Bohemia  6
Budvarka B  1

Komentář

Průměr odehraných utkání na hráče klesl o několik desetin, jelikož ke svému prvnímu utkání v sezoně nastoupil Petr Krákora, který v brance nahradil Petra Kubáta.(pozn. aut.: Zákulisím se nese informace, že Petr.K si po double kolapsu na Letné vzal raději dovolenou na zotavenou)

Zbytek mužstva dorazil na Tempo v koloně sedmi osobních automobilů a jednoho minibusu... a v poměrně ospalé atmosféře zahájil utkání ze kterého brala Bohemia pouze vítězství, cokoli jiného by bylo vzhledem k postavení soupeře v tabulce považováno za neúspěch.

Utkání v prvních minutách chyběl rychlejší pohyb, za což zřejmě mohlo poměrně teplé počasí a výborná obranná hra Budvarky, které se dařilo svým důrazem přetlačovat útočníky. Bohemii se nedařilo v útoku, který se snažil spíše o individuální průniky, v obraně pak docházelo nedůrazným odkopům a zbytečným závarům, vždy však se šťastným koncem.

První gól utkání dala Budvarka, hráč Bohemie (pozn.aut.: pravděpodobně šlo o Honzu Šternera) poslal z levé strany pomalou přihrávku na Tomáše Brabce na střed hřiště. Tomáš souboj o míč prohrál a zaujal pozici stojícího diváka, útočník Budvarky se vydal do protiútoku. Poté vyslal přihrávku na své pravé křídlo, stoper Dušan Mrozek na pas trošku nepochopitelně nedosáhl a pravému tykadlu již chybělo jen pár metrů k brance.

Když už se zdálo, že Dušan útočníka doběhne a odehraje míč do bezpečí, přišel další křižný pas na dalšího zcela osamoceného útočníka, který již stál tváří v tvář před Petrem Krákorou. Míč si zasekl a v klidu si vybíral volný kout v brance, Petr proti němu okamžitě vystartoval, Dušan mezitím skluzem doklouzal na brankovou čáru. Útočník vystřelil, Petr sice střelu zblokoval, míč se však došoural do branky, 0:1. Zbytek hráčů Bohemie doběhl k vápnu...

V závěru první třicetiminutovky již byla Bohemia o kousek lepším týmem, bohužel šance stále nepřicházely nebo zůstaly nevyužity. Tomáš Chalupa se po centru Dana Riedla objevil před gólmanem Budvarky, nepovedlo se mu ale míč ve výskoku propasírovat do sítě. V poslední minutě na Tempu zazvonila dokonce tyč, když Michal Brabec šikovně tečoval autové vhazování a posunul tak míč mimo dosah gólmana...

Bohemia prohrála první poločas již počtvrté v sezoně, dvakrát takové utkání prohrála, jednou remizovala. Druhý poločas byl však zcela jiný, Bohemia do něj vlétla a ihned v první minutě vyrovnala. Tomáš Brabec si řekl pohybem o míč, Dušan Mrozek neváhal a přes tři čtvrtiny hřiště vybídl mladého dravce ke skórování. Tomáš si odstavil bránícího hráče a v pádu se pokusil vystřelit. Míč sice nezasáhl tak jak chtěl, přesto skončil v síti, vyrovnáno 1:1.

Ještě než stihl kdokoliv z hráčů na hřišti vystřídat vybídl Tomáše ke skórování Petr Havelka. Tomáš měl opět svůj střelecký den a dostal Bohemii do vedení 2:1. Fantastický nástup, během tří minut bylo vše jinak.

Další branka padla ve 39. minutě, v nadějném útoku zhruba 3-4 metry od branky byl faulován Tomáš Brabec a Bohemia kopala přímý kop. Střídačka určila za exekutora Michala Brabce, který dal v minulém utkání z podobné příležitosti krásnou branku. Michal si míč postavil, na poradu k němu přispěchal bratr Tomáš. Po krátké poradě bratrského dua Michal od míče odchází a postavil se na místo, kde by mohl očekávat přihrávku. Budvarka ale zřejmě postavila špatně zeď, Tomáš si velmi tvrdou střelou obstřelil, gólman soupeře neměl šanci, 3:1.

O další čtyři minuty později napřáhl Honza Levý k tvrdé ráně z levého křídla. Střela skončila na tyči a odrazila se přímo na nohu Martina Zemana, který dorážel na brankáře a společně s bránícím hráčem šikovně "překážel", 4:1. Šest minut před koncem utkání našel velmi aktivní Honza Levý osamoceného Tomáše Brabce, poslal mu pěknou přihrávku a pro Tomáše nebyl problém zvýšit na 5:1.

V poslední minutě přidal ještě poslední gól Dušan Mrozek, který poslal do sítě dalekonosné autové vhazování kapitána Dana Riedla, 6:1. Bohemia odehrála dva naprosto rozdílné poločasy, zaslouženě získala 2 body poté co deklasovala soupeře rozdílem třídy...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKrákora Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Brabec T. (Mrozek D.)
2:1 - Brabec T. (Havelka P.)
3:1 - Brabec T.
4:1 - Zeman (Levý)
5:1 - Brabec T. (Levý)
6:1 - Mrozek D. (Riedl)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Levý Jan

Levý Jan

Oba dnes zvolení nejlepší hráči utkání předvedli zejména ve druhém poločase perfektní výkon. Tomáš ihned po poločasové přestávce srovnal skóre. V následujících osmi minutách dovršil hattrick, celkem pak vstřelil čtyři branky. Honza se sice dnes střelecky neprosadil, byl však po celý zápas hodně vidět a na střeleckém koncertu se podílel dvěmi asistencemi. Po 120ti odehraných zápasech má na svém kontě stejný počet bodů. Honza s Tomášem ovládají historické statistiky Bohemie, dnes ukázali proč...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook