Bohemia  4
S.T.R.U.P.  2

Komentář

Den otců, svátek, který připadá na třetí červnovou neděli, přitáhl do ochozů mnoho fanoušků a značnou část juniorky Bohemie. Utkání tak předcházelo společné rozcvičení A-týmu a přítomných juniorů. V dobrém světle se předvedl štírek Dominik Havelka, se svou neomylnou levačkou, a Tomáš Riedl, který v dresu Dukly předváděl precizní zpracování, střelbu i přihrávku.

Trocha statistiky úvodem: Ve stávajícím kádru Bohemie se nachází osm otců, což činí 73% mužstva. Zbylých 27% na tom prý usilovně "dělá"...

Ještě před začátkem utkání došlo k malému nedorozumění mezi členy realizačního týmu. Dáňa, jakožto vedoucí mužstva, odmítl vybrat pokutu za pozdní příchod, s odvoláním, že o pokutě rozhoduje kapitám mužstva. Kapitánem byl Dudu, který se však tou dobou věnoval juniorce a nemohl tak přesně o pokutě rozhodnout. Dle platné legislativy však toto není "o rozhodnutí kapitána", nýbrž o faktu zda k neomluvenému pozdnímu příchodu došlo či nikoliv. Dotyčný/í by tedy měl pokutu zaplatit, ideálně dobrovolně před následujícím utkáním.

Nálada v týmu před utkáním byla uvolněná, dalo by se dokonce říci, že byla "relaxační". Rozebírala se pravicová vláda (kterou jste všichni chtěli), Brábova vizita v Budapešti, Dušánkovo snížení handicapu na golfovém turnaji, případná účast ve třetí lize.

Úvodní losovačku o míč kapitán Dudu prohrál a tak si mohl zvolit stranu na které Bohemia utkání zahájí. Takticky se rozhodl pro hru po slunci. Těžko říci o jak významnou výhodu šlo, nicméně obrana soupeře včetně brankáře byla v první půli v nevýhodě v podobě přímého slunečního svitu při vysokých balónech. Stejné podmínky pak čekaly Bohemii v poločase druhém.

Do utkání vstoupili aktivněji o záchranu bojující hosté. S.T.R.U.P. se skvěle pohyboval, aktivně napadal a hrál přesně to co je na "nudli" typu Pražačka nejefektivnější, pokrýt všechny hráče a donutit soupeře nakopávat, míče posbírat a pokusit se zahrozit.

Soupeře zdobily precizní přihrávky a perfektní dlouhé pasy, které chodily za obránce Bohemie. První branku však vstřelila Bohemia poté co při nenápadné akci přihrál Dudu Juniorovi na hranici vápna, ten si zkušeně míč podržel, zbavil se svého strážce a přesně zakončil, 1:0 ! Je skvělé mít v týmu hráče, který je nebezpečný i zády brance...

Vyrovnání skóre sebe nedalo dlouho čekat, stále aktivní soupeř zlobil, hrozil a přiznejme si, byl o kousek lepší. Jeden ze S.T.R.U.P.áků prošel středem hřiště postupně přes dva hráče a poslal míč po zemi na branku. Obrana se nečekaně rozestoupila a překvapený Kubi již jen bezmocně přihlížel, 1:1 ! Tady by již nepomohla ani pověstná robinzonáda jedničky Bohemie...

Uvolněnost roztylských a skvělá produktivita v letošní sezóně přinesla své ovoce, Bohemii se podařilo strhnout vedení na svou stranu ještě v prvním poločase. Poprvé v utkání se prosadil šutér Bróňa po přihrávce Juniora, 2:1 !

V našich komentáři se často objevuje tvrzení, že utkání rozhodují maličkosti. Jednu takovou jsme zachytili během poločasové pauze. Junior vyzval celý tým ke strávení přestávky ve stínu, což soupeř neudělal a zcela jistě to přispělo k obrazu hry v poločase druhém. Na Pražačce bylo velké vedro, nepodcenit pitný režim a maximálně se vyhnout přímému slunci bylo na místě.

Do druhého poločasu nastoupil S.T.R.U.P. viditelně méně aktivně, jakoby soupeři došla "šťáva", přitom oba týmy měly dva hráče na střídání, poměr sil měl tedy být vyrovnaný. Velmi aktivní a hlavně střelecky impotentní hra v prvním poločase v kombinaci s čtvrthodinovou přestávkou na sluníčku si na soupeři vybrala svou daň.

Aktivnější Bohemia přidala třetí branku, když se na zteč vydal Bróňa a Juniorovu přihrávku přetavil ve vítězný gól utkání, 3:1 ! Ochozy se v eufórii pokusily o mexickou vlnu, Pražačkou se neslo hromové skandování jména střelce. Úžasný moment.

V následujících minutách hra trochu uvadla. Dudu již potřetí upozorňoval sudí na nepřiměřeně agresivní hru hráče soupeře s číslem 14 a nabádal je k většímu sledování způsobu boje tohoto hráče.

S.T.R.U.P.ákům se podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Rozhozenou obranu soupeř přelstil a bylo zaděláno na dramatické vyvrcholení utkání, 3:2 ! Tato branka přinesla zvýšenou aktivitu soupeře, začalo se opět naplno hrát.

V pravý čas si však vzal slovo Ála. Při jednom z odkopů po přímém kopu soupeře se míč snášel z velké výšky poblíž půlící čáry. Aleš, byť v nevýhodné pozici, podstoupil hlavičkový souboj se stoperem S.T.R.U.P.u. Stoper míč hlavičkoval pouze do Aleše od kterého putoval za jeho záda, tam již číhal Junior, který si míč postrčil do brejku a řítil se na branku.

Junior potvrdil roli kanonýra a brejkovou situaci zakončil nekompromisní střelou pod břevno, 4:2 !. Bylo rozhodnuto, do konce utkání již zbývalo jen několik málo minut. Perfektní Alešova práce přinesla kýžené ovoce v podobě výsledkově klidného závěru.

Na hřišti to již tou dobou silně jiskřilo. Hráč č. 14 předvedl několik dohrání, včetně monstrózně vyhlížejícího šlapáku, které jen díky rychlé Kubiho reakci neskončilo katastrofou. Další tvrdé zákroky schytal i rozdal Hafan, který sice působil dosti vyhecovaně, ale po odpískání se zachoval vždy korektně.

Závěr utkání přinesl již jen žlutou kartu pro Brábu, který trochu nesmyslně dojel a podrazil soupeře, z následné standardky se však S.T.R.U.P. neprosadil.

Utkání tak skončilo vítězství Bohemie v poměru 4:2. Soupeři i sudím patří dík za další pěkný zápas!

Na sousedních hřištích bojovali ve stejném čase Veleslavín se Šrotem a Farkáň s Kliďase. Utkání Veleslavínu, bylo velmi bouřlivé, moc nechybělo a oba týmy si pěkně nafackovali, nakonec se rozšli smírně po remíze 3:3. Druhé utkání pravděpodobně, dle radosti hráčů v závěrečných minutách, skončilo vítězstvím Kliďasu. Toto jsou však neoficiálni spekulace, náš reportér se plně věnoval utkání Bohemie.

Z výsledků ostatních utkání a ze situace v tabulce a případných minitabulkách lze usuzovat, že postup Bohemie je na spadnutí a již by mu nemusela zabránit ani případná prohra v posledním utkání se Sokolem Vysočany B.

Po odehrání posledního utkání bude následovat tradiční závěrečná schůze Bohemie a pravděpodobně se máme na co těšit! O přípravě programu schůze se více dočtete v novinkách.

Soupiska

  • KapitánMrozek Dušan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Brabec T. (Mrozek D.)
2:1 - Chalupa (Brabec T.)
3:1 - Chalupa (Brabec T.)
4:2 - Brabec T. (Tylinger)

Karty

ŽK - Brabec Michal

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Tomáš patří spíše mezi příležitostné střelce, dnes se však prosadil hned dvakrát a nechybělo mnoho, aby završil svůj první hattrick.

Perfektně bránil, bojoval a díky své houževnatosti se dostával i do šancí, ze kterých se prosadil.

Vítězství v této anketě hráčů je o to cennější, že bylo vybojováno v těžké konkurenci! Za Bróňou zůstal i takový hráč jakým je Junior, který byl u všech gólů týmu a v závěru utkání rozhodl.

Tato anketa bude mít zajímavou dohru v posledním kole, její absolutní vítěz (hráč se nejvyšším počtem ocenění v sezóně) se stane nejužitečnějším hráčem sezóny. Průběžný výsledek říká, že 3x zvítězil Junior, 2x Kubi a dnes oceněný Broňa

V případě rovnosti počtu vítězství by tak muselo dojít k hlasování hráčů na závěrečné akci po skončení sezóny.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook