Lord Mayor  7
Bohemia  2

Komentář

K utkání pátého kola s Lord Mayor Idiot na pražské Pražačce nastoupila Bohemia v totožné sestavě jako v minulém kole. Již trochu tradičně se před utkáním řešila absence tří významných opor týmu: Honza Levý stále léči zranění, diagnóza není jasná, ale mělo by se jednat o obratel, Martin Havelka si o minulém víkendu na soukromé akci přivodil zranění ramene, Tomáš Chalupa pak chyběl kvůli zaměstnání.

Bohemia se rozhodla hrát ze zajištěné obrany, vyztužila tedy zadní řady Tomášem Brabcem a spoléhala na to, že se mu podaří likvidovat útoky soupeře, plus, že by se mohl zapojovat do brejkových situacích, v takovém případě byli beci připraveni Tomáše dočasně zastoupit a zacelit tak případnou díru v zadních řadách.

Utkání vlastně ještě pořádně ani nezačalo a již se děly velké věci. Poté co si Tomáš Brabec několikrát vyměnil míč s Dušanem Mrozkem se Dušan na zhruba na úrovní půlící čáry rozhodl pro polovysoký centr na nabíhajícího Honzu Šternera, centr se mu však nepovedl a pomalu se snášel přímo ke gólmanovi LMI. Gólman však poněkud zašlejší míč neviděl a ten mu propadl mezi nohama do sítě, 1:0 pro Bohemii.

Dalších zhruba 10 minut byla Bohemia výrazně lepším týmem, Lordi jakoby se nemohli dostat do tempa. Bohužel zhruba v polovině poločasu všem ukázal své umění Lord s číslem 8, nějaký Péťa Ředkvička, který svými rychlími kličkami motal hlavu většině hráčů Bohemie. Do toho všeho zařadili Idioti vyšší rychlost a začali Bohemii presovat, čímž si vynutili hromadu individuálních chyb. Někteří hráči byli tak vystresovaní, že přihrávali soupeři i když měli míč pevně ve své moci.

Bylo to hotové peklo, jako reportér utkání jsem si úplně zapomněl psát poznámky a jen sledoval skvělý ťukes LMI, případně hruby Bohemie, kličky Ředkvičky, případně ne příliš povzbudivé komentáře hráčů Bohemie. LMI dominovali a ukázali Bohemii jak je fotbal jednoduchý, stříleli nádherné branky a přitom vše vypadalo velmi jednoduše, ukazatel skóre se v prvním poločase zastavil na stavu 1:4 pro LMI.

Bohemia doufala, že přestávka rozbije hru domácích, zejména poté, co v závěru poločasu sestřelil Mrozek Ředkvičku, který následně několik minut na hřišti chyběl kvůli koňárku. Bohemia také o přestávce správně analyzovala hru LMI, kteří hráli zahuštěnou obranu s rychlými brejkovými výpady. LMI na tento způsob boje měla rychlé a technicky vybavené hráče, které uměla podpořit i třetím hráčem ze zadních řad.

Na úzké a relativně dlouhé Pražačce je obrana ve čtyřech až pěti lidech téměř nepřekonatelný problém, naopak rychlý a navíc technický hráč je pak obrovská výhoda pro brejkovou situaci. V praxi to pak vypadá, že hosté mají vše pod kontrolou a házenkářským style si hledají vhodnou pozici ke střele, jakmile však udělají chybu, do Idiotů jako když střeli, vystartují a nutno dodat, že jsou dost šikovní na to, aby uspěli.

Vstup do druhého poločasu se Bohemii podařil přesně tak jak potřebovala. Respektive, nejprve přežila svou smrt poté co Mrozek podskočil centrovaný míč na Ředkvičku a toho "face to face" vychytal Kubát. Prakticky z protiakce kdy si stopeři několikrát vyměnili míč a dostali se k půlící čáře, pak Dušan Mrozek našel Tomáše Brabce, který pro změnu předvedl své přednosti. Uvolnil se, obešel bránícího hráče, píchl si míč na svou jedovatou a otestoval pevnost v tahu sítě LMI, 2:4.

Na chvíli to vypadalo, že se mohlo utkání ještě zdramatizovat, ale ihned v zápětí přišla další tragická minela a snadný gól na 2:5

Fotbal pak ze strany Bohemie zvadl. Idioti se uvolnili a s odevzdaným soupeřem si v podstatě jen hráli. Tábor hostí sice burácel a snažil se Bohemii vyprovokovat k aktivitě, ale borci na hřišti již utkání vzdali. V jednom kuse si nadávali, fatálně chybovali, svalovali vinu jeden na druhého, kapitán vyzýval k čestnému dohrání utkání.

To jediné zajímavé co se ještě v závěru utkání odehrálo byla tvrdá kosa Míši Brabce, který se na poslední minuty přesunul do zadních řad. Zajímavé bylo, že křižoval soupeře, který již měl zcela jasně (1-2 vteřiny) míč pod kontrolou a řítil by se téměř sám na Kubiho, téměř sám, protože postavení Šternyho napovídalo, že by s ním útočník ještě musel svést souboj, případně by musel směřovat z výhodné středové pozice někam k rohovému praporku.

Zpět ale k onomu faulu, Idiot míč přijal, potáhl si ho a pak se zboku přiřítil Míša, který jej nabral na vidle, nějaký ten metr ve vzduchu "poponesl" a pak nechal volně dopadnout. Zakočil mi párek když jsem slyšel kapitána hostí, jak brání neúmysl Michala, nicméně co mu asi tak zbývalo, že? Zřejmě díky výši skóre se incident obešel bez větších komplikací a světe div se sudí ani nemusel tasit žádnou z karet...

Po utkání hráči Bohemie ještě asi 10 minut živě diskutovali o svých chybách resp. o chybách ostatních spoluhráčů, o absentujících spoluhráčích, o tom jak třetí ligu již nikdy znovu, o tom jak by se mělo hrát naplno do posledního hvizdu rozhodčího, až se jim vytratil Honza Šterner, který vše patrně psychicky neunesl.

Osobně nevidím na opětovném nakouknutí do třetí ligy nic špatného a pokud hráči nemají mentální problém s opětovným sestupem mělo by to být pro ně snazší. Ale ruku na srdce, kdo by chtěl každý druhý víkend dostávat sedmigólový výprask?

Uvidíme jak to naši borci ustojí...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Mrozek D. (Brabec T.)
2:4 - Brabec T. (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Nejfotbalovější hráč Bohemie, v zadních řadách úspěšně bránil štírky Lord Mayor Idiot, směrem dopředu se snažil něco vymyslet a po většinu utkání úspěšně organizoval hru Bohemie.

Individuálních chyb udělal ze všech nejméně a navíc si připsal 2 kanadské body, což jej vyneslo do čela této ankety. Dokud bylo o co hrát šlapal jako hodinky, v závěru již i jej opustily poslední zbytky sil.

Po takovém výprasku se těžko hledají slova chvály pro muže utkání. Gól byl parádní, typická prudká střela za zadní tyč, Tomáš měl i další šance, které jen těsně minuly cíl...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook