Bohemia  2
La Oliva  2

Komentář

Příchod hráčů na sraz se, již prakticky tradičně, pro Mrozka změnil v automobilovou honičku. Pitkovický nešťastník si totiž na opatovickém kuláťáku uvědomil, že nemá "přezůvky" a opět tak trhal asfalt na D1 a to v obou směrech. Vypadá to, že kulaťáky na něj mají pozitivní vliv. Tomáš Brabec a Petr Havelka po příchodu rovněž tasili padesát...

Utkání se hrálo na naprosto neznámé půdě, hřiště bylo obě týmy hodnoceno spíše negativně, velké fotbalové hřiště rozdělené na několik "nudlí", s menšími brankami, nahrává spíše defenzivním týmům. První vzájemný souboj začal převahou a dalo by se říci i náporem Oliv, které od první minuty přesně a rychle kombinovaly. Navíc když už to neměly Olivy komu dát prokázaly skvělé individuální schopnosti a až velmi snadno vítězily v soubojích jeden na jednoho.

Olivy hrály to co uměly nejlépe, tedy velmi útočně a musím přiznat, že chvílema Bohemia působila jako parta zoufalců, která je věčně o 3-4 kroky zpět. Olivy v této části utkání dominovaly a byly zaslouženě odměněny prvním gólem utkání, 0:1.

Zoufalství některých hráčů bylo natolik veliké, že se snažili dokonce i dešifrovat komunikaci soupeře, ale jazyk připomínající srbočečenštinu se nepodařilo rozlouskout ani s pomocí armádní Enigmy I., která třímá v naší "tašce". Naštěstí příliš útočné ladění Oliv otevíralo také okénka pro nepříjemné výpady.

Za zmínku stojí šance Mrozka po přečíslení tři na jednoho, kterou jen tak tak vytěsnila Oliva v bráně. Ostatní hráči také nebyli daleko od úspěchu, ale na takto malém hřišti je vždy ve výhodě bránící mužstvo, které má možnost prostor před svou brankou dokonale zahustit.

První poločas končil rychlým střídáním na straně Bohemie a jelikož chybělo do konce utkání asi 20-30 vteřin nákopem na dva hrotové útočníky. Bohužel útočníci nákop již předem odsuzovali, ignorovali a o míč se nepoprali. Tak se stalo to co se stát muselo, Olivy okamžitě rozehrály a jen díky obrovskému štěstí nezvýšily v závěrečných vteřinách své vedení.

Tato akce měla dohru ještě o přestávce, Mrozek již nebral ohledy na neustálé brebtání Brabce juniora a pustil se do něj s vervou. Jelikož zbytek mužstva stál za Mrozkem mladý Brabec musel strávil celou poločasovou pauzou s indulónou v ruce a ošetřoval zkušenějším hráčům obuv. Díky skvělé práci mu bylo v poslední minutě přestávky dovoleno se i trochu napít.

Ve vůdcově stanu se pak rada starších rozhodla usnesením, které prošlo poměrem 2:1 (2 se zdrželi), pro zásadní tah: stáhli Tomáše Brabce z útoku do obrany, opačným směrem pak poslali samotného vůdce. Řekl bych, že toto byl zásadní a správny tah.

Druhý poločas začal pro Bohemii naprosto nešťastně, velmi šikovná útočná Oliva odrazila pokus Tomáše Chalupy o předskočení, otočila se s míčem a nedala Kubátovi šanci, 0:2. Byl to šok, ale ne zas tak veliký, do konce utkání stále zbýválo hodně času. Jedno však bylo jasné, tuhle olivu bude muset až do konce utkání vypeckovávat Martin Havelka, kterému se na ní velmi dařilo.

Pomalu ale jistě se hra začala vyrovnávat, zřejmě to bylo způsobeno vyztužením zadních řad Bohemia a také přeci jen již opatrnější hrou Oliv. Bohemia spustila svůj stroj a začinala se dostávat do obrovských příležitostí, první která se ujala byla tutovka Daniela Riedla. Tomáš Brabec se dostal k míči u brankové čáry na levé straně vápna Oliv a předložil svému kapitánovi, který se ocitl sám před gólmanem, gól na zlatém podnose. Náš kapitán myslel na diváky, míč si ještě 2-3 vteřiny podržel, mírně potáhl do strany a pak napral pod víko, 1:2. Neskutečná a hlavně nečekaná drzost!

Za tohoto stavu se již hrál tzv. totální fotbal, Bohemia moc nebránila, chtěla za každou cenu srovnat skóre, Olivy bránily ale né zcela zodpovědně, také spíše chtěly vstřelit rozhodující branku. Mrozek i Martin Havelka se ještě snažili vyburcovat svůj tým k extrémnímu výkonu. Mrozek strkanicí se soupeři, nesmyslně hrozíc, že soupeře "vykostí", ze které jej bohužel odtáhli podsaditější spoluhráči. Havelka pak vztyčeným, od druhého článku hnědým, prostředníkem, říkajícím "jsi jednička".

V těchto chvílích všichni jeli na doraz, vyznamenala se obrana Bohemie, vynikal Kubát, útok se snažil seč mohl. Skvělé příležitosti měli Michal Brabec, Mrozek, ale i Riedl a další. Pár minut před koncem se rozjela nejdůležitější akce Bohemie. Kubát rozehrál míč s Martinem Havelkou, který posunul po lajně na rychlejšího bráchu U. Bolta Dušana Mrozka, který brilantně zpracoval, rozhlédl se, přihrál na střed mladému Brábovi a jako když střelí si naběhl mezi zelenou a černou olivu. Celá aréna čekala, že mladý Brába prostrčí míč Mrozkovi a proto se i všechny Olivy soustředily především na něj. Tomáš však překvapil, potáhl míč na střed a nekompromisně vypeckoval vše v cestě, 2:2!

Nad Opatovem jakoby se prudce ochladilo, ve vzduchu byl cítit jen olej, extra panenský, za studena lisovaný, s vylouhovaným česnekem, k dostání v prodejnách M&S, za pár korun, v 250ml balení.

Do závěrečného hvizdu rozhodčích se již však žádný z aktéru střelecky neprosadil, pouze kapitán Riedl rozezvučel tyč branky Oliv, kterou si však brankář svědomitě hlídal. Utkání tak skončilo remízou 2:2.

Když jsem tak odjížděl z Mikulovy dorážel na mě jeden Peugeot, znáte to, automobilka bez historie ve sporťácích, vyrobí takový ten plastově působící pouťák z něhož číší střelba na Matějské, čili nic co by navrhl Ferruccio Lamborghini, Ferdinand Porsche či snad Enzo Ferrari. Když to projíždělo kolem mě, otevřelo to výfuk, ohrnulo Barumky naruby a zmizelo kdesi na kulaťáku. Zdálo se mi, že jsem v tom francouzském nesmyslu zmerčil právě Brabce juniora...

7 - Riedl D. - skvělý gól, chtělo by to proměnit více šancí, ale hlavně pokud jsi si jistý změnou v sestavě, prosadit ji (klidně silou)

7 - Kubát P. - velmi dobrý výkon, kdyby jsi chytil druhý gól, devítka by Tě neminula

5 - Brabec M. - po zápase přiznal neskutečný tah a hrátky se zelenou, takže se vysvětluje jeho celozápasová připitomnělost a malá bojovnost...

8 - Brabec T. - moc dobrý výkon, byl jsi u všeho podstatného a srovnal skóre, bez Tebe bychom dnes branku nevstřelili

6 - Chalupa T. - velmi snaživý (řekl bych standardní) výkon, škoda toho druhé gólu, který jde za Tebou, ale to je holt život, letos jsi již 4 góly dal sám...

9 - Havelka M. - fantastický výkon, prakticky jako jediný jsi platil na útočnou olivu

6 - Havelka P. - konečně v útoku a musím říct, že dobrý, ale přišel jsi mi chvílema ztracený, nebylo to úplně Tvoje utkání

7 - Mrozek D. - řekl bych, že dobrý výkon, několik šancí jsem měl, ale v obraně to bylo malinko slabší, soupeř si mě několikrát vyškolil

5 - Šterner J. - kde nic tu nic, velmi neviditelný, nevím co říct...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan

Góly

1:2 - Riedl (Brabec T.)
2:2 - Brabec T. (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Je to již tak trochu obehraná písnička, ale naši nejlepší hráči se dnes opět vytáhli a zejména díky nim se nám podařilo získat bod. Martin svedl nespočet soubojů s vynikajícími útočníky soupeře a co bylo nejdůležitější, drtivou většinu z nich vyhrál! Tomáš se v druhé půli posunul více dozadu a byl to moc dobrý tah, byl častěji u míče, rozjížděl naše akce a zařídil oba naše góly. Zejména za druhý poločas zaslouží oba obrovskou pochvalu...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook