Bohemia  2
Havri Havri  4

Komentář

Bohemia se sešla ve třech kusech na střídání, což je s ohledem na zranění poměrně slušná docházka a ideální počet pro hanspaulský mač.

Hráči však poněkud nezachytili začátek utkání, prvních deset minut jim trvalo než si uvědomili, že už nesedí u nedělního oběda a hrají fotbal. Hru, kterou mají za ta léta v krvi a v níž mají své role, které by měli dodržovat. Bohužel všichni tak nějak z role vypadli a k vidění byl neuvěřitelný chaos v defenzívě s obrovskými závary před Kubiho brankou. V úvodní desetiminutovce jsme viděli snad dvě břevna a spoustu 100% příležitostí Havri Havri, které neskončily gólem jen dílem náhody.

Paradoxně i roztylští zaznamenali na šance nejúrodnější část zápasu a tak je složité popsat co se na hřišti skutečně odehrávalo, ale vypadalo to tak, že Havri Havri svého soupeře pěkně mleli a v zápalu boje o první gól trestuhodně zapomínali na zadní vrátka.

Když už se Bohemia začala trochu srovnávat a hra již působila alespoň trochu organizovaně přišel bonbónek. Jak jinak nazvat úvodní branku v utkání ve kterém jde o vše?

Šterny se na výzvu zraněného kápa obtočil kolem obránce a přesnou přízemní střelou nedal Havranovi v brance šanci, 1:0 ! Vedení v těžkém utkání mělo Bohemii pomoci a tak trochu "zdeptat" rozjetého soupeře.

Hráči Havri Havri byli rozhození, někteří projevili despekt k soupeři a nepatřičně komentovali s kým že to prohrávají. Bohužel Bohemii vedení nijak zvlášť neprospělo, hrála již o něco lépe, ale stále nechávala v obraně okénka a umožňovala soupeři a příliš mnoho nepochopitelných přečíslení.

Během chvilky přišel trest. Havri Havri srovnali skóre na 1:1. Nutno podotknout, že zaslouženě, gól v Kubiho síti byl jen otázkou času.

Bohemia ale dostala od pána boha další cukrle. Brankář Havri Havri při jednom ze svých výběhů vyskočil s míčem v ruce mimo vytýčené území a pěkná standardní situace byla na světě. Míč si postavil Junior, zeď stála téměř na brankové čáře, gól visel ve větru. Junior prudkou technickou střelou obstřelil všechny překážky v cestě a zaparkoval míč za pravou tyč branky, 2:1 !

Přestože se až do konce prvního poločasu hralo vyrovnané utkání, Bohemia nedokázala své vedení udržet. Havrani se prosadili podruhé a srovnali na 2:2. Tímto výsledkem první poločas skončil.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, Bohemia sice již hrála mnohem lépe, ale tak trochu na náhodu a soupeř jí viditelně přehrával a byl mnohem nebezpečnější.

Bohemii držel v zápase skvělými zákroky Kubi, který po průměrné první půli vytáhl své nejlepší zákroky a likvidoval jednu šanci soupeře za druhou.

Bohužel pro Bohemii se hráči soupeře i nadále prosazovali a brzy dostali i do vedení 2:3. Gól padl po průniku soupeře středem hřiště, útočník lehce obešel tři hráče a míč placírkou uklidil k tyči.

Roztylští se dostávali do šancí jen sporadicky, největší šance zaznamenal Junior, který měl 2-3 pěkné střely těsně vedle, jedna se dokonce otřela o tyč. Další skvělé příležitosti zůstaly nevyužity, jednou se sám před brankářem zjevil Šterny nebo Aleš, ale neprosadili se.

Na hřišti se pochopitelně přitvrdilo a sem tam došlo i k nějaké té výměně názorů.

Bohemii nejvíce ležel v žaludku zákrok na Hafana, kterého zhruba ve 40. min naprosto nesmyslně dojel soupeř poté co vystřelil na branku a prakticky jej ze zápasu vyřadil.

Nejhezčí akci utkání předvedli Havrani při svém čtvrtém gólu. Parádní klička hráče, následné uvolnění, naražení se spoluhráčem a zakončení do úplně prázdné branky, to vše poměrně zahuštěným středem hřiště, 2:4.

Dvě minuty před koncem hrací doby sáhla Bohemia k osvědčené taktické zbrani, kontrole registraček. Kontrola dle očekávání žádného "černocha" neodhalila, ale mužstvo nabralo síly na poslední minuty a také tak trochu počítalo s frustrací soupeře.

Havri Havri již změnu skóre nepřipustili a zaslouženě zvítězili.

 


 

Závěrem bych si dovolil několik postřehů pod čarou, dlouho jsem hru Bohemie neviděl, tak popíšu jak to na mě působilo, třeba to k něčemu bude, pokud se Vám to nebude líbit, v klidu to ignorujte...

Jak vypadá hra (určitě to víte, ale chci to bodově shrnout):

  • celé je to na náhodu
  • nulová mezihra
  • těžké míče dopředu
  • bez jediné přihrávky vzadu
  • mizivý pohyb
  • minimální nabízení se
  • s pokročilým časem prakticky neustálé lamentování
  • hrozný stereotyp v dlouhých balónech ze zadu (převážně vysoké)
  • hrozně těžké přihrávky
  • bez taktiky resp. s jedinou (nakopávací) taktikou

Nechci být ten kdo řekne, že sezóna je ztracená, pořád se hraje o dost bodů a dokud je šance musí se bojovat... ALE... Možná by bylo daleko cennější, s výhledem na budoucnost, něco změnit, nějak se chytit, zlepšit hru a alespoň trochu si to užít.

Jen jedinci se dostanou ke střele na branku a co je tristní, tak jen jedinci se dostanou k míči po přihrávce od spoluhráče, musí být neskutečně těžké 60 min. podstupovat souboje a dotknout se míče jen po kiksu soupeře nebo vyhraném obranném zákroku. Hráči jako Zemča a Aleš prakticky nedostanou balón, Honza a Šterny ho vždy dostanou těžký (nějakou kolmici nebo nákop) a to jen několikrát za zápas. To je přece vyčerpávající...

Zkuste nějakou velkou změnu taktiky nebo rozestavení, nyní nehrajete ani dopředu ani dozadu, tak proč neudělat beton a čekat na šance? V závěru vždy přijdou, nebude jich moc, ale bude to alespoň nějaká strategie.

Možná byste mohli být daleko odvážnější, změňte třeba rozestavení hráčů:

  • 2-1-2 - proč nezkusit posunout Hafana z libera zajišťujícího obránce do středu hřiště na "běhavého chytráka" (čti: záložníka), kde bude moci více pomoci dopředu, rozdat míč, posbírat nějaké odražené míče, napadat dříve než u vápna. On pořád hodně zvládne i dozadu, navíc když bude Junior v útoku, tak si budou blíže a třeba dojde i na nějakou kombinaci. Nehledě na to, že by "chytráka" mohl hrát Junior a Hafan se posunout na ofenzivního beka s jasnými povinnostmi dozadu.
  • 2-2-1 - také byste mohli hrát na dva "tutové" obránce, dva "polochytráky" a jednoho hráče, který bude pořád před kasou a třeba srážet míče na druhou vlnu...
  • 3-1-1 - nejmíň se mi líbí tato varianta "beton", ale mohli byste hrát na minimum gólů vzadu a čekat na šance, proč ne? Bude to lepší než dnešní ruleta, pořád je lepší mít bod a šanci na dva než se pouštět do totálního fotbalu, to je pak opravdu ruská ruleta.

Jste všichni mazáci, zkuste tu hru zklidnit, nabídněte se, přihrejte si, v nouzi to vraťte dozadu, ne každá přihrávka musí být ta finálová do šance... jinak se budete jen honit s mladšíma klukama a na to už nemáte, musíte je přehrát jinak.

Soupiska

  • KapitánBrabec Michal
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Šterner J. (Havelka M.)
2:1 - Brabec T.

Karty

-

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

Kubi nepůsobil v prvním poločase nijak zásadně dobře, ale chybu neudělal a velmi dobře si postavil tyče!

Zato druhý poločas, to už byla jiná liga! Kubi likvidoval nebezpečné střely Havranů, řešil dorážky z bezprostřední blízkosti a držel Bohemii z pohledu skóre na dosah bodů.

Zcela po právu byl týmem zvolen za nejlepšího hráče utkání, kdyby všichni zahráli alespoň z 80% tak jako on, Bohemia by určitě zvítězila.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook