Pražská legie 2000  10
Bohemia  3

Komentář

K utkání Bohemia nastoupila s pěti střídajícími hráči a v docela slušné sestavě, ač týmu hrozil omluvách a po disciplinárním trestu pro Dušana Mrozka rozpad obrany, vše se však povedlo vyřešit a tak k utkání nenastoupili "pouze" Petr Havelka, David Klinger a Honza Levý. Na druhou stranu ke svému prvnímu utkání v dresu Bohemie nastupuje Pepa Kwolek od kterého si v zadních řadách mnoho slibujeme.

Bohužel tým poslední dobou začal dosti zanedbávat některé povinnosti, které se ukázaly jako velmi důležité, konkrétně se jedná o sestavu a způsob střídání. Tým si sice zvolil kapitána, který má autoritu, ale po příchodu na hřiště dost lajdácky přijímá některé pokyny, které se před začátkem vlastního utkání nezdají být příliš důležité. A to zejména na jakém postu hrají spoluhráči, zda jsou utvořeny nějaké dvojice na střídání, jak se bude tým snažit rozehrávat, atd. Tyto informace jsou naprosto klíčové ve chvíli kdy tým potřebuje svižně vystřídat (pozn.aut.: svižně by mělo probíhat každé střídání), pokud by totiž každý věděl kde právě střídající hráč hrál nemohly by nikdy nastat žádné zmatky kdy nikdo na střídačce neví zda má jít do hry útočník či obránce a všichni jen zmateně volají: "Běžte tam někdo" a tím ze sebe zároveň smetávají odpovědnost. Je to hloupé, naprosto zbytečné a tým pak vypadá jako banda neschopných tajtrdlíků, kteří to hrají prvně!

Je naprosto nutné vrátit do Bohemie starý dobrý zvyk, kdy všichni hráči do pole, kteří se dostavili k utkání, absolvují malou taktickou poradu, kterou vede kapitán mužstva. Může to někomu přijít směšné, ale rozhodně je ono staré dobré "kolečko" velmi užitečné a prospěšné.

Přesto utkání začalo pohádkově, sice jsme rozhodně nebyli dominantním týmem, spíše jsme se zatím pouze hledali, ale povedlo se nám vstřelit první branku utkání. Stoper Legie Zdeněk Kysela si troufnul na kliku proti dotírajícímu Honzovi Šternerovi a o balón přišel. Honza tentokrát pochopil, že musí urychleně postupovat vpřed a pokusit se svou akci samostatně zakončit. Vzhledem k tomu, že neměl moc času na přemýšlení byl donucen dostat se až k brankáři Legie a chladnokrevně jej prostřelit. Opravdu perfektní potrestání chyby, zakončené pro Bohemii netypicky přesnou střelou, 1:0. Jedinou kaňkou na gólu byl fakt, že během posledních dvou let prakticky vždy když Honza skóruje Bohemia utkání prohrává (tuto statistiku si střelec vede sám). Bohužel za několik málo minut bylo srovnáno, Bohemia tragicky nepokryla dobře se pohybující útočníky Legie a umožnila tak velmi laciné srovnání skóre, 1:1. Během dalších minut Legie zcela jasně ovládá hru a prakticky si na hřišti dělá co se jí zlíbí. Bohemia pouze odkopává a zakopává, dokonce ani to se jí zrovna moc nedaří.

Další průběh prvního poločasu nemá smysl ani moc rozebírat, proto bych ho jen suše shrnul: druhou branku jsme inkasovali po krásné kombinaci středem hřiště, protože bránící hráč zřejmě ani nevědel která bije, 1:2, třetí gól tentokrát padá na vrub brankáře Petra Kubáta, který ač střelu ze střední vzdálenosti dobře viděl, nepodařilo se mu ji vytěstit mimo tyče, 1:3, poslední gól prvního poločasu si již snad ani nikdo nepamatuje, ale určitě byl krásný, 1:4.

Druhý poločas již detailnější komentář nepotřebuje, ihned po jeho začátku inkasuje Bohemie další lacinou branku a zápas pro ní končí, 1:5. Posledních 28 minut utkání hrála pouze Legie, Bohemia působila směšně a byla tak "mimo", že už ani nebyla schopna odkopnout míč od vlastní branky. Zmíním se zde pouze ze statistických důvodů o našich dvou brankách, o druhý gól se postaral Michal Brabec, kdy se po nakopnutém balónu Dana Riedla a chybě brankáře Legie dostal k hlavičce v bezprostřední blízkosti branky a skóroval, sice šlo od samého začátku o gól náhodný, přesto bylo velmi fotbalové, že Michal neponechal nic náhodě a důrazně šel do hlavičky v soupeřově vápně, což se mu také vyplatilo. Poslední gól Bohemie vstřelil Martin Havelka, kterému se podařilo protančit mězi několika legionáři a vyslat šmudlu mezi nohy brankáře Legie.

Po zápase kdosi poznamenal, že během celého utkání jsme neměli jedinou akci, která by obsahovala alespoň dvě přihrávky. Dlouhé minuty jsem vzpomínal a vzpomínal až jsem nakonec musel s tímto výrokem souhlasit. Bohemia již delší dobu nehraje nijak závratný fotbal, přesto by rozhodně neměla prohrávat takovým rozdílem, proto je nyní nutné, aby kapitán udělal vše co je v jeho silách, aby organizačně nasměroval současný tým k lepším výkonům, aby donutil hráče hrát s větším zájmem, aby hra dostala nějaký řád, aby jsme opět mohli mít z fotbalu radost.

Je potřeba se umět vyrovnat s tím, že chyby ke hře patří a bez inkasovaných gólů to prostě někdy nejde (vyňato z týdeníku "Víkend"). Bohužel někomu to nejde vůbec a někomu zase až příliš snadno. A bohužel, někomu se za chyby vynadat musí, jinak to nejde.

Dne 9.4.2007 začal boj o záchranu. A to nejen v této sezoně.

P.S.: Již nemluvme o ostudě a pojďme udělat vše pro to, abychom si zahráli dobrý fotbal...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Kwolek Josef
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Šterner Marek
  • Tylinger Aleš
  • Volf Petr

Góly

1:0 - Šterner J.
Brabec M. (Riedl)
Havelka M.

Karty

-

Muž zápasu

Ani ve snu by nás nenapadlo po takové ostudě hledat ve vlastních řadách toho nejlepšího. Proto zde popřejeme hodně štěstí našemu soupeři, který nám dal velikou lekci...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook