LMI  3
Bohemia  4

Komentář

Roztylský gang dorazil na obávanou žižkovskou umělku s jedinou absencí v podobě Aleše, který již pilně hledá volnou hospůdku. A také s jediným pozdním příchodem, poté co Dušánek musel zaparkovat asi dva kilometry od areálu... inu, pokud jde o parkování, jsme všichni invalidé nebo vozíme děti v kočárcích, dokonce i pár lovců zeber jsme potkali.

Do se stavy se vrátil Junior, který měl vyztužit zadní řady, kapitán navíc lehce zamíchal sestavou, hned bylo jasné, že si Roztyly přijely pro body. Týmy se velmi dobře znají, vzájemná bilance hovořila jasně ve prospěch Lordů v poměru 1-0-5 21:36. Zároveň ale soupiska soupeře prošla generační obměnou, tudíž jedinou jistotou byla nutnost pokrýt špílmachra s číslem 8.

Prvních deset minut se nic zajímavého nedělo, týmy se oťukávaly, na straně Lordů exceloval špílmachr, které se zuby nehty držel Hafan, případně Junior. V 10. min. rozjel slibný kontr Junior se Šternym. V jeho závěru si Junior naběhl do vápna, křikl na Šternyho, ten mu poslal padající list o který Junior svedl souboj s obráncem, oba minuli a Lord v bráně lovil poprvé, 1:0.

Další desetiminutovka přinesla úpornou snahu Lordů prosadit se, Kubi musel likvidovat několik nebezpečných střel. Slibné akce soupeře ale zpravidla končily na obraně, která kromě výborné poziční hry měla i trochu štěstí.

Další branku přinesla 20. min.. Nejprve Junior zahrával roh, ketrý se podařilo Lordům odvrátit. Autového vhazování se chopil opět Junior, perfektně přečetl překvapivý náběh Dušánka a nadhodil mu holuba do běhu, Dudu nemohl použít svou douhlavňovku ale i se vzduchovkou obratně zasáhl, 2:0.

Lordi věděli, že jsou v průšvihu a začali se tlačit dopředu, najednou se rozehráli, začali běhat a přicházely i šance. Po jednom ze závarů dokonce nastřelil z bezprostřední blízkosti jeden ze starších borců LMI tyč.

Jenže Bohemia má ve velmi dobré střelecké formě hrajícího Prcka, který se po akci Bráby proměnil v buldozer a na dvakrát dorazil míč za levou tyč Lordů, 3:0.

Konečně zápas kdy nám to tam padá a soupeř ne a ne se prosadit, pomysleli si roztyláci... Bohužel soupeř se chytil právě včas, do konce poločasu chyběla minuta, možná dvě, když Lordi prostřelili Kubiho a míč zapadl branky Bohemie, 3:1. Garderobiér jako z učebnice byl na světě. Sudí odpískal konec poločasu.

Druhý poločas přinesl urputný boj. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se s velkým nasazením a poměrně důrazně. Obě mužstva ale hrála fair play a tak nedocházelo k žádným závažným přestupkům nebo drsným faulům.

Lordy výrazně povzbudil gól v závěru druhé půle a tak makali, aby se dostali do kontaktu. To se jim povedlo zhruba po deseti minutách, když si šikovně vyměnili míč na středu hřiště a dostali se do brejku tři na dva. Před vápnem rozehráli na levé křídlo, odkud hráči nezbývalo nic jiného než se pokusit o prudkou přihrávku napříč vápnem, byl poměrně daleko a již velmi blízko brankové čáře. Kubi do poslední chvíle hlídal případnou střelu na branku, jakmile se Lord rozhodl pro přihrávku, skočil. Míč si ale nešťastně posunul pod tělo odkud se dokutálel do branky, nešťastná chvilka, 3:2.

Plánované poklidné dohrání utkání se tak nekonalo. Lordi se snažili srovnat, Bohemia rozhodnout. Obrovskou příležitost měl Pavel, který v týdnu na Facebooku sliboval dva góly. Po akci s Dušánkem zkoušel protrhnout síť, neuspěl. Ten horní klacek se snad třeše ještě dnes...

Ze hry poté musel odstoupit, po blíže nespecifikovaném svalovém zranění, Junior. Bohemia se zatáhla a snažila se hrát na jistotu. Tedy zakopávat když je potřeba a vzadu spíše nakopávat.

Obrovskou úlevu přinesla branka v samotném závěru utkání. Zhruba 5 min. před koncem fauloval soupeř na polovině hřiště a Bohemia rozehrávala trestný kop. Dušánek zůstal na pozici posledního a vyslal Hafana na křídlo, kde se ocitl zcela sám. Dostal míč hodně do běhu, čímž se dostal na dostřel branky, Hafan neváhal a své typické polobodlo poslal na zadní tyč. Ve vápně už hlídkovali a stínili spoluhráči, k míči se dostal Brába, který jej lehce usměrnil do branky a míč zapadl za pravou tyč Lordů, 4:2.

Hotovo, dobojováno, vymalováno, zvládli jsme to! Taková podivná adventní atmosféra se nesla z lavičky Bohemie. Hráči vystřídali, sotva si stihli loknout ionťáku, sudí pískl, soupeř si třikrát píchl balón a ze slušné vzdálenosti prostřelil Kubiho, 4:3. Poněkud rychlé vystřízlivění.

Poslední minuty utkání byly šílené. Kubi kryl několik pumelic z velké blízkosti, mnoho střel také skončilo mimo branku. Nakonec to ale Bohemia ukopala a získala zřejmě rozhodující body.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Šterner Jan
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Šterner J.
2:0 - Mrozek D. (Brabec T.)
3:0 - Malý (Brabec M.)
4:2 - Brabec M. (Havelka M.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Michal

Brabec Michal

Byl tvrdý, dařilo se mu v osobních soubojích. Několikrát se v útoku prosadil jeden na jednoho. Vycházely mu finální přihrávky. Vynutil si mnoho faulů. Jednoduše mu všechno šlo, byl trochu nevrlý, že kvůli fotbalu nestihl Madonnu a jeji Rebel Heart Tour v O2 aréně, zřejmě ho to vybičovalo k velmi pěknému výkonu.

Je to rebel! Tři Lordy těžce ranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook