Bohemia  1
Světlušky  2

Komentář

Bohemia se již podruhé v sezóně schází s minimem hráčů na střídání a do optimální sestavy jí chybí několik zvučných jmen. Inu oslavy Dne vítězství a Dne matek nám daly do těla. Ministr propagandy Junior odjel leštit kliky na Stamford Bridge, ministr dopravy Zemča se svým prvním náměstkem Šternym točili koláčem někde na Rudém náměstí, zatímco Pavel se jako správný velitel tajné policie někde vypařil.

Poněkud vyždímaný také přišel Brába, který prochlastal celou sobotu s rudoarmějci na Letné.

Těsně před samotným začátkem se hlásil Dáňa, že bude kvůli probíhající rekonvalescenci spíše jen tak statovat, Robocop také hlásil problémy s koleny, varoval, že možná nedohraje.

Bohužel Světlušky se chovaly spíše jako hejno piraní. Hned od úvodního hvizdu vařily (tak trochu hokejově) vodu a skvěle Bohemii vymíchaly, 0:1. Obrovsky rychlý pohyb, perfektní přihrávky, prostě smrtelně rychlá akce, s tím se nedalo nic dělat.

Za další minutu ale přišlo totéž. Hráči Bohemie pobíhali jako stádo krav, houfně za míčem, ale všude byli pozdě. Nakonec Světlušky prostřelují Dudua a ujímají se dvougólového vedení, 0:2.

Oba góly na sebe vzal Hafan, ale jeho chyba to tak úplně nebyla. Celá pětka stála hrozně daleko od svých hráčů a Světlušky toho uměly využít. A jak rychle kombinovaly, tak hráči Bohemie museli rychle opouštět své pozice a lepit díry v obraně, jenže to vedlo k ještě větším dírám někde jinde a tak tým prostě neměl nárok.

Takhle famózní produktivitu, ale nemůže udržet nikdo a taky Bohemia se již patřičně zahřála, takže v dalších minutách již byla schopna odolávat útočným akcím Světlušek.

Čím více bylo odehráno, tím čitelnější hra soupeře byla a rostl také počet vypíchnutých míču s následnými brejky. Bohužel žádný z nich se zatím nedařilo využít, protože i obrana Světlušek byla velmi silná a organizovaná velmi šikovným brankářem.

Světlušky byly směrem dopředu velmi nebezpečné, ale obraně Bohemie ve spolupráci s Kubim se dařilo útoky eliminovat. Směrem dopředu byla Bohemia velmi stereotypní, navíc se jí její oblíbené nákopy příliš nedařily, většinou byly příliš dlouhé. Také útočníci to měli proti podsaditým obráncům těžké.

Těsně před poločasem z boje odstoupil pro zranění Honza Malý.

Během poločasu se Bohemia rozhodla pro kontrolu registračních průkazů za předpokladu, že bude např. prohrávat o gól a bude si potřebovat odpočinout. Hráči se také varovali před šikovností soupeřů a dohodli se na těsnějším bránění. Zároveň byli útočníci nabádání k větší agresivitě a přítomnosti ve vápně soupeře.

Druhý poločas přinesl famózní bojovný fotbal. Bohemia nesložila zbraně a snažila se útočit, samozřejmě s větším rizikem v zadních řadách.

Bojovnost Bohemie byla odměněna zhruba ve 40. min. poté co Hafan vypíchl soupeři míč a po individuální akci se dostal do přečíslení tři na jednoho, které nakonec vyřešil střelou k tyči, poté co před ním obrana neustále couvala a brankář musel setrvat na lajně kvůli nabíhajícím spoluhráčům, 1:2.

Následovalo dvacet minut hry na velké riziko.

Obránci se tlačili dopředu a doplňovali útočníky při Kubiho nákopech z obrany, případně tvořili druhou vlnu při odražených balónech. Vše bylo vykoupeno sprinty přes celé hřiště v případě, kdy se Světlušky zmocnily míče a řítily se do brejku. Ale nasazení Bohemii nechybělo a Kubi držel naději až do samotného závěru.

S šancemi před brankou Světlušek to až tak veselé nebylo, ale to neznamená, že žádné nebyly. Za zmínku stojí ohromný závar ve kterém mohli skórovat Bróňa nebo Aleš, ale vždy těsně na míč nedosáhli, nebo jej jen lehce posunuli dále. Velkou příležitost měl také Brába, který se skvěle prosadil přes obránce a tváři v tvář míč nakouřil pod padajícího gólmana, ten však projektil ztlumil svými varlaty. Několik minut se nehrálo.

Vzápětí na levém křídle přetlačil obránce Dudu, dostal se za něj a řítil se na Světlici v bráně, bohužel špatně trefil míč, který letěl zcela mimo zařízení.

Další šance měli Aleš, který tečoval míč těsně vedle branky, Hafan, který těsně přestřelil, Světluškám v obraně pomalu hnědly trenky. Hra na riziko však přinášela i nebezpečná přečíslení na druhé straně, naštěstí vždy někdo z obránců na poslední chvíli zasáhl, případně čaroval Kubi.

Stereotypem druhého poločasu byla rozehrávka na Hafana, který jako jediný byl schopný se prosadit v soubojích jeden na jednoho, samozřejmě díky svým rychlým 3-5 krokům, překonat tak napadajícího útočníka a založit smysluplný útok Bohemie.

V posledních minutách utkání již byli hráči Bohemie značně vyčerpaní, proto se kapitán Dáňa rozhodl provést dohodnutou konfrontaci. Soupeř se samozřejmě čílil a zesměšňoval postup Bohemie, ta ale soustředěně nabírala síly na poslední minuty utkání.

Po konfrontaci ještě přišly poslední 1-2 šance v jedné z nich se dostal Dudu až před branku Světlic, kde se míč odrážel na střed vápna, zkusil jej napálit nártem za letu, byl však u míče o chlup později než obránce a plně jej zasáhl. Opět se několik minut nehrálo. Obránce tomu samozřejmě přidal co to jen šlo, ale Dudu co začal běhat má v nohách sílu jako kráva, takže to asi bolelo.

Více se již do 60ti minut nevešlo a utkání tak skončilo těsnou prohrou Bohemie.

Závěrem velký dík rozhodčímu, který byl spravedlivý. Ještě větší dík soupeři, který několikrát sportovně vrátil míč nebo otočil roh/aut. Totéž několikrát udělala i Bohemie, včetně jednoho přímého kopu.

Tak by to mělo vypadat.

P.S.: Jen ten sráč s číslem 11 nemusel mít debilní kecy, když Bohemia opouštěla hřiště, byl nejspíš opilý, na hřišti paběrkoval, spíše se motal, ale byl strááášně chytrej.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:2 - Havelka M.

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Tvrdil, že první dva góly jdou za ním.

Nevím. Ale asi ne. Všichni jsme byli zaskočeni a lítali nesmyslně od hráče k hráči.

Je zvyklý nechávat si od hráče odstup a díky své rychlosti tak pokrýt daleko větší prostor než dokáže normální smrtelník.

Jenže Světlice byl velmi šikovný tým, který dokázal tento prostor využít, pár hráčů zcela evidentě hraje futsal a tak se umí prosadit na pětníku... Takže asi ano, byla to jednoznačně jeho chyba!

Jenže po úvodních dvou minutách (a tedy i úvodních dvou brankách) by si Bohemia bez Hafana ani neškrtla!

Blokoval střely, vypichoval míče, zakládal brejky. Veškeré akce směrem dopředu šly přes něj.

Snížil na 1:2 a posledních dvacet minut to byl on kdo zakládal celou ofenzívu, prostě si obhodil útočníka, zasprintoval, rozdal míč nebo vystřelil a tak pořád dokola až do konce utkání.

Zaslouží absolutorium.

Nikdy bych neuvěřil, že tak vášnivý kuřák Startek si může udržel tak obrovské zrychlení i po pětatřicítce, ale geny jsou geny a somatotyp někde mezi mezomorfem a ektomorfem je přesně to co Hafan dostal do vínku, nikdo u týmu toto nedokáže...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook