Bohemia  1
Debakl FC  3

Komentář

Dnešní utkání se sice hrálo ve standardní čas, ve kterém Bohemia hraje svá utkání na domácím hřišti Mikulova, ale tentokrát se hrálo na Zákostelní a to vždy zavání průšvihem... K ohlášeným absencím Juniora a Šternyho se tak přidali opozdilci Hafan a Dudu, který údajně trčel v zácpě u Benešova.

Úvodní minuty, poznamenané absencemi, vyvrcholily velmi laciným gólem, kdy se šourák soupře prokutálel Kubimu kolem nohy do branky, 0:1. Hráči nevěřícně zírali co že to prošlo do branky, ale během přestávky se vysvětlilo, že Kubi v tu chvíli stál plnou vahou na své levačce a tak nedokázal míč zachytit.

Zhruba po deseti minutách hry dorazil Hafan a o pět minut později Dudu, v těchto chvílích ale již hra vypadala jednoznačně, Debakl parádně kombinoval, lehce se prosazoval jeden na jednoho, skóre se neměnilo jen díky vyjímečným zásahům Kubiho. Bohemia se zakopala, bránila v hlubokém bloku a vyčkávala zda jí soupeř dá čuchnout.

Po sérii šancí a neskutečných kombinací, které likvidovali zejména Hafan s Kubim, se do několika pološancí dostala i Bohemia. Za zmínku stojí brejková situace dua Dudu-Dáňa, kdy střelu druhého jmenovaného brankář vytahoval nad břevno konečky prstů. Debaklu se ale podařilo vstřelit garderobiéra, když se v poslední vteřině první půle trefil neznámý debaklista, 0:2.

Poločasové vydechnutí přišlo vhod, hra bez balonu je sama o sobě psychicky i fyzicky náročná a když navíc soupeř kombinuje tak jako Debakl, jde o vyčerpávající šichtu. Bohemia se rozhodla pokračovat v obranné hře a čekat na své šance.

Ve druhém poločase hrál Debakl ještě více na krásu a pro své vlastní potěšení. Kombinační akce šperkovali debaklisti neskutečnými přihrávkami. Naštěstí pro Bohemii vždy někdo na poslední chvíli zasáhl a míč vypíchl nebo se zaskvěl Kubi, který likvidoval i pumelice z bezprostřední blízkosti.

Hráči Debaklu s ubíhajícími minutami povolili v defenzivní hře a tak i Bohemia nebyla bez šancí. V parádně rozehraném brejku se ocitl Brába s Prckem, který dostal přihrávku do skvělé pozice, bohužel ale na svou slabší nohu a tak nedokázal akci ani zakončit. Dobré střely zpoza vápna měl po svých kličkách Hafan, bohužel vždy těsně minul zařízení.

Zhruba ve 45. minutě rozhodli Debaklisti o své výhře, když zaslouženě skórovali potřetí, 0:3.

Poslední změnu skóre a čestný úspěch Bohemie vsítil Brába, který se na lévém křídle dostal k míči kousek od rohového praporku. Brába prokázal velkou bojovnost a zarputilost když protlačil míč přes soupeře, dostal se do klinče s dalším obráncem, kde si vypomohl s Prckem, a s míčem na noze se dostal až do vápna, tam v pádu špičkou kopačky procedil míč za zasahujícího gólmana, 1:3. Brábova aktivita byla po zásluze odměněna.

Závěr utkání přinesl tyč Debaklu a další fantastické zásahy Kubiho, který si musel dávat pozor i na jedovaté střely z velké vzdálenosti.

Utkání skončilo s ohledem na předvedenou hru vcelku příznivím výsledkem, hráči si vzorně poděkovali a pogratulovali, došlo dokonce i na omluvu sudímu za jedno vulgární označení, které padlo v zápalu boje. Sudí předvedli perfektní výkon, moc práce ale neměli.

Po utkání hráči Bohemie lehce bilancovali, ale cíl pro tuto sezónu je po čtyřech odehraných kolech a dvou získaných bodech jasný. Naštěstí postavení v tabulce dává týmu stále velké šance a to zejména díky odstoupivšímu Veleslavínu a potrestanému Pivsonu.

Bohemia forever!

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:3 - Brabec M. (Malý)

Karty

-

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

Inkasovaný gól v úvodu působil poněkud komicky, taková střela nestřela by se rozhodně měla chytat, byť byla do protipohybu.

Další minuty ale ukázaly Kubiho kvality, jen těžko bychom spočítali kolik střel dostal do těla, kolikrát překazil akci včasným vyběhnutím a kolikrát vyboxoval prudké projektily soupeře.

Jednoznačně nejlepší hráč tohoto utkání, hlasování hráčů také podle toho vypadalo, Kubi byl zvolen všemi hlasy.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook