Bohemia  1
Poľnohospodár Praha  5

Komentář

K prvnímu zápasu nové sezony jsme se sešli výrazně oslabeni, chyběli nám oba Havelkové, nováček Pepa Kwolek, Michal Brabec a běhavý mladík Marek Šterner. Po druhé v historii jsme se setkali s Poľnohospodárem Praha. Utkání začalo celkem vyrovnaně, oba týmy se dostaly k několika slibným střelám, brankáři však své týmy podrželi. Vedení se ujal soupeř asi v desáté minutě poté co si obránce seběhl na roh a skvěle zakončil. Za viníka první inkasované branky byl označen kapitán mužstva, který jednoduše zaspal.

Bohemia se po první brance zmítala v lehké křeči a soupeř měl několik příležitostí svůj náskok zvýšit. Naštěstí se prosadil pohyblivý David Klinger, když si poradil s obráncem Poľnohospodáru a vyslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kam dobíhal Honza Šterner a parádní přihrávku tvrdě dorazil do prázdné branky, vyrovnáno 1:1.

Bohužel po dalších pěti minutách přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Dušan Mrozek zahrává autové vhazování, míč letí na ospalého kapitána, ten má menší problémy se zpracováním a pak slyší jak na něj někdo volá, že je sám (k tomu se však nikdo nepřiznal a autora tohoto zvolání se nepodařilo odhalit), o míč tragicky přichází a Poľnohospodár se řítí do útočné akce. Během několika okamžiků se šikovný útočník soupeře protančil kolem dalšího beka a dokonce i kolem brankáře Kubáta. Svou akci zakončuje útočník dloubákem do zívající klece, v této chvíli je však již mocně dobíhán Dušanem Mrozkem, který se natahuje po míčí a dostává se takřka do rozštěpu. Výše zmiňovaný dloubák se odráží od (pozn.aut.: rovněž mohutného) bicepsu Mrozka a končí v zámezí. Jasná penalta, honí se Mrozkovi hlavou. Teď mám prostor pro seberealizaci, honí se sudímu hlavou, nekompromisně tasí červenou kartu a nařizuje penaltu, byl tak udělen snad nejvyšší možný trest, který může rozhodčí na hřišti udělit aniž by zápas ukončil. Správný výrok rozhodčího pro nás končí až příliš krutě, soupeř proměňuje penaltu, ujímá se vedení 1:2 a získává výhodu muže v poli na dlouhých 45 minut. Smutné je, že sám viník tvrdí, že jej míč pouze trefil a rezolutně odmítá jakýkoli úmysl. Bohužel pravidla hovoří jasně a tvrdě. Pravdou však je, že stejného trestu bychom se v situaci Poľnohospodáru domáhali také.

Soupeř využil přesilovku zhruba po dalších pěti minutách, kdy se po kombinační akci napřáhl ke střele neobsazený hráč a zavěsil míč do Kubátovy klece, 1:3. Do konce poločasu se již nic závratného nedělo, pokud tedy nepočítáme "proskočení" Davida Klingera do slibné příležitosti.

Do druhé půle jsme šli s vědomím, že musíme hodně dřít, často střídat a bojovat o každý balón. A to se nám vcelku dařilo, celou druhou půli byl soupeř o kousek horší, sice se dostával do přečíslení a velkých šancí, ale tyto situace vesměs vyplynuly z přesilovky, kterou si Poľnohospodár vydatně užíval. Hráči Bohemie makali a snažili se snížit na rozdíl jediné branky, nejlepší příležitosti měl asi Honza Levý, který si minimálně dvakrát vypracoval zajímavou šanci, bohužel se mu je však nepovedlo přesně zakončit.

V poslední desetiminutovce se již Bohemia začala ze hřiště vytrácet, došly síly a do konce utkání zbývalo příliš málo času. Zhruba v 56. min. se kapitán Dan Riedl rozhodl pro kontrolu registračních průkazů soupeře, která mohla proběhnout až při nejbližším přerušení a tím se stal až gól Poľnohospodáru na 1:4. Konfrontace dopadla pro soupeře dobře a tak Bohemia zoufale dohrávala poslední minuty utkání. Bohužel jsme v závěrečných minutách útoky soupeře pouze stínovali a to se nám opět nevyplatilo, dostali jsme ještě pátou branku v utkání, 1:5. Smutná to premiéra nových dresů...

Alarmující je, že Bohemia Roztyly z posledních sedmi soutěžních utkání získala pouze dva body, bilance posledních utkání vypadá takto: 7 1-0-6 12:24 2

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Chalupa Tomáš
  • Klinger David
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Volf Petr
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Šterner J. (Klinger)

Karty

ČK - Mrozek Dušan

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Levý Jan

Levý Jan

Na hodnocení těch nejlepších tentokrát opravdu nebylo moc co řešit. Tomáš byl nejlepší v obraně, Honza zase v útoku a na Petra Kubáta se snesla menší kritika za příliš rozvážnou hru. Ač se ani jeden z těchto hráčů střelecky neprosadil, jejich přítomnost na hřišti byla klíčová a oba jednoznačně vyčnívali nad ostatní. Petr Kubát toho sice opravdu hodně pochytal, ale byla mu vytýkána pomalejší rozehrávka a tak se do naší dvojky těsně nevešel...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook