Bohemia  3
MTPCH  4

Komentář

Bohemia se sešla poprvé v této sezóně, a byť chyběl Martin Havelka, který zatraceně chyběl a který se zotavuje z domácího násilí (natržená achilovka), bych dokonce řekl, že v nadprůměrné sestavě. Řady Bohemie rozšířil Michal Javůrek o němž se můžete dočíst více zde a který patřil k výrazným osobnostem utkání.

Utkání nezačalo pro Bohemii vůbec dobře, aktivní soupeř jí sevřel na její polovině hřiště a nebezpečně ohrožoval Kubátovu svatyni. Díky úvodní dominanci se také MTPCH ujali vedení, když zaslouženě skórovali, 0:1.

V dalším průběhu poločasu se projevily dvě zásadní věci, za prvé vynikající forma Petra Kubáta, který neskutečnými rybičkami likvidoval jednu šanci MTPCH za druhou, za druhé neskutečná hra hráče MTPCH č.6, který si spletl fotbal se Sumó, za chvíli vysvětlím proč jsem došel právě k Sumó.

Ten poseroutka totiž dělal jen 2 věci: za prvé naprosto vždy atakoval soupeře první rukama, až poté tělem či nohama či jakkoliv jinak. Uznejte, je neskutečně těžké hrát proti někomu kdo Vás nejprve poplácá po lících a pak teprve do Vás zajede nohou, proti někomu kdo do Vás nejprve vrazí rukama a pak teprve hraje míč, proti někomu kdo Vás chytá za bicepsy a tricepsy jako kdyby je chtěl poždímat a pak teprve Vás předskočí. Mám na těle od toho sráče 4 zhmožděniny, dvě na tricepsech, jak do mě zajel předloktím, dvě na kozách jak mě odstrákavl a zmáčkl prsty, facka která mi přistála na krk a za kterou jsem jej úmyslně složil žádnou podlitinu nezanechala.

Druhou věc, kterou ovládal mistrně byl řev a pláč. Po deseti minutách hry jsem měl pocit, že jsme mu amputovali obě ruce a žalud. Chápu, že bez těchto částí těla je chlap v prdeli, ale... je trochu s podivem, že o žalud ten kokot přišel ve chvíli, kdy jsme se řítili 3 na 1, bohužel sudí podlehl dojmu, že hráč č.6 umírá a náš brejk přerušil. Hra byla na 5 min. přerušena, hráč asi dalších 5 min. nehrál a pak opět řádil... Vtipné je, že celý "úraz" si způsobil sám poté co narazil do našeho stojícího hráče a přivodil si "koňara". Inu cítíme křivdu, sudí nás v této situaci jednoznačně poškodil.

Abych se ale vrátil od toho buzeranta zpátky k zápasu, tak Bohemii se podařilo srovnat skóre po gólu Michala Brabce a asistenci Daniela Riedla, 1:1. Bohužel ještě do konce prvního poločasu se MTPCH dostalo do vedení, když se na pravé straně prosmýkl útočník podél obránce, po zemi napálil míč před branku, který za záda Kubáta dorazil nepokrytý kolega, 1:2.

Ve druhém poločase šli MTPCH do dalšího vedení po individuálních chybách Bohemie, celkové skóre tak narostlo na hrozivých 1:4. Bohemia však nesložila zbraně a za chvíli korigovala, když Jan Levý rozehrál roh, Mrozek lehce míč přiťukl k Petrovi Havelkovi, který jej nekompromisně poslal do sítě, 2:4. V samotném závěru utkání se Bohemii podařilo skórovat ještě jednou, dlouhý míč se při zpracování Mrozka odrazil k Honzoli Levému, který jej napálil a angličanem snížil na 3:4.

Další gól bohužel Bohemia v závěru nepřidala, byť měla k dispozici několik standardních příležitostí, a tak první utkání této sezóny těstně prohrála. Nutno však sportovně přiznat, že soupeř byl lepší a jen díky skvělému výkonu brankáře Bohemia neprohrála vyšším rozdílem skóre.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Javůrek Michal
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:1 - Brabec M. (Riedl)
2:4 - Havelka P. (Mrozek D.)
3:4 - Levý (Mrozek D.)

Karty

ŽK - Brabec Michal

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

Levý Jan

Levý Jan

Top player na straně Bohemie je jasný, bez zákroků Péťy Kubátů bychom prohráli o 3-4 branky. Neskutečně nás držel a jen díky jeho zásluhou jsme v posledních minutách měli o co hrát. A chtěl bych také vyzdvihnout jeho leteckou akrobacii, po zimě vím, že gravitace je svině, ale to jak létal vzduchem Kubi, jsem již dlouho neviděl. Druhou výraznou individualitou byl Honza Levý, který si sbíhal pro míče hluboko na obrannou polovinu a snažil se hrát, být k dispozici, uvolnit se. Jednoduše byl velmi často v pohybu, což je přesně to co potřebujeme a co nám chybí...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook