Bohemia  1
Dejvický expres  6

Komentář

Na dohrávku 1. kola dorazila početná družina borců, chyběl jen Aleš. Poprvé v sezóně se mezi tyče postavil Kubi a Šterny se tak mohl posunout do obranné řady. Poslední souboj obou týmu proběhl na jaře 2012, kdy Bohemia slavila vítězství 2:0 na Hanspaulce. Tenkrát se jednalo o souboj o první místo v tabulce na které dorazila Bohemia bez registračních průkazů, drobná citace z tehdejšího komentáře k utkání hovoří za vše:

"Jakmile byl Mrozek kapitánem dotázan na přítomnost tašky v kufru jeho automobilu, bylo zle. Mrozek, tušíc průser, tichým hlasem odváděl pozornost na počasí, zatímco kapitán Riedl, snažíc se ovládnout svou náturu, dokázal orosit i Mrozkův mobilní telefon."

"Po dohodě se soupeřem utkání začalo bez kompletního zápisu o utkání a dostalo zcela nový náboj: Stihne Mrozek dojet z Dejvic do Pitkovic a zpět až na Hanspaulku včas? Po vynikajícím výkonu to nakonec stihl a dokonce ještě odehrál posledních 7-8min. utkání a připsal si druhou asistenci u druhého gólu Bohemie."

"Po utkání Mrozek stranou zaplatil pokutu Kč 50,- za pozdní příchod a nepozorován se vypařil pozdravit fanoušky na tribuně."

Utkání začalo v obrovském tempu, Dejvický expres zdobil obrovský pohyb, Bohemia měla co dělat se zachytáváním nájezdů soupeře na vlastní branku.

Hned od úvodních minut se Expres prezentoval velkou rychlostí a obrovskou herní agresivitou, jakoby proseděli týden u videa a věděli, že toto na Bohemii platí. Vyjímečné schopnosti v tomto směru vykazoval hřáč s číslem 10, kterého můžeme jednoznačně označit za rozdílového.

Expres se sice v úvodu neprosadil, vše si ale vynahradil když zhruba po deseti minutách skóroval po individuální chybě v zadních řadách Bohemie, 0:1. Fatální chybu předvedl tuším Hafan. Druhý gól přidal Expres zanedlouho, opět se jednalo o fatální selhání přetížené obrany, 0:2.

Bohemia se do velkých šancí v této fázi zápasu prakticky nedostávala, jediný kdo byl schopný něco vymyslet a zahrozit byl Junior. Po jedné z jeho akcí se dostal na levou stranu vápna soupeře a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče. Soupeř tečoval a téměř zastavil jeho přihrávku rukou na čež sudího hlasitě upozorňovali spoluhráči, bohužel sudí celou situaci neviděl a Expres neváhal a odkopl míč na polovinu hřiště. V té chvíli hrál "posledního" Zemča, který se strachem v očích sledoval vysoký odkop a místo jeho odehrání do bezpečí očekával spásu v podobě hvizdu sudího. Nestalo se, míč dopadl na zem a přeskočil jej. Zemča propadl panice a místo doběhnutí míče a jeho zakopnutí stále čekal na hvizd a k míči prakticky jen kráčel. Hráč č. 10 však neváhal a celou dobu sprintoval za balónem u kterého byl nakonec dříve než Zemča a své sólo zakončil parádní střelou kolem Kubiho, 0:3. Takový zkrat jsem již dlouho neviděl, sám šťastný střelec se během poločasové přestávky ptal co se stalo, jak je možné, že se k míči dostal první...

Do konce prvního poločasu se Expresu podařilo skórovat ještě jednou, když si na hlavičku naběhl jediný tlouštík na hřišti, potupně přeskočil Juniora a ukázkovým "koníčkem" dokreslil skóre na hanebných 0:4.

Během přestávky se značně projevila Juniorova alergie na adrenalin, naštěstí má kolem sebe sqělé mužstvo, které mu pomohlo tu neskutečnou dávku, kterou dostal, z větší části absorbovat. Kapitán poté u mužstva zjišťoval jak by se stavělo k případné kontrole registračních průkazů. Většina týmu mlčela, kdo se debaty aktivně zúčastnil, byl buď jasně proti, nebo nebyl takové věci nakloněn. Rozhodujícím faktorem byl zřejmě rozdíl v kvalitě obou týmů, který si hráči uvědomovali a nechtěli se "snížit" ke kontrole, padl i názor, že by tým k tomuto přistoupil ve chvíli kdy by byl výsledkově "na dostřel" alespoň remíze.

Expres do utkání vstoupil s jedním hráčem na střídání, který záhy inkasoval "koňara" a prakticky od počátku jen zoufale paběrkoval. V závěru první půle soupeře posílil další hráč. Bohemia nastoupila do druhého poločasu s odhodláním korigovat výsledek a pokusit se zdramatizovat závěr utkání. Fyzická kondice v tempu hrajícího soupeře byla velkým otazníkem.

Po několika minutách se, po své individuální akci, do parádní příležitosti dostal Hafan, který z bezprostřední blízkosti vystřelil, gólman soupeře ale vytáhl brilantní reflexivní zákrok, kterým střelu zablokoval a obrana Expresu poté míč odkopla do bezpečné vzdálenosti.

Expres, zřejmě pod tíhou výrazného vedení a nízkého počtu hráčů ke střídání zvolnil. Výsledkem byly obrovské šance Bohemie. Do jedné z prvních se dostal Dudu, který si zpracoval přihrávku těsně před vápnem, posunul si míč příliš doleva a tak do sebe nechal zkušeně narazit opozdivšího obránce a padl. Stala se neuvěřitelná věc, sudí odvážně foukl do píšťalky. Bohužel vytáhl celou situaci těsně za hranici vápna a nařídil volný přímý kop. Z ideální pozice pro leváka byla volba exekutora jasná. Junior prostřelil brankáře a zaznamenal čestný úspěch Bohemie, 1:4.

Po brance Bohemie se dlouhé minuty hrálo bez branek. Expresu došly sílý a dostal se do hluché části utkání, zatímco Bohemia hrála na riziko a tlačila se dopředu, rozdíl skóre se z pohledu roztylských nezdál být nepřekonatelný.

Bohužel štěstěna dnes nebyla Bohemii nakloněna, tým si vypracoval kolem 6ti vyložených šancí, kdy hráčům chyběly decimetry ke skórování do prázdné branky. V šancích se objevili postupně 2x Zemča, 2x Dudu, 2x Brába a 1x Junior, který měl i 2-3 velmi nadějné střely na branku.

Bohemia se stále hecovala a snažila vstřelit další branku, nicméně riskantní útočná hra přinesla i nebezpečí před Kubim, nejprve trefil expresák tyč, aby o pár minut definitivně rozhodl o výsledku z brejku s přečíslením, 1:5.

Zbytek utkání tým dohrál ve stejné křeči a nakonec Kubi ještě jednou inkasoval, poté co již i Bohemii došel fyzický fond, 1:6.

Přestože bylo utkání odehráno ze strany Expresu hodně agresivně nedošlo k žádnému excesu a chování soupeře bylo v celé délce utkání korektní a v rámci fair-play.

Po utkání jsme opět měli problém se vstřebáním nahromaděného adrenalinu, vše jsme ale ustáli, protože na takového soupeře současný kádr nemá a nikdy mít nebude. Při velkém štěstí by se Bohemii mohlo podařit urvat nějaký ten bod, při pravděpodobnosti 1-2 utkání z 10ti, to je realita. Velký otazník visí nad zvažovanou kontrolou registračních průkazů, ale na to se již historie ptát nebude.

Bohemia zaznamenala dvě odstoupení z utkání, nejprve v druhém poločase odstoupil Dáňa, který utkání vyhodnotil jako příliž nebezpečné pro jeho pochroumané koleno, a poslední minuty nedohrál ani Dudu, který si přivodil blíže nespecifikované zranění levého třísla a který se doplazil domů po čtyřech. Momentálně není schopen chůze bez opory své "trojky železo".

Bohemia forever!

P.S.: Obrovský dík zaslouží zaplněná tribuna, mexická vlna, kterou odstartovaly Nikola s Lucií nám vlila energii do žil! Konečně jsem viděl Juniora trochu běhat :o)

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Šterner Jan
  • Zeman Martin

Góly

1:4 - Brabec T.

Karty

-

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

Je moc dobře, že se vrátil do sestavy, hodně týmu pomohl, byť si také slušně zalovil...

Velké ocenění od spoluhráčů přišlo po nespočtu vyběhnutí a úspěšnému odehrání míče do bezpečí, nepamatuji utkání, kdy by Kubi musel tak často hasit požár proti rychlým kontrům soupeře...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook