Bohemia  3
Pražačka  0

Komentář

Utkání začalo nepříjemným finančním překvapením, nikdo se nezpozdil a tak v pokladně nezacinkalo. Další nezvyklou situací byl počet přítomných hráčů, Bohemia se sešla pouze v osmi lidech (naposledy jsme hráli v osmi lidech 17.5.2009). Pražačka se sešla pouze v šesti a tak hrála bez střídání.

Zápas začal v opatrném stylu, Bohemia nechtěla riskovat a vzhledem k postavení soupeře v tabulce se rozhodla pro defenzivnější pojetí hry. Dokonce to chvíli vypadalo, že Bohemia bude hrát jen na jednoho útočníka. Po několika odehraných minutách se začala Bohemia osmělovat a stále více se tlačit dopředu. Soupeř totiž hrál pouze dlouhé míče na vysokého hrotového hráče, s ním si však slušně řečeno poradil Martin Havelka.

Zhruba po čtvrthodině hry zužitkovala Bohemia svou převahu a vsítila první gól utkání. Po kombinaci s Martinem Havelkou se do míče opřel Mrozek a učebnicovým bodlem propálil brankáře hostí, 1:0. Střela byla vyslána zhruba 2-3 metry za polovinou hřiště, po střele byl sudí donucen nařídit výměnu sítě, míče a evakuaci severní tribuny.

I ve zbytku poločasu byla Bohemia lepší a měla i hromadu šancí. Bohemia vynikala v obranné činnosti, poprvé po hodně dlouhé době si hráči skutečně pomáhali, zaskakovali za sebe a útočná i obranná řada se skvěle prolínaly. Konečný výsledek prvního poločasu neodpovídal situaci na hřišti, nicméně o záchranu bojující tým zůstával trpělivý, soustředěný a respektoval soupeře.

Druhý poločas byl ze strany Bohemie minimálně stejně dobrý, spousty šancí, perfektní bránění, slušná úspěšnost v osoních soubojích a slušný pohyb. Druhý gól přidala Bohemia kolem 45. minuty. Tomáš Chalupa si naběhl před vápno, zpracoval přihrávku, pohlídal si soupeře a patičkou krásně uvolnil Dana Riedla, který míč hodně sebevědomě napálil pod víko, 2:0. Tomáš přesně něco takového potřeboval, odehrál perfektní zápas.

Pražačka začala hrát paradoxně až když prohrávala o dvě branky. Soupeř z nenadání začál Bohemii přehrávat a dobrých pět až deset minut visel gól ve vzduchu. Naštěstí obranná hra Bohemie byla stále vynikající.

V samotném závěru utkání definitivně rozhodl kapitán Bohemie Daniel Riedl, vsítil svůj druhý gól v utkání a výraznou měrou tak přispěl k zisku dvou bodů. Poslední gól padl po typické polostřílené přihrávce Petra Havelky, taková ta co letí na koule a prakticky se s ní nedá nic nedělat... Dan je menšího vzrůstu a tak míč dorazil svým desetičlánkovým radiátorem, 3:0.

Nutno dodat, že Pražačka odehrála první poločas bez jediného hráče na střídání. Na druhou půli ji pak jeden šikovný kousek posílil. Celkově ale soupeř určitě nebyl v plné síle, protože jeho kvalita neodpovídala týmu, který poměrně jednoznačně vede třetí ligu.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan

Góly

1:0 - Mrozek D. (Havelka M.)
2:0 - Riedl (Chalupa)
3:0 - Riedl (Havelka P.)

Karty

-

Muž zápasu

Riedl Dan

Riedl Dan

Náš kapitán potřetí v sezóně vyhrál anketu o muže zápasu, poprvé si jí "nevykecal" u sudího či na STDK, ale zasloužil si jí za svůj sportovní výkon na hřišti. První gól byl perfektní, snad všechny hráče Bohemie muselo překvapit s jakým sebevědomím narval míč pod břevno, perfektně vyřešeno. Druhý gól rozhodně nebyl fotbalový a vlastně byl strašně ošklivý, nechat od sebe míč jen tak odrazit to není fotbalové, nicméně bylo strašně důležité, že tam Dan stál a že celá stiuace skončila gólem. No a když se to celé sečte tak Dan střelecky zajistil body, které jsou pro tým tak trochu navíc a v boji o záchranu rozhodně bodnou! Dokonce přináší i mírný optimismus, protože tento zápas Bohemii zvedne sebevědomí a to se bude v boji o záchranu hodit...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook