Hustec  1
Bohemia  3

Komentář

Musím se přiznat, že v prvé řadě mě zaskočila marodka Bohemie, na sraz jsem dorazil s 15ti minutovým zpožděním, což mě stálo Kč 50,- ale jediné co jsem se dozvěděl je, že jsme jen dva na střídání. Později mi bylo vysvětleno, že za nízkou účast může:

- zranění Honzy Levého z předsezónního turnaje
- zranění Michala Brabce z předchozího zápasu, kdy jej po penaltě rozbolel palec u nohy
- Michalu Javůrkovi vypovědělo službu auto a musel do autoservisu, nerozumím tomu
- Martin Zeman na poslední chvíli odvolal účast, důvod neznám
- Havelka Petr v týdnu oznámil konec v Bohemii, pak po dohodě s kapitánem měl dohrát sezónu, nicméně nedorazil

Co to chlapi do řiti je? První zápas se nám nepovedl, vím, byli jsme na sebe chvílema hnusní a "tým" jsme ani zdaleka nepřipomínali, ale já v těch všech omluvenkách cítím něco hlubšího. Nikdo ze zraněných se ani nepřišel podívat, auto v servisu neznám, ale asi bychom nějak pomohli, odchod do veteránů taky moc nechápu, buď je to neupřímná odpověď, nebo Petrovi něco vadí, čekal bych po těch letech jiný konec a jinou formu takového sdělení. Teď trochu mluvím o tom, že jsem jej minulý týden sepsul a dnes se dozvěděl, že už jej asi neuvidím... štve mě to, 10 let v rodině se musí končit na prosincové schůzi, to nejde udělat jinak! Nerozumím tomu a jsem nasranej, proč se to mám dovídat zprostředkovaně, co to sakra je?

K zápasu Bohemia nastoupila se dvěma muži na střídání, což je na její poměry málo, na druhou stranu takový počet slibuje výraznější zapojení do hry. Zápas začal vcelku jasně, Hustec od prvních minut prokazoval kvalitu jak v kombinaci tak v individuálních schopnostech

Od úvodních minut však bylo zřejmé, že Hustec není na utkání dobře připraven, jednak až podezřele afektovaně spolkl Bohemii její tradiční varování před možnou kontrolou registračních průkazů a "bublalo" to v jeho řadách již před začátkem utkání, za druhé od úvodních minut dosti nevybíravě komentovali veškeré dění na hřišti, rozhodčí se několikrát dověděl, že to "zmrdal", Bohemia že jsou "chudáci" a já nevím co ještě...

Chtěl bych zde připomenout, že toto úvodní vyvedení z míry má na svědomí naše pravidelné upozornění soupeře na možnost konfrontace a že v podstatě z taktického pohledu je to správné, v týmu soupeře to vřelo od počátku, nekoncentrovali se, měli potřebu to řešit. Jejich "stav" se zhoršoval s každým zákrokem odpískaným proti nim či s každým naším kritickým komentářem vůči sudímu. Bylo skvělé vidět, jak tohoto jevu využíváme, přivádíme Hustec do varu a naprosto mimo koncentraci, opravdu, z taktického pohledu, jsem s hrou velmi spokojený. Takto zkušení matadoři školí nevybouřené a agresivní mládí.

Zhruba po 10ti minutách hry posunul míč do brejku Tomáši Brabcovi Honzík Šternerů a hladový Tomáš otevřel skóre utkání, 1:0. Poměrně překvapivé vedení Bohemia do poločasu neudržela, Hustec z pohledné kombinace záhy vyrovnal, 1:1. Toto byl také poločasový výsledek duelu.

Během poločasové přestávky Hustec vykazoval značnou míru nervozity, kterou převtělil do vybízení Bohemie ke slibované konfrontaci. Bohemia s úsměvem nabídku odmítla, vědíc, že nervozita, neprofesionalita a disrespekt soupeře pracuje v její prospěch, když stále nahlodává mysl soupeře a stupňuje jeho agresivitu. Na celé situaci bylo nejdůležitější, že možnou konfrontaci připomněl hráč soupeře, Bohemia se jen na oko zdráhala ji provést v poločasové přestávce :) Na čež Hustec reagoval sérií urážek vůči některým hráčům Bohemie, kteří ale naprosto skvěle a možná až zbytečně slušně odpovídali. Musím uznat, že takový Martin Havelka má tuto asertivní komunikační techniku dobře zažitou a dokonale jí umí využít!

Druhý poločas odstartoval naprosto stejně jako ten první, Hustec byl aktivnější, jeho kombinace byla precizní, bohužel pro něj končila na skvělé obraně či na výborném Kubátovi, který se několikrát vyznamenal i tváří v tvář útočníkům soupeře. K Petrovi musím říct, že jsem ho po celý zápas cítil a že jsem mu obrovsky věřil, měl den a Bohemii podržel, jeho výkon měl vše, skvělé "letecké" zákroky proti střelám, skvělé výběhy a eliminaci soupeře, bezchybné polapení všech centrů před branku Bohemie.

Zhruba ve 40.min. po stříleném rohu Bohemie do vápna Hustce tečoval míč Tomáš Chalupa. Balón se odrazil a zastavila jej až ruka obránce, která zabránila v jeho pokračování k dalšímu hráči Bohemie. Sudí neváhal a nařídil penaltu. Radost Bohemie a rozčarování soupeře netřeba komentovat. Ke značce pokutového kopu se díky absenci bratra postavil Tomáš Brabec a typicky nekompromisní ranou poslal Bohemii znovu do vedení, 2:1.

Hustec od této chvíle nevídaně sprostě urážel vše co se pohybovalo po hřišti, je až neuvěřitelné kolik urážek jsme my i rozhodčí museli vyslechnout. Nechci, aby to vyznělo, že hráči Bohemie jsou andílci, ale kdo byl ten večer na Tempu ví, že na 10 opravdu ošlivých urážek jednoho hráče Hustce připadá 1-2 běžná urážka hráče Bohemie, přeberte si to jak chcete. Jsem obtloustlý jednatřicátník, který si již 6 let hraje na tatínka, ale to co jsem musel vyslechnout a agresivitu kterou jsem v soupeři viděl bych před narozením mých synů nezvládl a soupeři vyhlásil krvavou válku, možná bych prohrál, ale několik dobře mířených ran bych rozdal, o tom jsem přesvědčen.

O to horší bylo mé rozčarování, když jsem byl v polovině druhého poločasu vyloučen za potyčku ve které jsem se nikoho nedotkl! Nejprve totiž Tomáš Brabec, vcelku obyčejným strčením, přerušil útok soupeře, bohužel v blízkosti lavičky Hustce, kde zároveň sídlilo hnízdo radikálních fanoušků soupeře. Lavička ani fanoušci neváhali a s agresivitou sobě vlastní vystartovali proti Tomášovi a dosti nevybíravě jej odstrkávali. Celé jsem to zmerčil a v milisekundě vyhodnotil tak, že tam musím rychle vniknout, domníval jsem se, že můj dramatický vstup do hloučku kolem Tomáše zastraší soupeře a umožní mu uniknout.

Naběhl jsem tedy do hloučku mezi agresivního fanouška a Tomáše, fanouškovi jsem hrozil, nicmé ně jsem se jej dotkl jen zlehka tak, abych zastavil jeho postup, do hloučku přilétl s rozeběhem "magor" soupeře, který mě, skoro stokilového chlapíka povalil k zemi. Zůstal jsem na zemi s přesvědčením, že tento svár v bitku nepřeroste a v domění, že viník bude potrestán. Za chvíli mě spoluhráči odvlekli z agresivního hloučku, od této chvíle jsem již jen na dálku soupeři hrozil a nadával. K mému rozčarování si me za 2 minuty vytáhl, spolu s největším debilem soupeře, sudí a oběma nám udělil červenou kartu. Rychle jsem přemítal proč jsem kartu dostal. Jediné co mě napadlo je moje bleskové zapojení do sváru, jinak mě nic nenapadá, nikoho jsem neinzultoval, do nikoho nestrkal, nikoho neurážel, prakticky ihned jsem skončil na zemi... a v tu chvíli mi to došlo: obětní beránek. Sudí potřeboval uklidnit oba týmy a tak jim pohrozil v podobě expemplárního trestu. Narozdíl od vykartovaného soupeře jsem se šel pokorně převléknout a dokonce ani nebyl vulgární, nebyl jsem vyhecovaný, uvědomoval jsem si co se stalo, soupeř nikoliv.

Blesklo mi jen hlavou: "Nebudeš hrát, a budeš rád když to bude jen 1 utkání" a to mě sakra štve, nic jsem neudělal, nikoho jsem ani neuhodil a teď budu "souzen" za napadení soupeře či snad fanouška soupeře s horní hranicí trestu někde kde o tom ani nechci přemýšlet...

Od této potyčky se Hustec trochu uklidnil, vykázal totiž své fanoušky a vyloučeného hráče dále od lavičky, což přispělo k výraznému zklidnění situace.

Několik minut před koncem poslal do brejku Tomáše Brabce Martin Havelka, byla to taková ta nabídka za obránce pro ryhlé hráče, kteří umí pracovat tělem, kvůli odstavení dotírajícího obránce. Tomáš si s ní poradil bravůrně a nedal gólmanovi šanci, 3:1. "Dělba" bodů doznala výraznějších obrysů.

Hustec začal hrát na riziko, Bohemia se soustředila především na obranu. Hustec měl sice několik slibných příležitostí, na skóre již však neměly vliv a tak Bohemia naprosto zaslouženě zvítězila.

Varování pro soupeře: Jakmile hráči Hustce slétnou na zem, začnou respektovat soupeře a vážit si hry a rozhodčích, budou neskutečně silní!

7 - Riedl D. - skvělá taktická bitva, možností konfrontace živil v soupeři nejistotu
8 - Kubát P. - pochytal co mohl a to s takovou jistotou a důrazem, že jsem se ho bál
9 - Brabec T. - opět rozhodující činitel na straně Bohemie, tentokrát bez hádek se spoluhráči
8 - Havelka M. - precizní výkon
6 - Mrozek D. - bojoval, až do červené karty byl ale spíše neviditelný
6 - Šterner J. - rozhodně bojoval, ale sem tam v klíčových chvílích cukne (a on to ví!)
6 - Tylinger A. - dost neviditelný, nicméně více viditelný než minulý týden
7 - Chalupa T. - bojoval, perfektní výkon, nemám co dodat

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Brabec T. (Šterner J.)
2:1 - Brabec T.
3:1 - Brabec T. (Havelka M.)

Karty

ČK - Mrozek Dušan
ŽK - Riedl Dan

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Kubát Petr

Kubát Petr

Všichni víte, že z výkonu Tomáše Brabce si na zadek nesednu, protože já prostě vidím když se nevrátí a mohl by, když nezabojuje na 100% a mohl by, když diriguje či kritizuje ostatní byť by mohl sám zaskočit, atd.. Dnes to ale bylo jiné, individuálně se mu až zase tolik nedařilo, nicméně vázal na sebe hráče, sbíral fauly a zejména uspěl v šancích do kterých se dostal. Ruku na srdce, kdyby v těch šancích byl kdokoli jiný, tak by je všechny neproměnil, to je také něco co si odnáším: Tomáš je predátor, je to prostě střelec, který když má den (a on ho většinou má) dá všechny góly svého mužstva. Na druhé straně je potřeba vyzdvihnout obranu, tam je ale těžké vybrat jedno jméno, člověk se tam nadře, dostane hromadu ran, vidět to není, gól nedá, naopak spíše tak nějaký zaviní či si jej někdo "povodí". Za všechny obránce bych dnes vyzdvihl brankáře Petra Kubáta, který kromě toho, že super zachytal, měl všechny centry a ve vápně dominoval, zahrál skvěle takticky. Měl výběhy proti brejkům, kterými zastavoval míče a které byly natolik důrazné, že i tvrďák Šterny jen zíral, jak Kubi skluzem posílal soupeře 1-1,5 metru do vzduchu. Petrův výkon byl bezchybný, hromadu toho pochytal, byl oporou a jistotou, to se musí ocenit, takového ho chceme.

Kubi: Díky za přání k svátku, byl jsi z mančaftu jediný. Je to smutné... Mimochodem, 9.4. slaví i můj syn, který má narozeniny...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook