Bohemia  4
Tus Pelotas  0

Komentář

Bohemia dorazila na Tempo ve velmi dobré pohodě se čtyřmi borci na střídačce. Nutnost vítězství byla zřejmá, nicméně atmosféra byla až podezřele klidná.

V případě vítězství by se Bohemia v tabulce na Tus Pelotas dotáhla a v její prospěch by hrál lepší vzájemný zápas. Šlo tedy o hodně, navíc v posledním kole hraje Bohemia s papírově slabými Drsnými šrouby, zatímco Tus Pelotas se utkají s Bum barem, který v tomto kole hraje s LMI. To znamená, že všechny, sestupem ohrožené týmy, hrají v tomto kole proti sobě.

Utkání začalo opatrně, Bohemia se v úvodních minutách hledala a tak opticky navrch měli hosté, naštěstí pro Bohemii končili na precizní obraně, kterou skvěle dirigoval Hafan.

Po několika odehraných minutách se hra zpřesnila a vyrovnala. Tus Pelotas hráli kombinačně a jejich projev působil více fotbalově, Bohemia nížkými nákopy hledala své útočníky, kteří sklepávali míče pro druhou vlnu. Do první superšance se dostali hosté, když po jednom z rohů trefili tyč Kubiho branky.

Odpověď Bohemie dlouhé minuty nepřicházela, v nadějných pozicích jí vždy chyběl krůček.

Nejlepšími hráči na hřišti byl v šedivém triku oděný útočník Pelotas, který pilně zaměstnával obranu Bohemie, a Hafan, který držel Bohemii v zadních řadách a staral se o rozehrávku Bohemie.

První gól vstřelil Šterny po asistenci Bróni. Bróňa vyslal Šternyho na levé křídlo, ten z větší vzdálenosti natáhl a křižnou střelou poslal míč do sítě, 1:0.

Po úvodním gólu se Bohemia zlepšila. Tus Pelotas dorazili na Tempo rovněž ve velkém počtu a tak rotace jejich hráčů poněkud vázla, nejlepší hráči prostáli značnou část utkání na lavičce náhradníků, což Bohemii určitě pomohlo.

V závěru poločasu se blýskl nechytatelnou bombou do pravé šibenice Hafan. Prošel středem a skákající míč napálil přesně, 2:0. Soupeř oněmněl, Bohemia jásala, krásný fotbalový moment.

Po této brance jsme se odebrali pozorovat utkání Bamboocha - Drsný šrouby, kde nás zajímal výkon posledního soupeře Bohemie v tomto ročníku, proto další vývoj nemůžeme komentovat.

A byla to chyba, Bohemia přidala ještě do poločasu další dvě branky a rozhodla zápas!

Bamboocha - Drsný šrouby (10:5)

Bamboocha se prezentovala kombinační a hlavně produktivní hrou, svému soupeři rychle nasázela spoustu branek. Šrouby se pak poměrně slušně rozhádaly a po poločase tak vlastně bylo po utkání, na ukazateli svítilo skóre snad 6:2, ale obraz hry byl jednoznačný.

V druhém poločase Bamboocha polevila a hrála spíše na krásu, závěrečný účet tak činil 10:5 nebo 11:5.

Z pohledu Bohemie bych uvedl, že pokud nasází Šroubům v úvodu nějaké góly, soupeř se rozloží a cesta k vítězství bude snadná, pokud se jí to však nepodaří bude mít problém.

Ve druhém poločase totiž Šrouby předvedly, že jsou schopny velmi nebezpečné kombinační hry.

Slabinou Šroubů je defenzíva a podprůměrný gólman, který dostal spoustu laciných branek. Na jeho obhajobu bych uvedl, že za většinu branek úplně nemohl a počet útoků, které se na něho řítily byl obrovský.

Bum bar PV B - Lord Mayor Idiot (3:3)

Mělo to být jasné utkání, ale nakonec to bylo drama a jsme rádi, že máme aspoň bod. V mokru a mlze míč nedrží u nohy, což nám činí problémy, balóny nám odskakují od nohy. Soupeř hraje většinou dlouhé nákopy dopředu, kde si tělem dobře kryje balón a nebezpečeně ohrožuje branku.

Dva góly dostáváme do prázdné brány, první po nerozhodnosti u brankové čáry (gól na 0:1), druhou z vhazování na osamělého nabíhajícího hráče (gól na 2:3). Třetí dostáváme z přímého kopu přesnou střelou k tyči.

Nakonec jsme rádi, že pár minut před koncem vyrovnáváme a doufáme, že bod nám v konečném účtování bude stačit.

Příště musíme více běhat a bojovat, dneska si mohl náhodný divák myslet, že se hraje nějaký přáteláček a ne jedno z klíčových utkání o udržení se v lize...

Známé výsledky

Bohemia Roztyly 4-0 Tus Pelotas

Bamboocha City 10-5 Drsný šrouby

Bum bar PV B 3-3 Lord Mayor Idiot

Veleslavín Viktoria 6-0 Sokol Vysočany B

Minitabulka po 10. kole

10 bodů - Bamboocha City

9 bodů - Bum bar PV B

9 bodů - Lord Mayor Idiot

9 bodů - Sokol Vysočany B

8 bodů - Bohemia Roztyly

8 bodů - Tus Pelotas

Jeden z výše uvedených týmů musí sestoupit.

Program 11. kola

Lord Mayor Idiot - Veleslavín Viktoria

Sokol Bysočany B - Améby AFC A

R.I.P. A - Bamboocha City

Drsný šrouby - Bohemia Roztyly

Tus Pelotas - Bum bar PV B

Cesta k záchraně

Bohemia má vše na svých kopačkách, není ani nutné propočítávat všechny možné varitanty, protože pokud zvítězí nad papírově slabšími Drsnými šrouby, pak je díky vzájemnému duelu Tus Pelotas s Bum bar PV B, kde jeden ze soupeřů (případně oba) nebude naplno bodovat, zachráněna.

Velké bobky musí mít také týmy LMI a Sokolu Vysočany B, kteří se utkají s leadry tabulky a v případě prohry budou muset čekat na ostatní výsledky.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Schiller Pavel
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Šterner J. (Chalupa)
2:0 - Havelka M.
3:0 - Šterner J.
4:0 - Brabec T. (Kubát)

Karty

-

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

V prvním poločase podal svůj standardní výkon.

Nevíme co přesně se odehrálo v půli druhé, ale čisté konto v klíčovém utkání sezóny se rozhodně cení!

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook