, 2:4.

Poté se hrál dlouhé minuty úporný fotbal, Bohemia se tlačila do útoku, ale soupeř byl pozorný a k ničemu super vážnému ji vlastně nepustil. Na druhé straně Petr musel řešit několik kritických situací. Jak čas pomalu plynul Bohemia hrála na větší a větší riziko.

Krátce před polovinou poločasu snížil Dušan poté co jej ve vápně našel Tomáš Brabec a Dušan na dvakrát dostal míč do sítě, 3:4.

Tento gól nalil Bohemii krev do žil. Definitivně otevřela hru a snažila se za každou cenu vyrovnat. Soupeř byl ale pozorný a hlavně Bohemii přetlačoval v osobních soubojích, kde předváděl větší důraz a tak úspěšně získával hromadů míčů.

S ubývajícími minutami se dostavila i nervozita a výčitky vůči sudímu, který upřímně řečeno byl velmi slabý, byl bez asistenta, ale zápas byl hrán velmi korektně, takže jej nijak zásadně neovlivnil.

Bohemii se již nepodařilo vstřelit další branku, přestože šance měla. Vteřiny před koncem utkání, kdy Bohemia již ani nebránila, se utrhli dva nebo tři zbabělcia vychutnali si poslední akci tohoto duelu, 3:5.

Bohemia se vrací zpět do čtvrté ligy, nezbývá než si otevřeně přiznat, že momentální forma kádru na tuto soutěž nemá. Pozitivní je, že tým se zvedá zejména psychicky a až na drobné výjímky v posledních utkáních maká a bojuje.

Drobná gratulace Dušánkovi, který odehrál své 250. utkání a vstřelil svůj 100. gól.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:2 - Šterner J. (Chalupa)
2:3 - Chalupa (Mrozek D.)
3:4 - Mrozek D. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Tomášovi se dnes extrémně dařilo, poctivě bránil a úspěšně likvidoval akce soupeře, směrem dopředu byl velmi nebezpečný. Jednou našel na brankové čáře Šternyho, podruhé skóroval sám. V obou šancích prokázal rychlou reakci a skvělý výběr místa ve vápně. Tomáš neumí vypustit žádný souboj a i tentokrát makal od začátku do konce...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook