Bohemia  3
Šrot FC  0

Komentář

K utkání Bohemia nastoupila bez zraněného kapitána Daniela Riedla, kterého trápí stehenní sval, a bez Martina Zemana, který byl řádně omluven

Soupeř nastoupil do utkání hodně z ostra a hned od úvodních minut vysoko napadal rozehrávku Bohemie. Mladé mužstvo Šrotu hodně běhalo a po zimní pauze mělo velký hlad po míči.

Bohemia nastoupila s velmi silnou obranou, kde se zejména dvojici Havelka-Chalupa dařilo rozbíjet nájezdy soupeře. Ale i celkový pohyb mužstva byl dobrý, soupeř sice měl územní převahu, do vážnější šance se však v úvodu nedostal.

Velmi brzy se ukázalo, že Šrot disponuje několika technicky výborně vybavenými hráči, kteří se snažili obraně motat hlavu. Naštěstí hráli až příliš individuálně a o kombinaci se pokoušeli jen sporadicky, což Bohemii vyhovovalo.

Nejhezčí kombinaci utkání předvedla Bohemia ve 22. min.. Martin Havelka prošel středem hřiště, nasadil dlouhou kličku obránci na hranici vápna, v pádu stačil ještě křízem poslat míč na Tomáše Brabce k levé tyči, ten překvapivě nestřílel a celou akci vyšperkoval o další přihrávku přes šířku celého vápna. Umotaný soupeř již jen v poloze ležmo sledoval jak Šterny prudce posílá míč do sítě, 1:0!

Jednogólový náskok držela Bohemia až 45. minuty, nutno dodat, že několikrát s notnou dávkou Kubiho umění a také štěstí. Soupeř mohl vyrovnat po pěkné kombinační akci, kdy se útočník uvolnil na hranici vápna a vystřelil. Míč trefil pravou tyč Kubiho svatyně, odtud cestoval po brankové čáře k druhé tyči, od které se odrazil do hřiště k Hafanovi, který jej odklidil do bezpečí.

První taktický zásah do sestavy provedla Bohemia hned vzápětí, když vyslala do útoku mladého Brábu s jasným úkolem, pojistit vedení. Přestože se Junior pral jako lev a střílel seč mu levačka stačila, neměl dnes střelecké štěstí.

V 54. min. se ale Bohemia dočkala, ke skákavému míči, zhruba 2-3 metry za vápnem, se dostal Dušánek, který se pokusil o pohotovou střelu. Střela mu nesedla, ale buď trefila Levase, nebo ji snad úmyslně přizvedl, odtud šla do obránce a nakonec skončila šťastně v síti. Nic hezkého, taková typická Gambrinus liga, ale platí, 2:0!

V poslední minutě utkání se ještě na brankové čáře střetli při dorážce střely Šterny s Tomášem Chalupou, chvíli si dávali přednost, chvíli to vypadalo, že se nehraje, ale nakonec Šterny počkal až mu Tomáš zmizí z naplánované trajektorie a poslal míč do sítě, 3:0!

Šrot předvedl moc pěkný, běhavý a technický výkon, dostal lekci z taktiky a produktivity, ale prohrát o tři góly si nezasloužil. Na druhé straně Bohemia překvapila velmi dobrým pohybem, nulovým remcáním a velmi dobrou obrannou hrou.

A první bodíky jsou doma :o)

P.S.: Lehce jsem mrknul na statistiky a někdo nám tady zaznamenal 200. kanadský bodík...

Soupiska

  • KapitánMrozek Dušan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Šterner J. (Brabec T.)
2:0 - Levý (Mrozek D.)
3:0 - Šterner J. (Chalupa)

Karty

-

Muž zápasu

Šterner Jan

Šterner Jan

Šterny se s tím dnes moc nepáral, což jeho hře hodně pomohlo. V defenzívě hrál spolehlivě, kromě drobný zahávání v rozehrávce nebylo co řešit.

Mnohem zajímavější však byl jeho útočný příspěvek, nejprve ve 22. minutě veledůležitým gólem načal skóre utkání. Útok Bohemie totálně rozebral celou pětku soupeře, nádherný moment.

Vedení si Bohemia udržela až do závěrečných minut kdy přidala pojistku. Konečný účet utkání uzavřel opět Honza brankou na 3:0 v 59. minutě.

Celkem tedy 2+0 v kanadském bodování, jen tak dále...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook