Sumci AC  0
Bohemia  6(k)

Komentář

Dodatečně kontumováno!!!

Po neuvěřitelné administrativní chybě v minulém kole proti Partizanu Břevnov jsme klesli až na poslední příčku v naší skupině, proto jsme šli na Sumce s jednoznačným úkolem zvítězit. Na našem výkonu se podepsala i předzápasová organizace, zejména pak to, že kapitánův "Šemík" zůstal na parkovišti (poprvé v sezoně nás nevezl na utkání) a že jsme na Zákostelní dorazili všichni včas, což je také poměrně vzácný úkaz.

Začátek utkání byl klasickým oťukáváním soupeřů, hrálo se převážně uprostřed hřiště, obě mužstva se snažila o kombinační hru. Postupem času se však projevila větší individuální kvalita na straně Sumců, kteří se tak dostali do optického tlaku. Jenže přesně na toto byla Bohemia skvěle připravena, naše defenzivní taktika byla založena na zahuštěné obraně, které měla za úkol vysílat do rychlých brejků naše útočníky. Taktiku se nám dařilo skvěle dodržovat, hráli jsme vzadu zodpovědně, bránili jsme na těsno a nedávali soupeři mnoho času na zpracování balonu.

Sumci se několikrát dostali až ke střele na branku, nicméně Petr Kubát stál vždy na správném místě a s prstem v nose střely soupeře likvidoval. Naše útočné snažení většinou troskotalo na brankáři Sumců, kterého se nám bohužel vždy podařilo trefit, ve slibných příležitostech se objevovali Honzové Šterner a Levý, také kapitán Riedl měl dvě pěkné příležitosti, bohužel však ani jeden z nich neuspěl. Perfektně hrál Martin Havelka, který ač nezvykle vysunut do záložní řady (no řady, hráli jsme na jednoho záložníka), klasicky naši hru hodně zrychloval a dělal si ze Sumců trhací kalendář. Při jedné z akcí Bohemie se právě Martin uvolnil a vystřelil, jenže se mu rána zřejmě příliš nevyvedla a tak skvělou střílenou přihrávkou vybídl Davida Klingera k teči. David skoro v rozštěpu usměrňuje balon do sítě Sumců, vedeme 1:0. Docela by mě zajímalo, zda david neutrpěl nějaké zranění, které by mělo vliv na funkci jeho kladélka.

Po našem vedení se hra ustálila víceméně uprostřed hřiště, soupeř se snažil o útočné kombinace, ale obrana Bohemie v kombinaci s Kubátem si s nimi dokázala vcelku dobře poradit. Zmiňuji zde sice obranu Bohemie, pravdou však je, že jsme se na bránění podíleli všichni a v našem dresu nebylo hřáče, který by si nezahrál "vzadu". V první půli jsme se po jedné z našich střel a vyražení brankáře Sumců dostali k nenápadnému rohu. Z taktického pohledu nesmyslně zahrával rohový kop David Klinger, typický útočník do vápna s fyzickou předností ve své výšce. David se však s rohem nemazal, ostře napálil míč těsně před brankáře Sumců, kam nabíhali naši hráči se svými strážci. Právě jeden ze strážců byl oním šťastlivcem ke kterému se míč dostal a jež ho usměrnil do branky, 2:0. David se stává hrdinou utkání. Do konce poločasu se již nic extra zajímavého nedělo a tak jsme půli vyhráli 2:0.

Druhý poločas vezmu trošičku stručněji, jelikož skoro celý probíhal stejně. Sumcům teklo do bot, zvýšili otáčky a chtěli do nás bušit, naštěstí naráželi na skvělou defenzivu Bohemie. Bohemia se dostávala do brejků, tyto brejky však dokázal Sumec v bráně zlikvidovat. Až cca 15min před koncem utkání se jeden útočný sumec uvolnil a dostal ke střele z hranice vápna. Dušanovi se ještě povedlo jeho střelu mírně zblokovat, bohužel střela však pouze změnila směr od pravé Kubátovy tyče k levé a došourala se do naší sítě, 2:1. Posledních 12min bylo pro nás opravdu horkých, Sumci již útočili ve čtyřech hráčích a dostávali se do hodně nebezpečných šancí. Tady nás opět výrazně podržel gólman Kubát, který 2x či 3x velmi pohotově máchl rukou pod horní tyčku a zachránil nas tak od vyrovnání.

Rozhodčí nakonec ukončil zápas za stavu 2:1 pro Bohemii, mohli jsme se tak konečně radovat z prvních bodů v sezone...

Soupiska

    -

Góly

-

Karty

-

Muž zápasu

V tomto zápase nemohl být na prvním místě nikdo jiný než muž, který svými brankami sám rozhodl o vítězství, navíc takto důležitém vítězství. David si počínal vskutku profesionálně, při první brance rozštěpem dorážel do branky polostřelu Martina Havelky a při druhé brance donutil obránce soupeře rozvlnit vlastní síť poté co tečoval Davidovu střelu ze značky rohového kopu. Jako druhý je v této anketě uveden brankář Petr Kubát, který nás při drtivém tlaku soupeře několikrát zachránil, když vyrážel nebezpečné dělovky mířící pod naší horní tyčku. Petr také skvěle organizoval naši obranu.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook