Deportivo  4
Bohemia  2

Komentář

Utkání začalo nešťastně už na samotném srazu. Přestože má Bohemia naprosto precizně definováno jak, kam a kdy mají hráči dorazit a kdy se omlouvat, dnes to nepochopitelně nezafungovalo.

Největší "přůšvih" má Junior, který se nezvládl omluvit, na utkání nedorazil, jen poslal vzkaz po bráchovi a to pár minut před srazem. Podle sazebníku je toto trestáno pokutou Kč 500,- a výjímky ani odpustky se neudělují. Dá se předpokládat, že u takto vysoké pokuty ještě dojde k nějaké dohře. Ale ani další borci nedorazili včas, přestože se nacházeli v areálu v dostatečném předstihu. Do kasy tak přispěli Kubi, Zemča a Brába po jednom kováku, dokonce ani předem hlášený průjem jednoho z provinilců výběrčí pokut neobměkčil. Inu pravidla jsou pravidla. Bohužel to jeden z opozdilců těžce nesl a svou frustraci si tak trochu přenesl i na hřiště, což byla velká škoda.

Utkání začalo opartně, Deportivo bylo šikovnější na míči a vykazovalo vyšší individuální kvalitu, zejména pak kapitán v útoku a "černý trenky" uprostřed hřiště, zbytek byl průměr plus nezbytný hanspaulský kompars. Nevýhodou Deportiva také mohl být nedostatek hráčů, na střídačce se krčil jediný plejer.

První gól utkání vstřelil Hafan, který skvěle prošel středem, potáhl si míč podél vápna na levačku a střelou po zemi poslal míč křížem do sítě, 1:0. Vedení však Bohemii vydrželo sotva dvě minuty, na středu hřiště chyboval Dušánek, za ním se pak snadno nechal obejít obránce, z pravého křídla pak šla nabídka do vápna a soupeř se nemýlil, 1:1.

Vyrovnávací gól Bohemii trochu uzemnil, čehož soupeř využil a až do konce poločasu byl mírně lepší. To však neznamená, že Bohemia neměla šance. V bezprostřední blízkosti se face to face potkal s brankářem Dušánek, který vysoký míč zasáhl ve výskoku, bohužel jen do hrudníku gólmana domácích. Celkově ale Bohemia málo střílela, největší šance měla z rohů a závarů, ale míče vždy proskočili vápnem tak rychle nebo tak nečekaně, že je borci v modrém nedokázali usměrnit do sítě.

Deportivo ze své převahy vytěžilo do konce první půle ještě jednu branku a ujalo se vedení 1:2.

Do druhého poločasu Bohemia stáhla Dušánka do obrany a opačným směrem vyslala Brábu. Bohužel to však nepřineslo kýženou změnu, obraz hry byl stále stejný. Navíc Dušánek vyrobil další chybu, když špatně přihrál na střed Zemčovi, ten se nedostal ani do souboje a z nabídnutého brejku se Deportivo dostalo do rozhodujícího vedení, 1:3. Bohemia však nesložila zbraně a dál se chtěla o výsledek poprat, cpala se dopředu, náznaky šancí měla, bohužel ale opět končila na poměrně solidní obraně soupeře, která hrála velmi dobře pozičně.

V ofenzivně laděném závěru se pak blýskl kapitán Deportiva, který od rohového praporku vymíchal dva borce Bohemie, pohrál si i s Kubim a nakonec překonal i "chytajícího" Dušánka, 1:4. O výsledku bylo rozhodnuto.

Bohemia dál makala a byla odměněna, resp. byl odměněn její nejlepší hráč. Hafan dostal krásnou nabídku na levé křídlo, tuším, že z rozehrávky trestného kopu, a křišnou střelou překonal díru soupeře, 2:4.

Fair utkání, které Bohemia rozhodně nemusela prohrát, s tímto soupeřem měla bodovat. Věčná škoda, že nebyla v plné síle.

Závěrem ještě něco málo ze statistik:

  • 63 odehraných utkání v řadě zasebou - Hafan se dostal do čela této statistiky a drží rekordní sérii
  • 80 asistencí - Brába zaokrouhlil asistence na úctyhodných 80 a v kanadském bodování drží čtvrtou příčku se 130+80
  • 50 asistencí - Dáňa zaznamenal 50. asistencí a drží 7. příčku s 60+50

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Havelka M. (Riedl)
2:4 - Havelka M. (Brabec M.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Hafan dnes makal na 100%, vstřelil dva góly a v defenzívě bránil nejnebezpečnější hráče soupeře. Takového ho známe, takového ho potřebujeme. Jednoznačná volba.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook