Nikdo nikde  0
Bohemia  6(k)

Komentář

Sedmé kolo připomnělo Bohemii její pionýrské začátky, tehdy hrála svá utkání také velmi brzo. Kupodivu na pokutách se vybralo opět jen Kč 100,- opět platil Honza Levý a dnes překvapivě i Dušan Mrozek.

Hned úvodní minuty utkání naznačily, že se potkala prakticky totožná mužstva. Oba týmy měly po jednom hráči, který převyšoval všechny ostatní a dirigoval hru celého týmu. Jejich vzájemné souboje pak byly opravdovou fotbalovou lahůdkou.

Skóre utkání otevřeli Nikdo nikde. Soupeři se díky důrazu podařilo protlačit míč do naší sítě, 0:1. O několik minut později, konkrétně v minutě desáté, předvedlo trio hráčů Bohemie nejhezčí kombinaci utkání na jeden dotek. Michal Brabec skóroval po přihrávce Petra Havelky prakticky do prázdné klece, 1:1.

V dalším průběhu prvního poločasu byl o něco lepší soupeř a začal pomalu ale jistě přebírat otěže zápasu. No a jak už to tak u nás bývá ztrestali nás několika góly... Do pauzy jsme inskasovali celkem dvakrát, jednou jsme vykopávali z brankové čáry, 1:3.

Ve druhém poločase jsme se mírně zlepšili, museli jsme však trochu otevřít vrátka a tak se soupeř dostával k poměrně velkému počtu šancí, vesměs se je nám dařilo přežít bez újmy, někdy sice za cenu faulu, ale nikdy nic zákeřného, maximálně drobné háčky či přidržení. Pravda, jednomu ze soupeřů jsme natrhli triko pod dresem, snad to přežije. Nutno dodat, že téměř vždy i řádně odpískané. Sudí sice působil jako ustrašený neprůbojný chudáček, ale nakonec nebyl tak špatný.

Hráči Nikdo nikde byli ve druhém poločase navzdory stavu dost nervózní. Vcelku nepochopitelně nadávali sudímu za každý údajně otočený či špatný verdikt. Soupeř byl jak napnutá struna, neustále nás slovně urážel a zesměšňoval. V jednu chvíli byli borci tak nahecovaní, že jsem měl strach o zdraví Martina Havelky. Kupodivu jsem to ale fyzicky odsral jen já, tvrďák největší. Ve vápně těch podvodníků jsem si za trenýrky přidržel jednoho z obránců (č.4, podvázaná obě kolena, sušinka, max 76kg, 180cm, snídal chléb s máslem a jarní cibulkou), ten se rozhlíd a jednu mi ubalil loktem přímo na spánek. Nával adrenalinu jsem zpracovával v poloze ležmo. Bourák s číslem 4 pak vystřídal a na hřišti se již neobjevil.

Vzhledem k ráně na mozkovnu možná nebude následující sled událostí úplně správně, nicméně soupeř zvýšil své vedení na 1:4 a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.

Zhruba 4 minuty před koncem došlo k další vypjaté situaci, když si Mrozek posunul míč až příliš před sebe, soupeř byl u míče o chlup dříve a odkopl jej, jelikož to ale bylo opravdu těsné a žádný ze soků nechtěl ustoupit došlo k nárazu. Mrozek stihl zvednout ruce do úrovně břicha a tak soupeře odstrčit. Soupeř skončil na zemi, kde se zmítal tak, že ani spoluhráči nemohli dlouhé minuty zjistit co mu je. Naštěstí ale nebylo nutné použít mobilní defibrilátor, který u sebe měl klubový doktor Petr Krákora.

Situace na hřišti byla jen tak tak zvladatelná, soupeř se vztekal, nadával a moralizoval. Slovo si vzal kapitán Bohemie, chtěl uklidnit situaci a tak sáhl k osvědčenému nástroji, následovala konfrontace.

Nechci to dramatizovat, ale dva borci si nemohli vzpomenout ani na den ani na měsíc ani na rok narození a přitom to před zápasem v kabině tak trénovali. Samozřejmě nechtěli ukázat doklady, což nemusí, ale když neznají údaje z RP, tak jsou černí. Proto nám to stačilo, jde o klasiku na kterou soutěžní řád pamatuje v článku 36 soutěžního řádu, viz. http://www.psmf.cz/index.php?cmd=page&id=23.

Aby jste to nemuseli číst (což ale doporučuji) uvádím, že rozhodčí kontroluje totožnost porovnáním hráče s RP, pokud RP nedostačuje ke zjištění totožnosti je sudí oprávněn vyžádat si průkaz totožnosti. Sudí dokonce může kontolovaného hráče dotazovat na údaje v jeho průkazu totožnosti, což je bomba. Průkaz totožnosti pochopitelně hráč dávat sudímu nemusí, jde pak ale o neprokázaní oprávněnosti startu hráče což znamená, že se další řešení automaticky přesunuje před STDK. Pokud hráč neprokáže totožnost ani na STDK bývá toto trestáno kontumací utkání, ale zřejmě půjde o nějaké precedentní rozhodování, protože v příkladovém sazebníku trestů je uveden pouze trest za neoprávněné nastoupení hráče k utkání na jiný, neplatný nebo zfalšovaný RP je-li zjištěna totožnost, tady je pak kromě kontumace výsledku uplatněn i odečet 2 bodů celému týmu. Je to trochu paradox, když neukážu průkaz totožnosti a ani se nedostavím na STDK bývá zpravidla udělena pouze kontumace bez odečtu bodů. Což týmy vede k jedinému: zatloukat, zatloukat, zatloukat, nemají právo po nás žádat průkaz totožnosti tak jim ho neukážeme. Já bych to napsal jinak, není-li zjištěna totožnost pak odečítat body, je-li zjištěna pak pouze kontumace. Najednou by podvádějícímu týmu stálo za to podvod přiznat. Zároveň by nebylo žádných pochyb o rozhodnutí.

Mimochodem toto mi připomíná, že oba kapitáni a všichni hráči, kteří neprokázali totožnost se musí v úterý dostavit na jednání STDK. Poslední důležitou věcí v soutěžním řádu je, že hráč, který neprokázal svou totožnost nemůže pokračovat v utkání. Jeden z černochů však proti nám v utkání pokračoval. Nikde jsem nenašel jak se postupuje, když po konfrontaci klesne počet hráčů pod minimální mez atp., to už jsou ale hodně speciální případy, nejdůležitější je dostavit se na STDK kvůli dodatečnému zjišťování totožnost...

Bylo také dobře, že jsme se alespoň trochu pobavili o naší již třetí konfrontaci v této sezóně. Resp. Dan zaslechl nějaké názory proti a chvíli obhajoval své postupy. Navrhuji na příští utkání přijít včas a v rámci možností to probrat, klidně zorganizovat i mini hlasování, pokud někdo s něčím nesouhlasí je potřeba to říci a řešit ihned. Níže přihazuji témata ke zvážení:

- Na trojku nemáme a chceme jí zachránit za každou cenu.
- Image konfrontačních králů mi nevyhovuje.
- Přijde mi trapné, že kontrolujeme registračky, když prohráváme.
- Kontrolujme registrace každý zápas a to vždy o poločasové přestávce. Upozorněme na to před utkáním sudího a kapitána soupeře.
- Agresivita, poslední dobou jsme až příliš často v konfliktních situacích.
- Podpora rozhodnutí kapitána, aneb musím jej podpořit přestože mám opačný názor?
- Jak řešit konfliktní situace, aneb co nechceme, k čemu se nesnížíme, co je nepřípustné.

Končím, koukněte na fotogalerii, je tam Brába na několik způsobů ;o)

Horst 1.FC - MTPCH 5:1 (to nám úplně nenahrává...)

Soupiska

    -

Góly

-

Karty

-

Muž zápasu

Tohle je poslední dobou ošemetná anketa. Nikdo úplně nezáří. Nejlepší je Martin Havelka, těsně za ním Honza Levý. Skokani sezóny jsou pro mě Michal Brabec a Petr Havelka, kteří ožili. Byť třeba vymyslí obrovskou kravinu a chybují, tak ale jsou schopni zahrát a je je vidět. Pak je tady hromada lidí, jejichž výkony stagnují, takový Tomáš Chalupa je jasný příklad. Není lepší než dřív, není horší, ale momentálně není tolik vidět. Naopak třeba Aleš Tylinger je ještě neviditelnější než dříve, přitom by stačilo kdyby se tlačil do brány, prostě stál ve vápně soupeře a čekal na šanci. Největší zklamání je pro mě Šterny a Zemča. První jmenovaný se sice bojí pořád stejně jako dříve, ale po zranění ho úplně neposlouchá míč a nedaří se mu. Druhý jmenovaný umí být kurva nepříjemný soupeř v tělocvičně, na hanspaulce se mu pak ale motá míč mezi nohama jako v nějakém Chaplinově němém filmu, který s úžasem sleduji. Největší neznámou zůstává Tomáš Brabec, fantastický to fotbalista. Bohužel viděl jsem ho jen jednou, dal góly, byl vynikající, ale prohráli jsme... No a nakonec fantastický Mrozek. Ten kluk nemá chybu.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook