Sokol Barča  0
Bohemia  1

Komentář

Ve druhém kole podzimní sezóny 2013 se Bohemia sešla bez Honzy Levého a Dušana Mrozka, kteří dočasně opustili tým, zato však již s novými akvizicemi v podobě Pavla Schillera a Honzy Malého (jenž svůj pozdní příchod ocenil odevzdáním kovu, jehož hodnota byla 50 Kč).

Utkání se odehrálo na domácím hřišti našeho soupeře Zákostelní, z jejichž domácí šatny se před zápasem linuly tóny motivačních songů jako např. soundtrack z Rockyho apod. Nutno dodat, že někteří borci skutečně budili dojem, že fotbal je až jejich doplňkovým sportem.

Hned v první minutě soupeři trestuhodně namazal Martin Havelka, který ještě po očku kontroloval na lavičce svého syna Dominika. Chybu však napravil Petr Kubát včasným vyběhnutím a zmenšením úhlu protivníkovi.

Prvních deset minut se hrálo pouze na branku Roztyl, která se zuby nehty bránila a soupeřův gól visel ve vzduchu. Ovšem úvodnímu tlaku se Bohemia ubránila a pomalu se začala osmělovat. Střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti vyzkoušeli soupeřova gólmana Junior a Dan, do kombinace se sklepáváním dlouhých balonů ve středu zapojil Prcek a naopak hru do křídel roztahoval Pavel.

Kolem 20 min. zahrávala Bohemia rohový kop, balon se ve skrumáži dostal k Prckovi, který tělem odstavil obránce a Brábovi se podařilo prostřelit gólmana soupeře – 0:1. Brába zaznamenal svůj 100.gól v dresu Bohemie a Prcek první bod za asistenci. Barča zvýšila tempo, dostala se do několika slibných pozic, ale skóre se již do poločasu neměnilo.

Přestávka se nesla v duchu pochlebování a hecování. Barča již nervózně postávala na své půlce, zatímco borci z Roztyl si vzájemně dávali přednost v tom, kdo nastoupí. Na Prckův tázavý pohled mu bylo sděleno, že Bohemii obvykle začátek druhé půle nevychází, často inkasuje, a proto se na hřiště nikdo nehrne.

Druhý poločas začal očekávaným tlakem Vysočan, který vyústil v udělení žlutých karet za faul, pro oba Bráby. Barča pomalu začala hru otvírat, čehož začala Bohemia využívat: Hafan se po svém typickém zmocnění míče na své půlce rozletěl k soupeřově brance a pumelicí nastřelil tyč, Brábu po zpětné přihrávce od Prcka vychytal gólman. Do největší šance Roztyl druhého poločasu se dostal Dan, kdy po propadnutí soupeřovy obrany běžel po křídle na bránu, zavřel oči (tudíž si nevšiml dvou svých volných spoluhráčů v lepším postavení) a ke své smůle orazítkoval tyč. V té chvíli se na jeho hlavu snesla ostrá kritika spoluhráčů, kteří by v podstatě zakončovali do prázdné brány. Zvláště Brábova frustrace je zřejmá ze tří, po sobě jdoucích, fotografií. Zde nutno vyzdvihnout práci a citlivou spoušť naší fotoreportérky.

Individuální schopnosti hráčů Barči gradovaly, zvláště pak mladšího bratra Messiho, kterého prozatím čistě pokrývali roztylští obránci a kde nestačili oni, zasáhnul dnes téměř bezchybný Kubi, jenž byl pouze jednou překonán, ovšem na brankové čáře vykopával Šterny.

Pět minut před koncem se barčelonský štírek prohnal kolem Hafana, ten jej sice zezadu, ale v uctivé vzdálenosti od brány fauluje a k překvapení všech se v ruce, dosud vynikajícího rozhodčího, objevil červený kartonek. Bohemia se cítila poškozena, faul se odehrál u kraje hřiště a v blízkosti soupeře byli hráči Roztyl a ten tak nebyl ve vyložené šanci.

Své rozhodnutí však již rozhodčí nevzal zpět a Bohemia tak měla dohrávat ve čtyřech. Zde se projevuje Danova prozíravost, díky níž je volen kapitánem a vůdcem mužstva, a u rozhodčího sjednává timeout, v podobě žádosti o provedení kontroly registraček. Důvod je jasný – vybraná obranná čtyřka si musí odpočinout. To nelibě nese soupeř a Dana častuje nadávkami. Dan však pokusy o vyprovokování ignoruje.

Kontrola RP je v pořádku, dohrává se posledních 5 minut. Rozhodčí slibuje nastavení, svůj slib plní, Bohemia se za cenu odkopů brání a nakonec vyhrává nejtěsnějším možným výsledkem.

Závěrem je třeba sportovně přiznat, že soupeř byl fotbalovější a dle naší redakce bude jistě bojovat o příčky nejvyšší.

Fotogalerie je k dispozici zde: http://bohemiaroztyly.rajce.idnes.cz/Sokol_Barca_Vysocany/

 

Výtah ze statistik:

  • 1. kanadský bod pro Prcka
  • 1. červená karta Martínka Hafánka
  • 15. žlutá karta Míši Brabčáka
  • 30. čisté konto Bohemie
  • 50. vítězství Bohemie ve 4. lize
  • 100. utkání Bohemie ve 4. lize
  • 100. gól Míši Brabce za Bohemii

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Schiller Pavel
  • Šterner Jan

Góly

1:0 - Brabec M. (Malý)

Karty

ČK - Havelka Martin
ŽK - Brabec Michal
ŽK - Brabec Tomáš

Muž zápasu

Brabec Michal

Brabec Michal

Kubát Petr

Kubát Petr

Michal vstřelil jediný a rozhodující gól, Petr vychytal čisté konto proti soupeři, který moc čistých kont darovat nebude.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook