Bohemia  2
Terron AC Bozi B  2

Komentář

Před třetím kolem potkaly Bohemii nepříjemné komplikace s účastí hráčů na utkání, spousta hráčů dlouhodobě avizovala svou absenci (pozn. aut. M.Brabec, Vondra, Levý, Tylinger, Krákora, Zeman), na velkém fotbale se zranil Tomáš Brabec, Martin Havelka měl den před utkáním odjet na dovolenou, Petr Kubát se celý týden zotavoval z virózy.

Kapitán Dan Riedl proto neváhal a povolal k tomuto utkání Marka Šternera. Dvoudennímu naléhání podlehl rovněž Martin Havelka s přítelkyní a čtyři hodiny před utkáním Martin potvrdil svou účast. Petr Kubát, ač stále né úplně fit, nastoupil. K utkání Bohemia nastoupila se dvěma hráči na střídání, kapitán mužstva zaznamenal malé vítězství.

Terron Bozi na tom byli ještě o kapku hůř a sešli se pouze v šesti lidech. Na Pražačce se před výkopem udělalo krásně teplo, což mělo jen podtrhnout výhodu dvou mužů na střídání. Obě mužstva se dobře znala z nedávného Kbelák Cupu. Rozhodčí dokonce byli z Nereálu, vítěze posledního ročníku tohoto turnaje.

Utkání začalo z obou stran hodně opatrně, obě mužstva se soustředila na defenzívu a rozhodně nikam nepospíchala. Zejména úvodních pět až deset minut bylo z obou stran spíše odchozeno, než odběháno. Mělo to však svou logiku, oslabený Terron šetřil v parném popoledni síly, Bohemia přišla díky své "zběsilé" hře dopředu v minulém kole o bod a tak nechtěla riskovat, čekala na své šance.

V dalším průběhu nabrala hra spád a bylo se konečně na co dívat. Terron se pokoušel pronikat před Kubáta spíše individuálně, měl na to dva kvalitní středopolaře, většinou se však obraně Bohemie podařilo míč zachytit či vypíchnout. Terron z toho byl mírně nervózní a neustále remcal směrem k sudímu, obě strany věděly, že šlo o drobné fauly, navíc vždy odpískané. Pravděpodobně tedy šlo pouze o naučené navození ukřivděné atmosféry ve stylu "je mě slyšet, něco na tom bude", podezřelé bylo, že hráči Terronu vystupovali jako synchronizovaný sbor. Rozhodčí naštěstí byli natolik špatní, že to bylo v podstatě jedno. Vůbec nejlépe by bylo, kdyby ani nepřišli.

Krátce po polovině prvního poločasu se do brejku utrhl kapitán mužstva Daniel Riedl, čehož si všiml Petr Kubát a dlouhým výhozem Danovo utrhnutí podpořil. Kapitánovi po pravé straně nabíhal na přihrávku Marek Šterner, o několik kroků zpět nabíhal na střed Dušan Mrozek. V cestě stál již jen jeden obránce, druhý se snažil Dana doběhnout, ale již to nemohl stihnout. Dan potáhl míč až na dostřel branky Terronu, naposledy se ještě rozmýšlel, zda má přihrávat či střílet. Na přihrávku již bylo pozdě a tak se rozhodl míč napálit. Dodnes není jasné zda šlo o bodlo, nárt či jinou techniku, jisté je jen to, že Danovu ránu zastavilo až břevno branky Terronu. Od břevna se míč odrazil pod nohy vyděšeného gólmana a ten si jej sám zasunul do vlastní sítě, 1:0.

Kapitán Daniel Riedl tak vstřelil svůj 30. gól v 60. utkání s kapitánskou páskou a ve 100. utkání za Bohemii celkově. Nechtěl bych být jeho PIN kód...

Bohemia se sice ujala vedení a byla zejména díky aktivnímu Martinovi Havelkovi mírně lepším týmem, neznamenalo to však, že by Terron Bozi byli úplně bez šance. Nejnebezpečnější soupeři "Šoula" a "Váca", byli schopni protančit se s míčem až před Kubáta, naštěstí byli vždy včas odzbrojeni, popř. ani netrefili branku. První poločas tak skončil nejtěsnějším vedením Bohemie.

Poločasovou přestávku oba týmy využili k odpočinku a to v plné délce patnácti minut. Druhý poločas začal na rozdíl od prvního poměrně ostře, hned od začátku se hrálo svižně, oba soupeři chtěli tentokrát rychle skórovat. Zhruba po deseti odehraných minutách dostala Bohemia příležitost zahrávat přímý kop. K míči se postavil tradiční exekutor Honza Šterner, Terron postavil zeď, zbytek hráčů se staral o běžný "mumraj" před brankou. Honza se rozmyslel, rozeběhl a technickou placírkou obstřelil zeď. Nešlo o nijak tvrdou ránu, přesto se krásně třepotala v síti, 2:0. Brankář Terronu (pozn.aut. nešlo o stabilního brankáře, v tomto utkání pouze zaskakoval) totiž zariskoval a ještě před tím, než Honza míč nakopl vystartoval do skrumáže hráčů před sebou vyrážet centr či co...

Dvoubrankové vedení si Bohemia vychutnávala cca 10 minut. Obrana Terronu totiž poslala krásný dlouhý míč na obranu Bohemie, kde bohužel hloupou poziční hrou chybovat Honza Šterner, hrdina předchozích minut. Míč přelétl nad Honzou a snesl se přímo k útočníkovi soupeře, ten si jej krásně posunul směrem na branku a ještě poloskákající míč napálil k levé tyčce, Petr Kubát neměl šanci, 2:1.

Za další tři až čtyři minuty přišla další pohroma. Šikovný "Váca" se krásně prokličkoval na střed vápna a umístěnou střelou vyrovnal na 2:2. Hráči Bohemie stáli jako opaření, další "ztracený" zápas, slabá koncentrace, honilo se jim hlavami. V samotném závěru se již Terron spokojil s remízou, Bohemia se ještě snažila zaútočit. A málem se jí to povedlo, již v nastaveném čase nachází Martin Havelka polovysoukou prudkou přihrávkou nabíhajícího Dušana Mrozka, ten z první trefuje balón, který se opět odráží od břevna do brankoviště. Tentokrát jej již nikdo nedorazil, pokoušel se o to samotný Mrozek, ale míč se mu odrazil na paty, navíc byl tísněn a možná i trošku faulován obráncem Terronu. Po této akci se probrali i sudí a utkání ukončili.

Bohemia tak nejen, že opět nevyhrála, ale opět rozdávala prakticky hotové body...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Šterner Marek
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Riedl (Kubát)
2:0 - Šterner J.

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Martin svou rychlostí a přehledem výrazně oživil hru Bohemie. V útočné fázi dělal z Bohů sedící diváky, v obranné jej nikdo neobešel. V průběhu celého utkání neúnavně chválil a burcoval spoluhráče. Zejména díky němu získala Bohemia bod a sahala po dvou. Jeho výkonu scházel pouze gól či asistence...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook