Bohemia  2
Sananim  1

Komentář

Byť byla "omluvenková a srazová" povinnost v minulém kole zrušena, mužstvo ukázalo disciplínu a respekt ke kapitánovi a dorazilo požadovaných 15 min. před začátkem utkání. Martin Havelka byl omluvel a dorazil až těsně před úvodním hvizdem.

Rovněž atmosféra byla úplně jiná, o dost příjemnější.

Nejvíce pobavil "prostatik" Brába, který dorazil v rámci podpory akce (na vlastní záchranu) Movember s knírkem ve stylu komisaře Horsta Schimanského. Ale nejapné žerty stranou, rakovina prostaty zcela jistě žádná legrace není a zapojení do takové akce rozhodně má smysl.

Ještě před úvodním hvizdem diktoval cosi Dudu kapitánovi Dáňovi, který si vše pečlivě zapisoval do notýsku označeného na titulní straně slovem "Tajné". Našemu reportérovi se podařilo během hry k bezprizornímu notýsku připlížit a přečíst si jeho obsah. Notýsek obsahoval 2 poznámky s dnešním datem:

- Šterny - nevhodná obuv, bylo by dobré to nafotit, požadujme (Kč 500)
- Šterny - prý nosí sálovky opakovaně (chceme litr!?), ověřit ve fotogalerii

První minuty utkání nepřinesly prakticky žádné šance, soupeři se přetahovali spíše ve středu hřiště, nějaké náznaky tam byly, ale buď je likvidovala obrana nebo pozorní gólmani. Hrálo se opatrně.

Oba soupeři již byli smířeni se sestupem do čtvrté ligy, byť Sananim měl před utkáním ještě teoretickou šanci na záchranu, sportovně počítal se sestupovou variantou, což pomáhalo férovému průběhu utkání. Zároveň v týmu Sananimu působí jistý Tomáš Dojava, původem z Roztyl, kterého hráči Bohemie velmi dobře znají a se kterým se také starší ročníky Bohemie kamarádsky před (i po) utkání zdravily.

Až někdy v polovině poločasu se Petrův výkop snášel do pokutového uzemí Sananimu, kde číhal kapitán Dáňa a podstoupil nerovný souboj s gólmanem hostí. Byť je spíše menší postavy a jeho výskok nepatří k úplně těm nejvyšším, dal do souboje vše a úspěšně zastínil gólmanovi výhled. Ten situaci nezvládl a míč mu vypadl z náruče. Vše sledoval dravec Dušan, který se okamžitě chopil míče a dezorientovaného brankáře obstřelil, 1:0 ! Kapitán si po této akci své statistiky sice nevylepšil, ale bez jeho přičinění by gól nepadl.

První poločas byl velmi vyrovnaný a žádné další góly nepřinesl, byť šance měli oba soupeři. Bohemia byla v pohodě, věděla, že kombinace trpělivého výkonu a štěstí v koncovce by jí dnes měla přinést vytoužené ovoce v podobě první výhry v sezoně a opuštění poslední příčky v tabulce.

Druhý poločas zahájila opticky výrazně lépe Bohemia, což není úplně zvykem. Dušanovi připravili neskutečné šance bratři "Brabčáci", ten je však nedokázal využít. Obraz hry napovídal, že je otázkou času kdy Bohemia navýší své vedení.

Sananim se však dobře bránil a odolával nájezdům Roztyl. Změnu skóre tak přinesla až akce z poloviny druhé půle když Tomáš Brabec házel aut na polovině soupeře a divoce pokřikoval na Dušana: "Běž na zadní! Teď!".

Dudu nereagoval a stále šel blíže k vhazujícímu špílmachrovi. Přes svalový problém (pravý pološlachový sval, viz. komentář z minulého utkání, pozn. red.) znemožňující bezbolestný běh, přestože o problému věděl a dopředu avizoval, že jde o jeho poslední střídání v utkání, otočil svůj pohyb o 180° jako když střelí a namířil si to na zadní tyč branky Sananimu. Tomáš skvěle načasoval autové vhazování a přehodil celou obranu včetně obránce, který zaspal a nechal Dušana za sebou. Dušan, byť oslepen září halogenových reflektorů a blesku fotoaparátu cvakajícího pod prstem půvabné Tomášovy přítelkyně trefil míč přesně a po anglicku nenechal nikoho na pochybách o svých střeleckých kvalitách, 2:0.

Bohužel nekompromisní šutér musel po této gólové akci definitivně odstoupit a utkání nedohrál.

Bohemia jakoby v tu chvíli přišla o útok. Nakopávané míč přestaly nacházet cíl a rychle se vracely v podobě nájezdů Sananimu, který vědom si změny skóre zvýšil obrátky. Najednou přestala Bohemia být aktivní směrem dopředu a jen se bránila útokům soupeře.

Naštěstí se hráči Bohemie vybičovali k heroickému výkonu a do konce poločasu, byť s notnou dávkou štěstí a umění Petra Kubáta, inkasovali jen jednou, když se v závěrečných minutách prosadil i Sananim a snížil na 2:1.

Bohemia měla v několika šancích soupeře štěstí, ale vítězství si již vzít nenechala a tak utkání skončilo výsledkem 2:1.

Z utkání bylo pořízeno několik krátkých video šotů, které naleznete zde:

- Nepovedená finální přihrávka
- Nepovedená finální přihrávka (2x)
- Jak správně odstínit beka
- Jak správně přerušit hru a postavit zeď
- Jak převléknout brankáře
- Hlad po míči
- Jak NEzahrát roh

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Mrozek D.
2:0 - Mrozek D. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Martin neměl konkurenci, bylo ho plné hřiště, v obraně byl nepřekonatelný a směrem dopředu zakládal nebezpečné brejky.

Bohemia od Martina očekává jistotu a tu v něm dnes rozhodně měla, vyhrál spousty soubojů, zablokoval hromadu střel. Dnes jasná volba!

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook