Bohemia  5
Sever 1.FC  4

Komentář

Po půl roce jsme se sešli na novém domácím hřišti Mikulova. Setkání po fotbalové stránce "nic moc", pořadatel nezajistil parking, lehce prší, hřiště úzké, tři hráči po 1/2 maratonu, jeden s úpalem (!), Kubi zraněnej, do brány šel Šterny, rozcvičující se soupeř budí hrůzu... Alespoň byla legrace, všichni jsme se rádi viděli.

Těsně před začátkem nadupaný soupeř odchází a proti nám nastupuje podprůměrně vypadající mančaft, většina tatíci, pár mlaďasů, překvapivě elastickej gólman, nic strašidelnýho. Ještě že si ti kluci spletli hřiště :o)

Bohemia sice vypadala mnohem lépe, ale ten kdo v prvním poločase zářil byl soupeř. První branku vstřelili Severáci po přečíslení, které zvládli bravůrně, zejména finální přihrávka byla skvělá, střelec již jen zasouval do prázdné branky, 0:1.

Po první brance se hrál dlouhé minuty nezáživný fotbal, sem tam sice nějaká šance byla, vesměs ale Bohemia končila na svém mizerném pohybu a Severáci zase na skvělém Hafanovi a Bróňovi. Druhý gól přidali Severáci po dalším přečíslení, opět skvělá finální křižná přihrávka, kterou do vlastní sítě poslal Dušánek, nechytatelné, 0:2.

Dva "náhoďáky" nemohly Bohemii rozhodit, tým byl v klidu a čekal na své šance. Slepený gól přišel v závěru prvního poločasu, kdy se prudký míč odrazil ve skrumáži před brankou k Dušánkovi, ten jej reflexivně posunul k Alešovi, který ho dloubnul do tyče, míč se odrazil zpět na totéž místo, kde do něj chtěl prásknout Dušánek, ale Aleš už ho nechtěl nikomu půjčit a dalším dloubnutím jej nefotbalově poslal do sítě, 1:2. Ošklivější gól jsem v životě neviděl.

Poločas tak nekončil nijak tragicky, věřili jsme, že utkání otočíme a v pohodě zvládneme, nálada byla skvělá, vtipkovalo se na účet Šternyho, který zase nic nechytil. Kritika se snesla i na útok, který hrál opravdu mizerně, snad jen jedinkrát vystřelil na branku...

Druhý poločas ale tragicky začal, po několika minutách se nejšikovnější Severák odhodlal k bodlu z uctivé vzdálenosti, bohužel jeden z jeho parťáků zrovna přebíhal před Šternym a zakryl mu výhled. Střela bez šance na úspěch tak skončila v síti, 1:3. Začínalo jít do tuhého...

Bohemia se rozhodla hrát více na riziko, ale obraz hry se výrazně nezměnil, někteří hráči již propadali beznaději a přestali si plnit své defenzivní úkoly. Gesta zmaru, kritika spoluhráčů a neochota zabrat směrem dozadu se vkradla do hry Bohemie.

Přes jasné útočné ladění Bohemie to byli právě Severáci, kteří si vytvářeli šance. Vcelku pohodlně se dostávali do brejkových situací a dokonce do několika přečíslení. Jedno z nich se jim povedlo využít, když zcela vyšachovali celou obranu Bohemie, nutno dodat, že si dávali tak těžké míče, že vstřlená branka byla spíše dílem štěstí a náhody, nicméně stav 1:4 zhruba patnáct minut před koncem se zdál být definitivním.

Není jasné, kde se to v Bohemii vzalo, zřejmě velká "nasranost" vedla ke zvýšenému pohybu, který následně přinesl šance a roztylští válečníci začali kousat. Nejen kousat, doslova soupeře drtili v odhodlaném sevření!

Hlavní slovo měli Brabčáci (čti: bratři Brabcové). Když chybělo do konce utkání nějakých 12 minut rozhrál mladší z bratrů (Junior) standardku, trošku překvapivě na bráchu, který číhal, dost překvapivě osamocený, u tyče Severáků a pohodlně zasunul, 2:4.

Bohemia jakoby protrhla smůlu a během chvilky opět skórovala. Junior se řítil na levém křídle až k brankové čáře, pak poslal střílený polovysoký centr před branku, kam dobíhal Míša, který míč poslal stehnem nechytatelně pod víko, nádherná branka, 3:4.

Najednou Bohemia začala věřit, že dokáže s výsledkem něco udělat. Brabčáci ukázali týmu cestu do opěvované Valhally.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Viditelnost byla již velmi špatná, správce hřiště naštěstí zasáhl a nechal rozsvítit reflektory. Šterny rozehrál na Juniora, ten si míč potáhl na střed hřiště k půlící čáře. Všichni hráči stáli v tu chvíli před ním, zkusil tedy dlouhý vysoký centr před branku, kde se měli útočníci pokusit míč tečovat nebo zklepnout pro druhou vlnu. K překvapení všech se míč zatřepotal v síti, vyrovnáno, 4:4 !. Brankář Severáků byl zřejmě oslněn, jinak si takový výpadek skvělého gólmana neumíme vysvětlit.

Po vyrovnání se Bohemia burcovala k zodpovědnému výkonu, přeci jen nedávalo smysl bezhlavě útočit a třeba přijít o draze vybojovaný bod. Bohemia ale působila jako rozjetá mašina a nic jiného než vítězství nebrala...

Dušánek měl dva výstupy se soupeři, nejprve nevybíravě atakoval soupeře, který nechtěl v přerušené hře odevzdat míč, pak provokoval jednoho z útočníků Severu a vše zakončil důrazným zajetím do soupeře při hlavičkovém souboji. Vše se obešlo bez zbytečných incidentů, jen to dokresluje bojovné naladění Bohemie v probíhajících minutách. Severáci všemožně zdržovali a taktizovali, Bohemia pospíchala a chtěla strhnout zápas na svou stranu.

Severáci se dostali do brejku a rychle postupovali ke Šternymu. Hafan však z pozice stopera neuvěřitelně zabral, útočníka, chystajícího se ke střele, doběhl, a střelu zablokoval.

Odražený míč Šterny přistrčil k Dušánkovi, který rovněž dobíhal do vápna. Dušánek se bleskurychle s míčem otočil a nabral směr brejk. Rychlost má ten kluk v krvi a proto se během dvou vteřin řítil na posledního bránícího hráče.

U pravé tyče již čekal Prcek, na levé straně běžel Brába. Obránce se rozhodl vystoupit, Dušánek vše zmerčil a poslal přihrávku na Prcka, dal si hodně záležet, aby šla pěkně po zemi a nijak neposkakovala.

Prcek, byť měl dost času na zpracování, se rozhodl pro přihrávku "z první" a poslal míč křížem přes branku. Dušánek věděl, že na něj již nedosáhne, ale v tu chvíli se na levém křídle vynořil Brába, který polovysoký, těžký, balón poslal do sítě, rozhodně to nebyl lehký kop! V té rychlosti snadno hrozilo přestřelení branky, reflexy Bráby však zafungovaly precizně, 5:4 !

Největší hvězdy týmu si pak šly odfrknout na střídačku a utkání dohrála checking line.

Soupiska

  • KapitánBrabec Michal
  • BrankářŠterner Jan
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:2 - Tylinger (Mrozek D.)
2:4 - Brabec M. (Brabec T.)
3:4 - Brabec M. (Brabec T.)
4:4 - Brabec T. (Šterner J.)
5:4 - Brabec M. (Malý)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Michal

Brabec Michal

Myslím, že není co dodat. Prostě hattrick ve chvíli kdy ho tým nejvíce potřeboval.

Dnes se na něj nalepilo i ono pověstné štěstíčko, které člověk k úspěchu potřebuje, takže není co řešit.

Byť to není úplně viditelné, tak dlouhodobé statistiky potvrzují, že si velmi dobře rozumí s bráchou a dnes to byla vlastně tak trochu rodinná záležitost.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook