Sokol Vysočany C  2
Bohemia  1

Komentář

I ve druhém kole Bohemia pokračovala ve skvělé docházce, mezi tyče se opět postavil Petr Kubát, do pole byly připraveny dvě kompletní pětky, oproti prvnímu zápasu se omluvil pouze Petr Havelka.

Na hřiště v Zákostelní ulici chtěla Bohemia rozhodně zvítězit a potvrdit tak perfektní vstup do sezony. Ve vzduchu sice visela mírná obava ze zvlhlého střelného prachu, hráči o ní však jen vtipkovali, sestava byla opět prakticky nejlepší možná.

Začátek utkání byl klasicky pomalejší a poměrně dost pomalý, důvodem byla oťukávací hra Bohemie a přísná defenziva Sokola Vysočany. Po pár minutách se Bohemia nastěhovala na polovinu soupeře a snažila se vstřelit úvodní branku.

Po několika úvodních šancích, které buď skončily těsně vedle nebo je lapil mohutný šikovný Sokol v brance, přišla šťastná střela soupeře. Hráči Sokola svižně přešel do protiútoku, vzniklou situaci dva na dva řešil útočník prudkou střelou ze střední vzdálenosti, Petr Kubát stihl zareagovat, a střelu rukama vyrazit, naneštěstí jí však pouze smolně srazil pod sebe. Míč poté pomalu doskákal až do branky, 0:1.

Bohemia na chvíli ztratila kontrolu a Sokol byl několik ožehavých minut lepším mužstvem, poté se však opět zatáhl do své obranné ulity. Bohemia parádně kombinovala a vypracovala si nespočet příležitostí, které končily čí lízaly tyče sokolské svatyně. Na posledních pět či deset minut nasadila Bohemia zvláštní pětici, která měla za úkol srovnat skóre.

Přestože byl Sokol pod stálým tlakem podařilo se mu v poslední minutě prvního poločasu dostat míč až před vápno Bohemie, odkud útočník soupeře nastřelil stehno Michala Brabce. Od stehna se Michalovi míč svezl na ruku a pískal se pokutový kop o kterém snad ani nikdo nepochyboval. Prostě smůla. Nařízenou penaltu sokol-exekutor kopl dost přesvědčivě, rána do levého horního rohu byla nechytatelná, 0:2.

Poločasový výsledek byl až příliš krutý, Bohemia měla být ve vedení minimálně o branku či dvě. Nicméně předvedená hra a převaha na hřišti napovídala, že utkání může být minimálně ještě hodně zajímavé. Hráči probírali různé kritické scénáře posledních minut, nakonec se shodli, že Bohemia bude pokračovat ve stejném tempu a nejprve se pokusí vsítit rychlý gól.

Druhý poločas byl ve své první části na vyložené šance chudší, důvodem byla zřejmě nervozita a nemohoucnost na straně jedné a stále stejně přísná defenzivní hra na straně druhé. Sokol již nikam nepospíchal a využil každou příležitost k úspoře času, zatím šlo jen o pomalé rozehrávání, úmyslné nechytání/blokování míče, nenápadné zakopávání (každý metr byl dobrý).

Do konce utkání již nezbývalo mnoho a Bohemia konečně skórovala, na 1:2 snížil Honza Levý, nejlepší muž na hřišti, po asistenci Michala Brabce, smolaře dne jehož čas měl ještě přijít. Od této chvíle se Bohemia soustředila pouze na ofenzívu a bránila prakticky jen ve dvou lidech, které občas nestihl nikdo ani doplnit, moře práce v obraně odvedli Tomáš Chalupa s Martinem Havelkou. Do konce utkání chybělo již jen několik minut, když nekdo z hráčů, pravděpodobně Tomáš Brabec, poslal nádhernou přihrávku na zadní tyč, kde číhal na chvíli zcela volný Michal Brabec. Michal chtěl zakončit z první, k údivu všech zúčastněných míč neskončil v síti, ale dostal se pod kopačku na místě zastavil a ve vteřině jej obránce "uklidil" za plot.

Poslední minuta a nastavené dvě minutky přinesly již spíše jen nesportovní chování, výhružky a postrkování. K vidění bylo:

- sokolské zdržování v podobě prestižní soutěže "kdo dokopne výše"
- roztylské hodně tvrdé prodírání do vápna při rohovém kopu
- sokolské obejmutí soupeře s jeho následným zahozením (v nastaveném čase, při rohovém kopu)
- roztylské oplácení zahození
- oboustranné vyhrožování a dohadování

Jak správně poznamenal Martin Havelka, lepší závěr si nemohl Sokol přát, přesně tohle chtěli, oni to nepotřebovali dohrát... Inu takticky Sokol jednoznačně vyhrál.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:2 - Levý (Brabec M.)

Karty

-

Muž zápasu

Levý Jan

Levý Jan

Honza byl jediným mužem Bohemie, kterému se podařilo zhruba třikrát trefit branku a jednou dokonce i skórovat (na svém kontě má již 81 vstřelených branek, v této sezoně šlo o trefu první). Rozhodně patřil k nejaktivnějším hráčům a představoval pro branku Sokola permanentní nebezpečí. Přehuštěná obrana, dobře postavená branka a snad trochu i smůla mu nedovolila prosadit se ještě výrazněji...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook