Bohemia  1
Alej FK A  2

Komentář

Dnes při sčítání hlav 15 min. před oficiálním utkání se nás sešlo celkem 11 "kousků". Bohužel jako jediný bez omluvy nedorazil Petr Havelka. Petr se nedokázal omluvit včas přesto, že jeho manželka byla spatřena na Roztylech cca ve 12:45. Toto "spatření" mohlo resultovat pouze v jediné: Petr Havelka musí hlídat syna. Po zápase byla Petrovi schválena pokuta Kč 200,- a to jednohlasně v počtu pěti hlasů. Třetí kolo nám přihrálo FK Alej A, tým se který se utkáváme již po čtvrté v historii a troufám si tvrdit, že jsme alespoň před dnešním utkáním měli vcelku kamarádské vztahy. Chtěl bych říci, že ač se nám dnes utkání po stránce fair play nepovedlo díky Dušanovi Mrozkovi, chtěli bychom kamarádské vztahy zachovat, ale počkáme na reakci k zápasu na webu FK Alej.

Zhruba do desáté minuty jsme byli mírně horším týmem, tentokrát jsme, na rozdíl od minulého utkání s Přažskou legií 2OOO, se však snažili o fotbal a zejména v rozehrávce a obranné hře jsme docela dobře kombinovali. Což znamenalo alespoň nějaké "zvednutí hlav" oproti debaklu, který nás potkal před týdnem. Bohužel jsme v 10. min dostali vcelku zasloužený gól. Obránce FK Alej se skvěle zapojil do útočné akce a svým sprintem přes 3/4 hřiště strhnul kapitána Dana až do blízkosti Kubáta. Celá akce skončila autem z levé strany, který Alej rozehrála velmi svižně a tentýž obránce míč prudce hlavičkoval do ramene či hlavy našeho kapitána, odkud míč putoval až do sítě. Opravdu svižná akce skončila zaslouženou brankou na 0:1 z pohledu Bohemie.

V dalších minutách se nám povedlo hru srovnat a hrál se oboustranně vcelku pohledný kombinační fotbal. Tyto minuty nám definitvně potvrdily, že konečně zvedáme hlavu a po delší době jsme schopni i více než jedné přihrávky. Naše snaha vyvrcholila asi 3 minuty před koncem prvního poločasu. To se totiž celkem riskantně až nesmyslně pustil do napadání obránce Martin Zeman, který opustil svůj post krajního obránce a donutil obránce FK Alej ke ztrátě míče. Nejblíže opuštěnému míči byl kapitán mužstva Daniel Riedl a vyslal prudkou dělovku, která vymetla šibenici branky soupeře. Srovnáno, 1:1. Zhruba po třech dalších minutách vyrovnaného souboje byl první poločas ukončen hvizdem hlavního rozhodčího. Zde bychom si dovolili menší poznámku k sudímu a to konkrétně to, že až do této chvíle pískal naprosto stejně na obě strany a jeho výkon byl perfektní.

První minuty druhé půle jsme nezačali moc dobře, dle vyjádření kapitána spíše ospale a Alej zahrozila několika prudkými střelami a závary před Kubátem. Naštěstí jsme tyto šance soupeře přečkali bez úhony a hra pokračovala dál za vyrovnaného stavu. Po slabším úvodu jsme však převzali aktivitu více na svoji stranu a troufáme si tvrdit, že jsme byli o kousek lepším a aktivnějším mužstvem, což zřejmě zapříčinil hlad po vítězství, chtěli jsme již ukončit dlouhodobou "hladovku" po vítězství.

Bohužel, a to bohužel bychom chtěli zdůraznit, došlo asi patnáct minut před koncem zápasu k nepříjemnému incidentu. Útočnou akci soupeře zastavuje obránce Dušan Mrozek, když ač skluzem, přesto dle našeho názoru čistě vypichuje balón útočníkovi. Rozhodčí však celou akci posoudil jako nedovolenou a odpískal faul. Po odpískání Dušan provedl první prohřešek proti pravidlům, vztekl nakopl balón, který trefil "faulovaného útočníka". Jasné nesportovní chování za žlutou kartu. Hráč sám tvrdí, že rozhodně úmyslně hráče netrefil a i vzdálenost jeho "odkopu" mu dává částečně za pravdu. Tato reakce vcelku pochopitelně vyvolala u soupeře bouřlivou reakci a dokonce se v jeho řadách našlo pár odvážlivců, kteří se rozeběhli situaci "řešit". Následovala ostrá ústní výměna názoru včetně fyzického odstrčení Dušana. Dušan však zareagoval naprosto nepříčetně a fyzický kontakt opětoval naznačením "hlavičky" do tváře soupeře. Soupeř však stál natolik blízko Dušana, že došlo k lehkému kontaktu.

Samozřejmě nesouhlasíme s tímto řešením konflitu našeho hráče na hřišti, není však možné brát spravedlnost do vlastních rukou a fyzicky odtlačovat faulujícího hráče, od řešení těchto problémů je na hřišti výhradně sudí. Následovala debata, která trvala asi 5 minut, během ní se hráči Aleje vehementně dožadovali červené karty pro Dušana za napadení protihráče a rezolutně odmítali postrčení Dušana po "napálení" ležícího hráče míčem. Samozřejmě cítíme, že Dušan provedl něco co na hřiště rozhodně nepatří, nicméně hráči FK Alej pronesli také několik zajímavých výroků, např. Honza Levý uslyšel z úst soupeře: "Dostaneš takové dělo, že takovou ještě svět neviděl", Dušan byl vyzván k pěstnímu soubji, atd. Nízké chování na obou stranách, bohužel zapříčiněné našim hráčem.

Dalších pár minut se odehrávalo v duchu vendety FK Alej za křivdu, kterou cítili. Vše odnesl Martin Havelka, který byl hodně nevybíravě napaden útočníkem, rovněž Honza Levý byl hodně tvrdě opečováván a Dušanovi Mrozkovi se dostávalo pozornosti určitě mimo rámec pravidel HL. Bohužel nebo možná bohudík se již rozhočí do utkání nijak výrazně nezasahoval a spíše se snažil pískat vše, včetně teatrálních pádů na obou stranách.

Zřejmě již v nastaveném čase jsme inkasovali druhý gól v utkání. Honza Šterner typicky dlouho váhal s rozehrávkou až rozehrál přesně na nohu bránícího hráče, následovala protiakce do rozhozené obrany, kde chyběl právě autor špatné přihrávky, celá akce byla zakončena lehkou střelou k tyči, kterou gólman Kubát neviděl a nemohl ji krýt. Několik málo minut před koncem tak dostáváme rozhodující úder, prohráváme 1:2.

Závěrem chceme sdělit, že nás hodně mrzí zbytečně vyhecované utkání se soupeřem, kterého máme v oblibě. Byli bychom rádi, kdyby naše vztahy s FK Alej nebyly tímto, z naší strany sportovně nezvládnutým, zápasem narušeny. Přejeme hodně štěstí soupeři do dalších bojů v naší skupině.

Bohemia Roztyly forever!

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Šterner Marek
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Riedl (Zeman)

Karty

ŽK - Mrozek Dušan

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Levý Jan

Levý Jan

Tomáš opět dokázal, že je pro obranu Bohemia nepostradatelný. Důsledně a důrazně bránil, nedělal chyby a spolehlivě vyhrával osobní souboje. Kromě toho dnes i řídil ze své pozice celou obranu a to včetně "nezvladatelných" či "těžko řiditelných" hráčů jako je např. Honza Šterner. Honza Levý je prakticky to samé jako Tomáš, ale v útočné fázi. Honza si sbíhal pro míče, nabízel se a byl nejaktivnější z útočné formace. Sice se mu dnes nepodařilo skórovat, přesto ho bylo plné hřiště a skvěle motal hlavu obraně soupeře...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook