Bohemia  5
Drny FC  1

Komentář

Tradiční předzápasové ticho a koncentraci hráčů mírně narušila Juniorova akce s předáním rudě zbarveného hrníčku svému staršímu bráškovi, veteránovi v řadách Bohemie. Dojatý Míša si jen postěžoval, že hrníček v barvách Citizens by byl "lepší", ale město prý trefil... Pak se debata stočila na "duty free" nákupy na Heathrow, sportovní potřeby Lillywhite's a hračky od Hamleys...

Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, oba týmy hrály velmi dobře v obraně a tak bylo šancí na obou stranách pomálu, navíc oba gólmani se zdáli být velmi jistí při svých zákrocích.

Zdání klame! Už v 10. min. vyrobil gólman soupeře fatální chybu, když naprosto zbytečně zariskoval při rozehrávce a posunul si míč kolem Juniora. Tomu se ale podařilo míč tečovat špičkou kopačky, k překvapení všech se meruna odrazila přímo do odkryté klece, 1:0.

Další pokračování zápasu bylo o úporné bitvě útoků se svými obránci, žádný z týmů neměl vyloženě navrch, oba týmy si vypracovaly slibné šance, za zmínku určitě stojí na straně Bohemie příležitosti Pavla nebo Šternyho, který dokonce ze dvou metrů překopl zcela prázdnou klec, byť tedy nešlo o úplně jednoduchý kop.

Na druhé straně musíme pochválit Kubiho, který nohama vykopl velmi prudkou "malou domů" od Dudua, který "sáhl" do křižné přihrávky Drnů a strašnou ranou prověřil připravenost domácího gólmana.

Během přestávky se hráči správně nabádali k trpělivé hře, šance příjdou, hlavně dále hrát z precizní obrany. Někdo si dokonce všiml, že jeden ze sudích nosí reklamní čepici "FC Drny", ukázalo se však, že tým, který měl utkání odpískat si objednal/nominoval právě sudího spřízněného s Drny... Naštěstí vše proběhlo korektně a v utkání nebyl jediný problém, tedy vlastně jediný.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první, ale zhruba po deseti minutách se začala projevovat lepší fyzická kondice domácích, kteří se dostávali do velmi slibných šancí.

Ty největší ještě kapitán Dáňa a zejména Brába, který z bezprostřední blízkosti dorážel přihrávku před branku, neproměnili. Do dobré příležitosti se dostal i Dudu, který si z pozice obránce naběhl na centr před branku a hlavou jen těsně minul. Bohužel soupeř poměrně rychle rozehrál a z protiútoku srovnal skóre, 1:1. Nešťastná situace, Dudu se řítil zpět na svou pozici, ale o kousek to nestihl a ani nikdo ze spoluhráčů se za něj nezatáhl, naprosto zbytečný gól.

Podruhé (a ne naposledy) ale do utkání promluvil gólman Drnů. Na polovině hřiště si Junior po faulu stavěl míč a poslal centrovaný míč na teč na levou tyč branky. Do tohoto prostoru měli nabíhat Dudu s Brábou, nakonec se do hlavičkového souboje s obráncem zapojil jen Brába. K překvapení všech byl centr na spoluhráče velmi špatný, všechny přeletěl.... a zapadl pod břevno, 2:1.

Gólman Drnů přenechal své místo jinému hráči se kterým si vyměnil místo v poli. To také Bohemii vydatně pomohlo, protože gólman velmi rád kličkoval, což byla voda na mlýn pro Juniora, Hafana nebo Bróňu, kteří si s ním věděli rady a velmi často byli ve vzájemných soubojích úspěšní.

Poměrně zajímavá situace se odehrála na polovině hřiště, kdy se na zemi ocitl Zemča, vše vypadalo bez faulu, prostě v souboji o míč neudržel rovnováhu, prohrál jej a skončil na zemi. Frustrovaný útočník jej na zemi nakopl a to Zemču nevídaně rozparádilo, okamžitě vystřelil a za hlasitého "proč do mě kopeš, když jsem na zemi" se vydal situaci řešit. Nakonec došlo jen na důrazné šťouchání rameny, ale k nějaké významnější inzultaci opravdu nechybělo mnoho. Zemča je jeden z netišších a nejférovějších hráčů Bohemie, proto z jeho parťáků nikdo nepochyboval o oprávněnosti jeho podráždění. Nakonec se vše uklidnilo až tak nějak hokejově, když se hráči správně vypárovali.

Uklidňující branka na sebe nenechala dlouho čekat. Junior v brejkové situaci táhl míč po levé straně, na středu hřiště se dopředu probíjel Dudu, který byl připraven svést souboj o míč, případně tečovat střílenou přihrávku do vápna. Junior jej viděl, míč přidržel a téměř až od rohového praporku nečekaně prostřelil dva Drny, náhradní gólman reagoval pozdě, míč nezasáhl a hned za ním již čekala neomylná pravačka fotogenického Dudua, který již věděl kam s merunou, 3:1.

Bylo rozhodnuto, Drny již neměly psychické ani fyzické síly na to něco s utkáním udělat.

Bijci v modro-černé kombinaci však teprve startovali svou exhibiční párty.

Skvostnou akci předvedli bratři v triku. Junior držel míč, jako by se dostal do nesnází, zvolnil a překvapivou patičkou nádherně předal již druhý dáreček svému staršímu bráškovi. Brába je na sladké, proto pamlsek převzal a střelhbitě zužitkoval, 4:1.

Pak se ke slovu dostali také dříči v zadních řadách, myslím, že jednu superšanci měl Zemča, ale nedokázal se prosadit.

Jeho parťák Hafan již měl větší štěstí, když se dostal v závěru utkání do svého asi šestého brejku, který vyřešil svým pátým bodlem v utkání, naštěstí střelu ze středu hřiště někdo tečoval a ta skončila v síti, 5:1.

Velmi dobré utkání, velmi šikovný soupeř, trošku slabší fyzička. Velmi dobrý výkon sudích.

Děkujeme. Bohemia forever!

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Šterner Jan
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Brabec T.
2:1 - Brabec T.
3:1 - Mrozek D. (Brabec T.)
4:1 - Brabec M. (Brabec T.)
5:1 - Havelka M.

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Zeman Martin

Zeman Martin

Pro Juniora standard, tato soutěž pro něj není žádná velká výzva, sebevědomí si tady taky asi moc nezvedne. Dva góly naprosto zadarmo, zato dvě naprosto geniální asistence.

Nevím co více by se k tomu mělo/dalo napsat. Dokonce nás i povzbuzoval, super zápas.

Daleko více se toho dá napsat o Zemčovi, který často chyboval před oběma brankami :o) Dělám si trochu legraci, bylo ho v zápase cítit, snažil se, dařilo se mu zastavovat útoky soupeře, bohužel před brankou Drnů měl několikrát smůlu. Největší moment zažil v druhé půli, kdy se po jednom ze soubojů ocitl na zemi a brejlatý obtloustlý Drnáč do něj, zřejmě z frustrace, kopl. Do Zemči jako kdyby vjelo sto jehel. Vystřelil ze země, napumpované kladiva držel u pasu a do soupeře se s výrazem zabijáka pustil ramenem. Strach z něho šel. Přitom hrozně hodnej pán, takovej kolovej a chipsovej, ale v tu chvíli jsem se bál, že budou pršet stoličky.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook