Bohemia  3
Jawa Team  4

Komentář

První kolo postavilo Bohemii do cesty Jawa Team, soupeře, kterého v předposledním kole minulé sezony rozstřílela 4:1, soupeře společně s kterým sestoupila do páté ligy. Jawa na tom sice nebyla v minulé sezoně bodově špatně, zřejmě však měla problémy s absencemi hráčů, dvě neodpískaná utkání ji definitivně poslala na poslední místo tabulky.

Soupeř vstoupil do utkání hodně aktivně a od prvních minut zatlačil Bohemii hluboko na vlastní polovině. Jawa výborně kombinovala, robustní útočníci si uměli dobře pokrýt balón a tvrdě zakončit. Střed pole ovládl velmi šikovný hráč Jawy, který bez větších problémů vyhrával souboje jeden na jednoho a rozdával nebezpečné přihrávky.

Bohemia kupila chybu za chybou, jako by se nemohla probrat z prázdninového spánku, dokonce ani Tomáš Brabec, od kterého se čekalo režírování hry, se nemohl chytnout a jednou dokonce fatálně chyboval. První poločas se blížil ke svému konci a Bohemia již prohrávala o tři branky, když se objevilo světlo na konci tunelu.

Petr Kubát, posílen několika skvělými zákroky, "nastartován" čtyřmi brankami ve vlastní síti, si všiml volného Honzy Levého a mocným výhozem jej poslal do brejku. Ostrostřelec Bohemie se nemýlil a snížil na 1:3. Jawu inkasovaný gól snad ani nezaskočil, natolik byl průběh dosavadních minut jednoznačný. Aby také ne, prakticky hned po rozehrání se míče ujal špílmachr Jawa Team, obešel tři hráče a nedal Kubátovi šanci, 1:4. Studená sprcha. Jenže Tomáš Brabec již pomalu začal přebírat dirigentskou taktovku a v posledních minutách první půle připravil druhý gól v utkání pro Honzu Levého, 2:4. Vzhledem k převaze Jawy šlo o vcelku přijatelný výsledek.

O přestávce se konečně Bohemia vzpamatovala, naopak Jawa zřejmě mírně usnula. Bohemia vyrovnala hru ve středu pole, obránci prokoukli streotypní kličky soupeře a Tomáš Brabec konečně patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Oba týmy si vypracovaly několik slibných příležitostí, které však zlikvidovali výborní brankáři. Bohemia se sice několikrát zadrhla a dostala na chvíli pod tlak, celkově však vyrovnala hru a pokoušela se o kombinační fotbal.

Zhruba po patnácti minutách se po nenápadné kombinaci s Dušanem Mrozek dostal Tomáš Brabec ke střele z dobrých patnácti metrů. Tvrdá rána trefila obránce Jawy do zad, změnila směr a zapadla za levou tyč, 3:4. Tato branku Jawu definitivně rozhodila, již několik minut dosti nervózní soupeř začal hrát velmi tvrdě, simulovat a diskutovat s rozhodčími. Bohemia byla v laufu, cítila, že může vyrovnat a vydolovat tak bod z prakticky ztraceného utkání. V závěrečné osmiminutovce tak přišla otevřená hra o všechno. Hráči Bohemie makali nahoru, dolů, hnali se do každé šance a zlobili obranu Jawy.

Bohužel se již skóre utkání neměnilo, Bohemia ze svého náporu vydolovala pouze územní převahu, jednu slibnou standardku a nakonec ještě tvrdou střelu Tomáše Brabce, která skončila jen na břevně.

Bohemia sice prohrála, ale nevzdala se a ukázala, že v této sezoně může být zejména díky své bojovnosti silná. Musí se však vyvarovat hrubých chyb, zpřesnit přihrávku a zejména hrát od začátku aktivně. První utkání jsou vždy těžká...










Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš
  • Vondra Radek
  • Zeman Martin

Góly

1:3 - Levý (Kubát)
2:4 - Levý (Brabec T.)
3:4 - Brabec T. (Mrozek D.)

Karty

ŽK - Brabec Michal

Muž zápasu

Levý Jan

Levý Jan

Vstřelil dva góly, splnil přesně to, co se od útočníka požaduje. Kromě toho byl v útočné fázi nejaktivnějším hráčem Bohemie, nabízel se, pral se o každý balón. Zejména v prvním poločase společně s gólmanem Kubátem v našich řadách vyčníval. Honza v tomto utkání vstřelil v HL svůj 76. a 77. gól a pochopitelně je historicky nejúspěšnějším střelcem Bohemie, což hovoří za vše...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook