Arctica Islandica  3
Bohemia  3

Komentář

Ze čtyř zápasů v řadě, které Bohemia neprohrála, třikrát "jen" remizovala, z toho dokonce potřetí v historii bezbrankově (předchozí 0:0 výsledky: 14.11.2002 - 6.J, Profesoři, 15.10.2000 - 8.M, Horsi's Heads). Proto Bohemia chtěla a potřebovala nad Arcticou Islandicou zvítězit, zisk dvou bodů by znamenal posun do první poloviny tabulky a udržení kontaktu s postupovými příčkami.

Na Tempo dorazilo deset hráčů včetně dvou padesátikorunových opozdilců (Havelka Petr, Šterner Jan). Hned od úvodního hvizdu se Bohemia, tak jako v předchozích utkáních, snažila hrát a kombinovat po zemi. Arctica ovšem k hráčům rychle přistupovala a nedávala jim mnoho prostoru.

Zanedlouho Arctica začala z chyb Bohemia těžit jasnou územní převahu, vstřelení prvního gólu bylo jen otázkou času. Jelikož však byla ve svém útočném snažení dlouho neplodná, žily i šance Bohemie. Během prvního poločasu se Bohemia dostala ke čtyřem velmi nebezpečným a velmi tvrdým ranám, které obstaral zejména Tomáš Brabec.

Brankář soupeře, který pravděpodobně vůbec nebyl brankářem (pozn. aut.: prozradily jej zejména nebrankářské pohyby), měl neuvěřitelné štěstí, pokud šla rána mezi tyče, byl vždy jen "napálen" do dolních končetin.

První úder Arcticy přišel kolem osmnácté minuty utkání. Arctica zahrávala roh z pravé strany, ve vápně stáli její dva hráči, třetí si do vápna nabíhal. Všichni byli pochopitelně těsně střeženi. Těsně před zahráním rohu se jeden ze soupeřů odpoutal od bránícího hráče a lehkým obloučkem se posunul na střed vápna Bohemie. Bránící hráč se k němu již nemohl dostat, protože musel obíhat další dvojici hráčů. Vše zmerčil Dušan Mrozek a v době kdy již centrovaný míč mířil do vápna Bohemie se vydal uvolněného hráče bránit.

Rovněž Petr Krákora neváhal a jako správný gólman okamžitě vyrazil proti míči. Petr dorazil se svou dlaní k míči o chlup dříve než Dušan, bohužel rovněž o chlup později než útočník Arcticy. Míč po menším biliardu padal nad dezorientovaným Dušanem přímo do branky. Smolná chvíle, všichni míč dobře viděli, jen Mrozek ne, 0:1. Góly hlavou by v hanspaulce neměly padat, branka je malá, prostor zhuštěný... Hlavou není možné, až na výjímky dát takovou ránu, aby ji alespoň průměrně kvalitní a střízlivý gólman nezlikvidoval (toto není kritika gólmana Bohemie, jde o čistou myšlenku). Arctica zaslouženě vedla šťastnou brankou.

Ač se Bohemia i nadále snažila o kombinační hru, nebyla schopna se vyrovnat s těsnou obranou a navíc jí opět vázla přihrávka na krátkou vzdálenost. Přesto stále bylo o co hrát, Arctica vedla pouze o jednu branku. Během poločasové přestávky se hráči hecovali k lepšímu výkonu, častější střelbě a k větší agresivitě v osobních soubojích.

Úvodní minuty druhého poločasu opět vyšly lépe Arctice. Snad hned z druhé akce, která pokračovala "jen" rohovým kopem, se podařilo nejvyššímu muži na hřišti skórovat. A to poté co si skvěle naběhl před první tyč a lehkým líznutím usměrnil míč do branky, 0:2. Nenápadný a svižný úder zřejmě tentokrát padá na Petra Krákoru, který měl míč vyboxovat do bezpečí. Bohužel se mu to nepovedlo a s Bohemií to začalo vypadat mizerně.

Další minuty druhého poločasu byly poznamenány zvýšenou aktivitou Bohemie, která se ještě více zaměřila na útok. Bohužel riskantní hra přinášela velké šance soupeři. Petra Krákora jich mnoho zlikvidoval, ovšem u jedné neměl nárok, inkasoval a o osudu utkání se zdálo být rozhodnuto, 0:3. Do konce utkání chybělo nějakých 15 min.

Zhruba deset minut před koncem začal kapitán Riedl míchat se sestavou a korigovat střídání, vypadalo to, že to nikam nepovede, přesto hráči na hřišti začali jezdit po prdeli a naplno bojovat. Žádný míč nebyl ztracený. Odměnou bylo několik standardních situací ze slušné vzdálenosti. Při jedné z nich se dostal k odraženému míči Honza Šterner, neváhal a poslal jej přímo na branku Arcticy. Ve vápně operoval Dušan Mrozek, jehož projektil trefil do boku a skončil v síti, 1:3. Do konce utkání chybělo měně než 7 minut.

Zhruba po dvou minutách se do další skvělé příležitosti dostal Dušan Mrozek, který byl vysunut mezi útočníky. Po autovém vhazování, které bylo mimochodem perfektně vhozeno, si Dušan pohlídal za svými zády obránce, obtočil se kolem něj a chtěl v pádu levačkou zakončit. Naneštěstí se o míč jen otřel... Ozval se však hvizd rozhodčího a byla nařízena penalta za stažení.

(Ani po utkání se nepodařilo zjistit, zda šlo skutečně o faul, Dušan se příliš soustředil na balón, aby cítil zda mu k zemi někdo pomohl či nikoliv. Ostatní spoluhráči tvrdí, že to vypadalo, jako by jej obránce opravdu stáhl, faktem však zůstává, že Dušan chtěl takto v pádu zakončit.)

Arctica se bránila, že rozhodně nešlo o faul, pobízela Bohemii k úmyslnému zakopnutí penalty atd. Exekuce se ujal sám "postižený", kterému dle jeho slov až do poslední chvíle vrtalo hlavou zda by měl či neměl penaltu zakopnout, zda to bude fair play či zda byl skutečně faulován a měl by skórovat. Snad proto nenásledovala tradiční kostilamka, nýbrž technická placírka, se kterou si (ne)gólman Arcticy poradil. Skóre se neměnilo, do konce utkání zbývalo 5 minut.

Za další dvě minuty již však bylo vše jinak. Tomáš Brabec dál bojoval a připravil krásný míč pro Honzu Šternera, který opět vypálil a míč opět skončil v síti. Tentokrát bez další teče, 2:3. Arctica již na hřišti prakticky nebyla, její hráči úplně přestali hrát. Bohemia byla na koni. Opět Bohemii trvalo jen dvě minuty a byla v další skvělé šanci. Sám před brankářem byl Michal Brabec. Bylo jasné, že je již příliš blízko a že nemá mnoho šancí vyběhnuvšího gólmana propálit. Na Lhotce se však z čista jasna ozvalo křiknutí. Křiknutí hlasu, který byl Michalovi důvěrně znám. Chvíli sice nemohl hlas správně zařadit, nakonec si však na své protrápené dětství vzpomněl a svému bratrovi přihrál. Bohemia vyrovnala, 3:3. Do konce utkání zbývaly necelé 3 minuty.

Ze střídačky se sice ještě ozvalo: "Dejte jim čtvrtýho!", Bohemia již však neměla sil a byla to právě Arctica, která dohrála utkání v útoku. Naštěstí však již nevytěžila více než dva rohové kopy.

P.S.: Kromě fotografií byly z utkání pořízeny 3 videa. K nalezení jsou v sekci Fotogalerie / Video / Fotbalové lekce (úplně dole na stránce).

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:3 - Mrozek D. (Šterner J.)
2:3 - Šterner J. (Brabec T.)
3:3 - Brabec T. (Brabec M.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Mrozek Dušan

Mrozek Dušan

Tomáš patřil během celého utkání k nejaktivnějším hráčům Bohemie, nabízel se a chtěl hrát. Jako správný tvůrce hry několikrát prošel obranou Arcticy jako horký nůž máslem a tvrdě vypálil. Bohužel v prvním poločase neskóroval, v poslední desetiminutovce však byl nejlepším hráčem na hřišti. Dušan neodehrál nijak vyjímečné utkání, povedlo se mu však svou agresivitou nastartovat závěrečný nápor Bohemie a vsítit první šťastný gól, poté sice trestuhodně zahodil penaltu, přesto úspěšně sekundoval Tomášovi.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook